Person_Rompuy_SinterklasDe Europese Unie (u dus) geeft samen met een aantal andere financiële instellingen ruim 5 miljard euro aan Egypte.

President Van Rompuy van de Europese Raad maakte de gift bekend tijdens een bezoek aan de Egyptische hoofdstad Caïro.

Mede als gevolg van de aanhoudende politieke onrust gaat het slecht met de economie in Egypte.

“U kunt er zeker van zijn dat op de weg naar het verankeren van de democratie, de EU aan uw zijde zal staan als een vriend, een buur en partner”, aldus van Rompuy.

Natuurlijk zijn wij solidair! Al gaan we er zelf van onderdoor!
————————————
Geplakt uit <http://nos.nl/artikel/461341-miljardensteun-voor-egypte.html>

15 REACTIES

 1. ja want democratie is goed. Zei de onverkozen dictator van Rompuy. Democratie is goed, zei de Nobelprijswinnaar EU, behalve als een referendum ons niet bevalt.

  Je zal maar in een land wonen waar de democratisch gekozen roverheid je besteelt om dictators in Egypte te steunen en dat land ook nog eens deel uitmaakt van een EUSSR dat niet democratisch tot stand is gekomen en dat ook nog eens extra geld van je afperst om debielen te steunen die je vrijwillig nog geen stuiver van je zuurverdiende geld zou geven.

 2. Benieuwd of er morgen enig commentaar uit Den Haag komt , of misschien een “links “debat bij Pauw en Wauw ?

  .

 3. Ik geloof dat er eigenlijk voor alle EU-hatende Nederlanders en Europeanen (die dit idiote plan omtrent de steun aan Egypte verafschuwen) nog maar één ding op zit: kom desnoods dit jaar nog in opstand door allemaal de straat op te gaan, net zoals de Egyptenaren dat tegen Mubarak deden en nou dadelijk ook met Morsi! Zolang wij alles maar pikken gaan Rompuy en die overige arrogante EU-leiders gewoon door met ons geld te verkwisten! Die lui zijn feitelijk blauwe jakhalzen (uit een Indische fabel) die vreemden boven hun eigen soort verkiezen en zichzelf en ons blijven verloochenen! Leon de Winter heeft groot gelijk: géén miljardensteun aan die moslimextremisten in Egypte en Nederland als de gesmeerde bliksem die afschuwelijke dictatoriale EU uit!

 4. FF voor de duidelijkheid: Het volk van Egypte draagt geen schuld aan het feit dat wij ons door onze regering laat beroven om egyptische dictators te steunen… WIJ zijn schuldig aan het feit dat ons geld hun onderdrukking bekostigt…

  • @dexter

   Tweederde van de Egyptenaren stemde bij de verkiezingen op moslimfundamentalistische partijen….
   Met de voorbeelden van Iran en Gaza, kon iedereen weten waar dat toe zou leiden.

 5. @Hub Jongen [6]:

  In 2011 was het EU budget 129,4 miljard. NL kreeg daarvan 2,1 miljard en droeg zelf 3,9 miljard bij, netto dus ca. 1,8 miljard bijdrage. Dit is echter inclusief de 1 miljard korting die we hebben bedongen. Die komt dit jaar te vervallen. Ons aandeel wordt dan ca. 2%.

  Van die 5 miljard wordt dan ca. 100 miljoen bijgedragen uit NL. In 2011 was de totale belasting- en premie-opbrengst in NL ca. 221 miljard. Die 100 miljoen zijn daarvan ca. een half promille.

  Als De Winter jaarlijks pakweg 50 mille belasting betaalt zou hij dus 25 euro moeten inhouden. Jan Modaal betaalt ca. 12 mille en die kan dan 6 euro inhouden.

  Die lage bedragen maken dat een protestactie zeer succesvol kan zijn. Als veel mensen meedoen zal de uiteindelijke opbrengst voor de Belastingdienst toch maar klein zijn, terwijl ze zeer veel moeite moet doen (loon- en inboedelbeslagen, rechtszaken, etc.) om alle achtergehouden belasting te innen. Ze kan dan eieren voor haar geld kiezen en het kleine bedrag kwijtschelden.

  Natuurlijk zal men er een prestigekwestie van willen maken. Dat is vroeger ook al eens gebeurd toen veel mensen weigerden hun Kalkarbijdrage op de energierekening te betalen (en toen ook hartje winter werden afgesloten) en bij de mensen die deelnamen aan de BWD (Beweging Weigering Defensiebelasting) werd consequent inboedelbeslag gelegd.

  Maar hoe meer mensen meedoen hoe kleiner de kans dat zich dit kan herhalen. Immers, de Belastingdienst heeft nu al veel te weinig mensen, laat staan als bijv 1 miljoen belastingplichtigen weigeren een tientje te betalen! 🙂

  ____
  De Winter’s column:
  http://www.tref.eu/forum/158-in-de-WERELD/35077-Leon-de-Winter-weigert-Joden-opruim-taks-te-betalen.html

  Contact via zijn uitgever:
  http://www.leondewinter.nl/

  Of Twitter:
  https://twitter.com/leondewinter

  Reacties zijn merendeels positief:
  http://tinyurl.com/GeenStijl-dictator-rompie

 6. Ga niet in je angst zitten. Dat is wat er tot nu toe gebeurd. Mensen zijn bang om daadwerkelijk iets te doen tegen dit soort praktijken. Het wordt tijd om massaal de regeringen en de eu te laten weten, dat wij het zat zijn. Ons geld is ons geld. We moeten een vuist maken. Leon de Winter is een mooi voorbeeld. Dat zouden we allemaal moeten doen. Wat kunnen ze doen? Wij zijn met miljoenen en zij maar met een handjevol. Dus, waar zijn we bang voor? Zij, die zich volksvertegenwoordigers noemen, zij moeten bang zijn voor ons!!!

Comments are closed.