Person_Klaus_2vingersDit weekend zijn in Tsjechië de verkiezingen voor een nieuwe president begonnen. Klaus kan niet herkozen worden na zijn maximale twee termijnen.

Met grote voorsprong is Vaclac Klaus de meest libertarische officiële politicus in de EU en zelfs in heel Europa.

 

Net als in Amerika Ron Paul,  zullen we Vaclac Klaus binnen de officiële  politiek moeten missen en blijven hopen dat ze beiden nog kans zien hun kennis, voorbeeld en invloed op andere wijze uit te dragen.

Klaus is een belangrijke rem in de EU geweest. Heel lang .

Hij heeft het tekenen van het Verraad van Lissabon tegengehouden totdat hij dat in opdracht van het Tsjechische Constitutionele hof niet langer kon.
De ondertekening procedure van Vaclav is een van de meest emotionele politieke momenten die ik beleefd heb. De hele procedure duurde officieel ongeveer één minuut, maar het moment bleef maandenlang in mijn hoofd hangen.

Zie zelf:  http://weblogs.nrc.nl/europablog/2009/11/03/klaus-tekent-maar-niet-zonder-morren/

En een snelle vertaling van die minuut Klaus op :
http://www.vrijspreker.nl/wp/2009/11/de-ondergang-van-europa/?posttoanotherblog=JKAuIopAASas2WE

Klaus heeft ook gezegd dat Tsjechië de euro niet zou moeten invoeren vóór 2074 !!!!

En verder heeft hij altijd geweigerd het ESM verdrag: Europees Slavernij Mechanisme (door Nederlandse politici Europees Stabiliteits Mechanisme genoemd)  te tekenen.

 ACTUEEL: Waar moet nu het verstand vandaan komen in de EU??

Uit Engeland?? We zijn razend nieuwsgierig over wat David Cameron over een paar dagen gaat zeggen in zijn met spanning tegemoet geziene toespraak voor de komende EU-opperhoofden bijeenkomst.

Obama en Merkel en Hollande hebben Cameron al onder druk proberen te zetten.

Ook spannend zijn dan de echte reacties van Marx Rutte nadat uit den Haag berichten komen dat hij Cameron zou gaan STEUNEN! How can? Nadat hij allerlei dingen die Cameron niet wil, net hard heeft gepromoot en gesteund.

We hebben al veel geschreven over de onbetrouwbaarheid van politici.
Groeit hier het zoveelste bewijs daarvoor?

Bekend van Klaus is ook zijn uitspraak dat hij maar niet kan begrijpen hoe een volk als Tsjechië (en Nederland)  zoveel jaren hevig voor zijn vrijheid heeft gevochten tegen de Duitse overheersing en nu zich vrijwillig overgeeft in slavernij aan de EU.

Iets minder bekend is dat hij ook een boek over de Milieu-waanzin heeft geschreven:
“Blue Planet in Green Shackles by Václav Klaus,

 

6 REACTIES

 1. Wie weet staan er in de toekomst nog meer mensen met vrijheidsgevoel op, al vermoed ik dat die door de heersende macht buiten de deur gehouden worden.

 2. @Scrutinizer [1]:
  Ïk heb er ook bij geaarzeld maar na het lezen van een artikel met foto’s over Klaus waarbij Klaus m.i betrokken is, was ik danig onder de indruk van de menselijkheid van deze man. En dat deed me deze bijzondere foto er uit pakken.

  Laatste alinea van dat artikel:CONFESSION OF VACLAV KLAUS, THE BEST POLITICIAN ON EARTH
  . I did not expect such popularity of public goods, of the public sector, of the visible hand of the state, of redistribution, of wisdom of the anointed in comparison with the wisdom of the rest of us. As an economist who has for decades, in fact from the mid-1960s, carefully followed Western economic literature, I did not expect that the ideas of monetarism would be so quickly
  abandoned, that people would so quickly forget that the word regulation is yet another expression for planning, that social policy would not differ much from communism, that people would forget that the market either is or is not, since it has to be formed spontaneously, that after a radical removal of grants and
  subsidies of all kinds we will be – by means of a new re-subsidisation of the economy – once again forced to introduce them, that such mistakes would be made in the economic policy, in the establishment of monetary unions, etc. We did not expect that people would be so unwilling to take on the responsibility for their lives, that there would be such fear of freedom, and that there would be such trust in the omnipotence of the state. < \b> (vet toegevoegd)

  Geplakt uit
  http://venitism.blogspot.nl/2012/09/confession-of-vaclav-klaus-best.html

 3. Ik ben momenteel in de VS en ik kan met zekerheid zeggen; Land of the Free – NO MORE –
  Dat de VS verantwoordelijk is voor de wereldwijd afnemende vrijheid was mij al langer bekend maar ook in eigen land is de vrijheid compleet verkracht!
  De illusie dat de economische vrijheid hier (in US) nog steeds bestaat is niet meer dan dat, een illusie. The Freedom state project….ha ha ha, niet hoor libertarische vrienden, dit is niet langer “The place to be”

Comments are closed.