Person_Sarkozy_BruniNet als Pardonnieu is uitgeweken naar Rusland, is nu Nicholas Sarkozy bezig om met zijn jongste vrouw, Carla Brundi naar Engeland te vluchten.  Ook zij staan niet te popelen om in Frankrijk 75 % belasting te betalen. Laat ik nu altijd gedacht hebben dat deze president zo “solidair” was!!
Soms heb ik moeite om politici te begrijpen. Ze zijn constant aan het proberen meer (belasting)geld uit de burgers te persen. En dan blijkt dat al dat ook henzelf betreft, dat ze er dan onder uit proberen te knijpen.

Zie ik dat verkeerd?

Of gelden die wetten niet voor hen? Staan zij daar boven?  Waarom?

Of zou de hele invloed van de politici moeten worden afgeschaft?

Om te beginnen met de politici in de EU.
De EU moet dan helemaal terug naar een soort EG waarin staten samenwerken op compleet vrijwillige basis.

En hetzelfde moet gaan gelden voor de mensen IN elke staat. Vrije keus of je aan een bepaalde ontwikkelingshulp, pensioen, of andere subsidie wilt meewerken of niet. De belasting wordt dan tot een fractie of tot nul teruggebracht!

10 REACTIES

 1. Sarkozy moet sowieso eerst 100% van het geroofde geld dat hij de afgelopen jaren “ontvangen” heeft terug storten. Daarna mag hij van mij weg.

 2. Quote:
  ” Laat ik nu altijd gedacht hebben dat deze president zo “solidair” was!!”

  Volgens mij is opportunistisch het juiste woord …

 3. @cruiser [5]: de ndaa ging ook even niet door vanwege een rechter. Is alleen uitstel. Even wat mensen masseren en. Terug is het.
  Verdrag van lissabon ging ook even niet door na het referendum

 4. @pcrs [7]:

  Vandaar dat het grondstofrijke Mali wordt binnengevallen. Ik vond het al zo vreemd dat moslimfundementalisten die in Egypte en Syrie de “good guys” zijn, in Mali plotseling de “bad guys” zijn.

 5. @Adam [3]: @Adam [3]: Mooi verhaal! Als een eenling zoiets doet is kan de belastingdienst daar nog wel een mouw aan passen, maar wat als het halve dorp ineens in muntgeld gaat afrekenen? Of een substantieel deel van Nederland? Een ludieke maar ook effectieve vorm van verzet.

 6. Het is Carla Bruni. Niet Brundi. Ik wil hier niet de spelling nazi uithangen maar de meeste libertarische epistels zijn gelardeerd met taalfouten en dat draagt niet bepaald bij aan de geloofwaardigheid van de scribenten en het gedachtengoed dat zij willen ‘ slijten’ . Tamelijk tragisch dat mensen die logisch kunnen denken gemiddeld vaker taalkundig gehandicapt zijn.

Comments are closed.