https://www.youtube.com/watch?v=rrjU-HBkmLE

8 REACTIES

 1. Niet echt een snugger clipje.
  Men moet bang zijn voor Obama omdat de clip het heeft over gelijkenissen met Hitler, maar de gelijkenissen gaan over hun persoonlijke leven en verleden, en niet over hun politiek. De vraag blijft dus *waarom* we bang zouden moeten zijn.

  Verder zou het me niet verbazen als de maker van dit clipje vindt dat types als Mitt Romney en John McCain een soort Winston Churchill zijn.

  Veel beter vind ik het experiment van libertarier en leraar Butler Shaffer, die voor de eerste les van zijn klas altijd een soort mini-verkiezing houdt over twee niet bekend gemaakte politici, en de standpunten van deze politici duidelijk maakt.
  De standpunten van de ene lijken zeer sociaal, en de standpunten van de ander lijken bijna ’terroristisch’.
  Een overgrote meerderheid, overduidelijk sociaal democraat in hun ideologie, bleek tot hun schok voor de “sociale” standpunten van Adolf Hitler te hebben gekozen, en een kleine minderheid voor de “terroristische” standpunten van de Founding Fathers zoals Thomas Jefferson en George Washington.

 2. Typisch stukje republikeinse verkiezingspropaganda. Leg een link tussen Adolphe en Barry. En ja, de democraten deden zo ongeveer hetzelfde maar dan omgekeerd.

  Is inderdaad niet een erg snugger clipje. De meeste Amerikanen zullen niet zoveel details weten over zowel Adolphe als Barry om überhaupt de “Grap” hiervan te doorzien.

 3. @igor [4]: Hoezo republikeinse propaganda?
  Waar is het clipje pro-Romney? Het is slechts anti-Obama.
  Val nou in godsnaam niet in de klassieke tweedeling want dan hebben de puppetmasters je precies waar ze je hebben willen.
  Anti de ene is nog niet hetzelfde als pro de andere.
  Een libertarier is tegen beide.
  Maar het heeft weinig zin nog te zeuren over een kandidaat die het toch niet gehaald heeft en toch geen macht meer over je leven heeft. Vergeet Romney dus maar.
  BO zit er echter wel. En dat kan gevaarlijk zijn. Eenieder die de mensen de ogen daarvoor opent, doet iets goeds.
  Of ie dan voor romney was, dan wel voor pakweg Ron Paul, is niet relevant. De boodschap is dat de huidige president een gevaar is.

 4. @igor [4]:

  De kans is groot dat dit inderdaad Republikeinse propaganda is.
  Maar het is niet 100% zeker.
  Het kan van een libertarier komen, maar in dat geval is het geen snugger filmpje (dat is het hoe dan ook niet).

  Dat neemt niet weg dat gelijkenissen tussen Obama enerzijds en fascisten anderzijds wel degelijk van pas zijn, alleen had de maker van het filmpje de beleidsmatige gelijkenissen moeten opnoemen. Het bemoeien van de staat met de economie, de oorloghitserij, het nationalisme, de verering van de “grote leider”, het groeiende binnenlandse intimidatie-, surveillance- en politieapparaat, het bevoordelen van vriendjes in de industriele-, zaken- en bankenwereld (eerst met bailouts en nu wederom met de Fiscal cliff deal); de propaganda, het eenzijdig door de president naar zich toetrekken van buitenconstitutionele macht, etc.

  Probleem is, en dit is waarom ik denk dat het filmpje van een Republikein komt, dat Republikeinen ZELF OOK gelijkenissen vertonen met het beleid van fascisten. Misschien dat dit de reden is dat het filmpje het maar liever niet heeft over de hierboven genoemde zaken.

  Dan wordt men namelijk gedwongen om hard in de spiegel te kijken.

  arvr [6] reageerde op deze reactie.

 5. @Logic [5]:

  Quote:
  “Het kan van een libertarier komen…”

  Ik betwijfel het. Ik heb veel meer propaganda gezien uit de Republikeinse hoek met zo ongeveer hetzelfde thema.

 6. Inderdaad republikeinse propaganda..

  Doch opvallend dat er gezocht wordt naar puppets met gelijke achtergronden.. en dat Barry goed heeft afgekeken hoe het werkt, “publieke opinie”..

Comments are closed.