licIets dat libertariërs moed zou moeten geven, is het feit dat ondanks de opkomst van stemmers bij verkiezingen, dit niet bepaald hoeft te betekenen dat men een hoge pet op heeft van de politiek. Blijkbaar ziet men niet echt een andere keuze om problemen op te lossen; iets waar libertariërs in de toekomst zeker wat aan zouden kunnen doen met meer informatievoorziening.

Maar goed, waaruit blijkt nu dat men niet een al te hoge pet op heeft van de politiek?

Een opiniepeiling in Amerika, uitgevoerd door het “Public Policy Polling”, vroeg een aantal mensen om een keuze te maken tussen politici van het congres enerzijds, en een aantal zeer impopulaire zaken anderzijds. Dankzij deze peiling, weten we nu onder andere dat slechts 9% van de ondervraagden de politici van het congres in een positief licht ziet, terwijl een overweldigende 85% de heren en dames van het congres niet echt een warm hart toedraagt.

Maar het meest interessante is om te weten welke onwenselijke zaken een meerderheid van ondervraagden liever heeft dan een politicus. Zo heeft een meerderheid onder andere de volgende zaken nog liever dan een politicus uit het Amerikaanse congres:

– Wortelkanaalbehandelingen;
– Luizen;
– Endoscopie (rectaal onderzoek);
– Files;
– Kakkerlakken;
– Genghis Khan.

Maar kop op, heren en dames politici. Ondervraagden vinden jullie niet het allerergste. Zij hebben jullie toch nog wat liever dan o.a.:

– Noord Korea;
– Het Ebola Virus
– Gonorroe.

Hoe lang dat nog het geval zal zijn? Met een beetje inzet moeten de mensen in Washington toch kunnen bewerkstelligen dat men nog liever een geslachtsziekte heeft dan een politicus?

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
îngezonden door: Logic
Bron

Logic, bedankt!

Voelt u ook de wens om een kort artikeltje te schrijven, mail het naar info@vrijspreker.nl (inzending wordt altijd op prijs gesteld maar plaatsing is uiteraard niet gegarandeerd)

4 REACTIES

 1. Vind mijn gezondheid toch ook wel heel belangrijk. Maar met onbetrouwbare politici in zee gaan komt bij voorbaat al niet in me op.

 2. Als het maar jeukt, dan is het altijd krabben.( om rond te komen danwel)

 3. Jounalisten laten mijn handen soms jeuken ;

  Open Brief’ aan alle Raad en Statenleden van de Provincie Groningen en Drenthe en bestuurders van de Gemeenten Groningen, Assen en Tynaarlo.

  Geachte Bestuurders,

  Dat het Dagblad van het Noorden, zoals op 12- 01-1913, steeds negatieve stukken over vliegveld Eelde plaats is inmiddels voldoende bekend. Deze krant ondersteunt met eenzijdige informatie, en suggestieve insinuaties van zaken richting de burgers en bestuurders en veroorzaakt schade aan de werkgelegenheid, en is onrechtvaardig tegenover mensen die democratisch gekozen hebben voor verlengging van de startbaan. Ik begrijp deze journalist niet dat hij zich daarvoor leent. Waarschijnlijk zal hij het ook niet waarderen als je negatieve geruchten over het dagblad uitdraagt en zijn baan op het spel zou komen te staan.

  Mijn verzoek is dan ook om de opmerking in het dagblad van het noorden van de journalist dhr. Kiers dan ook te negeren en naast u neer te leggen, dit stuk in de krant is slecht bedoeld om tweedracht te zaaien in de politiek, uiteraard op aandrang van een kleine groep tegenstanders welke met nutteloze rechtszaken vertragingen willen veroorzaken, maar nimmer succes geboekt hebben. Dit is een nieuwe methode om de zaak te willen traineren.

Comments are closed.