ROKEN_GEZELLIGRokers waren / zijn vaak gezellige mensen en er was altijd wel iets leuks om over te praten. Nu zie je de figuren welke verdovende middelen gebruiken komen en dat loopt uiteindelijk altijd op ruzie met de overige gasten uit. Deze middelen stinken erger dan gewoon roken en zijn net zo levensbedreigend.

 

Verbied dat eerst maar eens in plaats kleine ondernemers in een faillissement drukken en zelf op een ordinaire manier het geld van de burgers binnen te halen. Daarmee vernietig je niet alleen de democratie maar brengt mensen ook tot wanhoop..

Er was een duidelijke afspraak, in een  klein café mocht gerookt worden, en nu komt er een wijsneus die wil dit weer verbieden. Auto’s zijn ook vervuilend en schaf alle gratis auto met chauffeur af en laat bestuurders ook met openbaar vervoer gaan. Moeten andere mensen ook en voorkomt meer doden dan een sigaret in een café.

Ingezonden door Reiny- leek
————————————————-

RED: Bovendien wat hebben die politici (en alle anderen) ermee te maken wat een eigenaar in zijn eigen eigendom doet of laat doen?
Hij dwingt toch niemand om daar te komen?

15 REACTIES

 1. Roken geen probleem, alleen dwingt een roker mij om een andere kroeg te zoeken war niet gerookt wordt… Prima, alleen moet je geen appels met peren vergelijken…Auto’s en sigaretten/sigaren….

 2. ” Auto’s zijn ook vervuilend en schaf alle gratis auto met chauffeur af ”

  Het wordt nog een stapje erger. Straks worden alle particuliere auto’s om dezelfde reden als niet roken in cafe afgeschaft.

  Dat alles is terug te vinden in Agenda 21 van de VN

  Het wereldwijde anti roken beleid is slechts een opstapje geweest om te kijken of je grote groepen mensen , wereldwijd , zelfstandig afstand kunt laten doen van roken. Natuurlijk d.m.v misleiding.

  En ik moet zeggen dat is aardig gelukt.

  Er komt nog meer veel meer.

  Maar helaas de meeste mensen liggen te slapen en kijken liever naar een koningin op tv die niets te melden heeft.

  Vilseledd [4] reageerde op deze reactie.

 3. “Bovendien wat hebben die politici (en alle anderen) ermee te maken wat een eigenaar in zijn eigen eigendom doet of laat doen?”

  Een kroeg maakt deel uit van de semi-publieke ruimte en de overheid kan hiervoor regels stellen over wat er gebeurt, wie er toegelaten wordt en wanneer de ruimte gesloten dient te zijn. “We lossen het samen wel op” heeft nooit gewerkt, want rookvrije cafés en restaurants zijn er nooit vrijwillig gekomen. Voor rokers is hun verslaving zo dwingend, dat ze er geen been in zien anderen te hinderen, dus ‘er samen uit komen’ was meestal iets in de trant van: “U heeft toch geen bezwaar dat ik rook?” Dit noemen we een suggestieve vraag. De toestemming wordt je heel makkelijk gemaakt en het bezwaar zeer moeilijk.

  @John Berrevoets [3]:

  “Het wordt nog een stapje erger. Straks worden alle particuliere auto’s om dezelfde reden als niet roken in cafe afgeschaft.”

  In diverse binnensteden wil men verouderde auto’s gaan weren.

  Joop [5] reageerde op deze reactie.

 4. @Vilseledd [4]:

  De overheid verklaart een kroeg tot semi-publieke ruimte en dus mogen ze regels stellen? Dat is gewoon inbreuk op het eigendomsrecht van de kroegbaas.
  Ik denk dat jij het ook niet leuk zo vinden als de overheid jouw huis tot publieke ruimte zou verklaren en regels ging stellen wie er wel en niet op bezoek mogen komen.
  Ook is er wat mij betreft geen plicht voor de kroegbaas om tot een oplossing te komen met niet-rokers, het is immers zijn kroeg. Als zij een rookvrije café willen, zijn ze vrij er zelf een te beginnen.

  Burnitall [6] reageerde op deze reactie.
  Vilseledd [7] reageerde op deze reactie.

 5. @Joop [5]: “Ik denk dat jij het ook niet leuk zo vinden als de overheid jouw huis tot publieke ruimte zou verklaren en regels ging stellen wie er wel en niet op bezoek mogen komen. ”

  Dit is wel een van de domste vergelijkingen die gemaakt kunnen worden…

 6. @Joop [5]:

  “Ik denk dat jij het ook niet leuk zo vinden als de overheid jouw huis tot publieke ruimte zou verklaren en regels ging stellen wie er wel en niet op bezoek mogen komen.”

