EUSSR FlagDe komende twee weken kunnen er in de EU enkele belangrijke besluiten vallen.
Minstens één goede vrijheidstrijder (Vaclav Klaus) zal wegvallen en nieuwe Collectivisten kunnen op de voorgrond treden.
Een toespraak van David Cameron wordt met belangstelling en angst tegemoet gezien. In Engeland begint namelijk het gezond verstand een beetje te groeien en er schijnen nu meer mensen uit de EU te willen dan die er in willen blijven.

Het “buitenland” wil hen er echter wel in houden. Amerika, Duitsland en Frankrijk (Obama, Merkel en Schauble, Hollande) hebben Cameron al benaderd en gewaarschuwd dat Engeland toch wel in de EU moet (???) blijven! Tot irritatie van veel Engelsen waarvan de wil om uit  te treden terecht alleen maar versterkt wordt.

Verrassend was (is) dat er uit den Haag berichten komen dat Marx Rutte Cameron zal gaan bijvallen!!
Gaat hij bijvallen om ook uit te treden? Nadat hij jarenlang alles gedaan heeft om de macht van Brussel te versterken? Of weet hij iets?

Kans is dat Cameron inderdaad gaat verklaren dat hij in de EU wil blijven maar wel een aantal vrijheden voor Engeland terug wil hebben. Als Rutte daarop kan meerijden, zou hem dat goed te pas komen om de EU-antipathie in Nederland ook wat af te remmen.

De benoeming van Jeroen Dijsselbloem tot “hoofd euro”  wordt ook op 22 januari definitief verwacht. Over aftreden als minister van financiën hoor je verder niets; het belangenconflict waardoor er weer harder gewerkt wordt om Nederland in de EU-put te trekken, blijft.

Ook wordt de komende week geprobeerd het eens te worden over het EU budget en dus wat er weer meer betaald moet worden. Waarbij ik dan altijd moet denken aan het feit dat de EU nog nooit een goedkeurende verklaring heeft kunnen produceren.

Ondertussen heeft de regering bij   monde van de minister Frans Timmermans aan zijn Franse collega gevraagd of we, voorlopig aan de zijlijn,  mee mochten doen aan de oorlog in Mali. Dat mag en wordt op prijs geteld. Waarschijnlijk mede omdat Frankrijk meer verliezen dan winsten boekt.
Bij de boodschap van gisteren dat er 5 miljard naar Egypte geschonken wordt komt nu nog een portie voor deze oorlog.
Zie:”French Military Embarrassments Continue As Insurgents Grab More Territory In Mali

Met dreigende laatste deel:
“A Malian commander in the nearby town of Niono said the bombardments did not stop the Islamist fighters and that they occupied Alatona, and on Monday, they succeeded in reaching the north-south road which connects Diabaly to Segou, the administrative capital of central Mali.”

 French radio Europe 1 broadcast a telephone interview with Omar Ould Hamaha, a leader of the Movement for Oneness and Jihad in West Africa, which controls part of northern Mali. In it he dared the French to “come down on the ground if they’re real men. We’ll welcome them with open arms,” he said. “France has opened the gates of hell … it has fallen into a trap much more dangerous than Iraq, Afghanistan or Somalia.”

One can only hope the tide doesn’t turn so much on the French that the “insurgents” make their way to Paris where the French army surrenders post haste.”

4 REACTIES

  1. Mali, een land met een geschiedenis die een woord schreeuwt: Puinhoop.

    Even wat info op wikipedia dan maar. En dan lees je dit:

    “De opstand laaide vanaf 2011 weer op, onder meer nadat zwaarbewapende Toearegs waren teruggekeerd uit Libië, waar zij tijdens de opstand hadden gevochten aan de kant van kolonel Moammar al-Qadhafi.”

    Ah. Waar wij tegen aan kijken is een consequentie van de vorige interventie vlak erboven. Nou, dan is het maar goed dat wij dit probleem oplossen met de volgende interventie!

  2. @Overnight [1]: Ken je geschiedenis. In wo1 vocht een Duitse generaal 4 jaar in Afrika tegen Engeland. De verhouding was ook 2 000 tegen 100 000.

Comments are closed.