  Dat doen ze ook niet zomaar uiteraard.

  “Ook is er wat mij betreft geen plicht voor de kroegbaas om tot een oplossing te komen met niet-rokers, het is immers zijn kroeg.”

  Fout gedacht dus.

  Alex [9] reageerde op deze reactie.

 7. De meeste NIET rokers staan vooraan tijdens de 24 uur van Le Mans.. Die dampen vinden ze namelijk zo heerlijk. Hypocriet volk.. daar wil je niets mee te maken hebben. Maak gewoon antirokers cafe’s.. kunnen ze lekker tegen elkaar aanzeuren terwijl er aan de overkant een leuk rokershol staat waar mensen meer plezier hebben met een drankje en een SIGARET!

 8. Het kan niet anders, maar ik MOET naar buiten om daar te komen waar ik wil en word dus automatisch gedwongen om kankerverwekkende uitlaatgassen op te snuiven van heel gevaarlijke auto’s…Doe daar eens wat aan en plak afschuwelijke stikkers op auto’s met kapot gereden mensen en verkankerde longen en met teksten zoals: “auto rijden doodt!!”

  Heel erg, maar in de kroeg wordt soms gepaft, maar ik word niet gedwongen om daar te gaan zitten, ehnu, de baas heeft geen personeel en daar ging deze flauwekul toch over?

  Hé relie gekken, ga je maar druk maken om de kunstmatige crisis die de corporatistische overheid de macht geeft om ons van alle kanten te bestelen om zogenaamde zielige landen te helpen. Hoeveel miljoenmiljard geldcentjes ligt er inmiddels van deze ‘arme landen’ in DER SCHWEIZZZZZZ???? En wij maar bakken met geld verplicht blijven afdragen, mafketels, doe daar eens wat aan!!

 9. @Alex [9]:

  Waar gehakt wordt, vallen spaanders, beste Alex, zelfs bij de overheid. Ik durf echter te stellen, dat in Nederland het meeste prima geregeld is, zeker vergeleken met het overgrote deel van het buitenland. We realiseren een ‘Human Development Index’ van bijna 1. Men kan het echter niet iedereen 100% naar zijn zin maken.

  De ‘liegbeesten van politici’ worden gecorrigeerd door de rechterlijke macht, de media, de publieke opinie en uiteindelijk het volk. Dat hebben we bijvoorbeeld gezien met de inkomensafhankelijke zorgpremie, maar zullen we ook zien met de 4,5% van de WOZ-waarde aan jaarlijkse huur en met de vermogenstoets voor AWBZ-instellingen. De oude wijsheid, dat elk volk de regering krijgt, die het verdient, geldt ook voor ons land.

 10. Als ik een cafe had zou ik geen chagereinige niet rokers die eerder wel rookten in mijn tent toelaten.

  Gemeente heeft een raadszaal waar niet gerookt mag worden, ik rookte niet en bleef in de pauze zitten. Zat er dus helemaal alleen en de rest van de raadsleden ,wel en niet rokers , zaten allemaal in een rookruimte.Zo werkt het ook !!!!

  Vilseledd [13] reageerde op deze reactie.

 11. @reiny [12]:

  Waar ze dan informeel verder vergaderen, zoals ook in veel bedrijven en instellingen de ‘goede’ managers opvallend vaak ook roken.

 12. Als roken wereldwijd verboden wordt, dan zit er iets in dat goed voor je is. Anders verbied een overheid geen middelen voor haar bevolking…:)

 13. En een pakje sigaretten wordt binnenkort 70 cent duurder. Voor onze gezondheid, natuurlijk! Ooit begon in dat gezellige California de massale anti-rook campagne. Wie rookten daar? De Latino’s!

  Appels en peren… Ik ben niet voor opgelegde autoloze dagen, maar het is me wel opgevallen dat op de paar autoloze zondagen die ik heb meegemaakt, de lucht in de stad ineens heel veel aangenamer werd om in te ademen. Het stonk ineens niet meer en na een sprintje op de fiets kwam er geen enkel protest vanuit de longstreek.

  Hoe zit het eigenlijk met al die niet-rokers die tijdens feestjes en cafe bezoekjes ineens bij rokers om sigaretten komen bedelen?

Comments are closed.