Ibrahima Dahirou Dembele, stafchef van het Malinese legerUw bemoeienis met de oorlog in Mali wordt steeds meer. Eerst was het een aanmoediging voor Frankrijk. Daarna ging u helpen met transport, en nu met een “trainingsmissie

Zie hieronder het betreffende Nos-bericht:
NOS:
EU stuurt trainingsmissie naar Mali
Update: donderdag 17 jan 2013, 13:18

De ministers van Buitenlandse Zaken van de Europese Unie zijn het eens geworden over een trainingsmissie naar Mali. Dat is bekendgemaakt in Brussel, waar de ministers hebben overlegd.

De verwachting is dat er zo’n 250 trainers naar het West-Afrikaanse land gaan om het Malinese leger te trainen.

Minister Timmermans van Buitenlandse Zaken was een van de ministers die hamerden op een snel besluit. Of Nederland ook trainers stuurt, is nog niet bekend.

37 REACTIES

 1. Frankrijk haalt nu de kastanjes uit het vuur, uiteraard in nauwe afstemming met de overlords in Washington. Het zal ook wel te maken hebben met een krachtmeting, uitgevochten via proxies, tussen het Westen en China over de grondstoffen van Afrika. Alles uiteraard onder een humanitaire dekmantel.

 2. Laat u niets wijsmaken door de staatsmedia: dit gaat om niets anders dan het roven van het Malinese goud waar de rebellen een einde aan willen maken. Duitsland wil zijn goud terug, en dat lag onder andere opgeslagen in Franse bankkluizen. Maar de Franse bankiers hebben het goud geleast, verkocht en gehypothekeerd. Met andere woorden: ze hebben het niet meer. Daarom moeten ze er nu uit alle macht voor zorgen dat de buit uit Mali blijft komen.

  Want is het niet raar dat de Duitsers nu is meegdeeld dat ze hun goud over een periode van vijf jaar zullen terugkrijgen van de Fransen? De Amerikanen hebben het zelfs over een periode van acht jaar.

  Waarom niet alles ineens?

  Omdat ze het niet meer hebben!

  De staatsmedia spreken over de hele lijn van Moslimextremisten (1) (2). Welnu die mensen zullen misschien best Moslim zijn, maar dat is niet de reden waarom ze zich verzetten. Laat u stem horen en verzet u tegen deze volgende misdaad tegen de mensheid van Rijk & Machtig.

  Arjen Plantinga, Zonnewind.be

  Logic [4] reageerde op deze reactie.
  ric ardo [9] reageerde op deze reactie.
  System fails [13] reageerde op deze reactie.

 3. @Zé [2]:

  Uitstekende reactie, Ze.

  Al zou het wel moslimextremisten betreffen. Dan zitten ze in Mali. Wat hebben wij daarmee te maken?

  Ik denk dat de eis van Duitsland om zijn goud heel wat landen bang heeft gemaakt. Wie weet waar al dat goud is gebleven. Dus natuurlijk doet de EU mee. Even snel een Afrikaans land leegroven voordat de aap uit de mouw komt.

 4. @Zé [2]: Graag een link dat onderbouwd watje schrijft over het goed dat de fransen niet hebben. Er gaat 5 miljard naar Egypte toe, een sterk moslimland dat het goed kan gebruiken om wapens naar Mali te sturen om de rebellen (inwoners) te steunen. Geloof aub de MSM niet meer.. gaat zelf op onderzoek uit en u schaamt zich nederlander te zijn. Ik hoop dat England niet bij de EU komt zodat ik er in de toekomst kan gaan vestigen…

  Zé [11] reageerde op deze reactie.
  Zé [18] reageerde op deze reactie.
  Logic [22] reageerde op deze reactie.


 5. Jammer genoeg zie ik in de link geen bewijs dat Frankrijk het goud niet heeft. Dus is er geen bewijs, wel speculatie. Dit echter zegt mij niets. Waaraan ik denk is dat de Fransen best wel wat uitgeleend zullen hebben en het in 8 jaar teruggeven omdat anders de Banken eronderdoor zullen gaan.
  Toch bedankt voor de link.
  De rebellen zitten ook in het noorden en komen nooit bij de goudmijnen (ziuden) terecht, daar zorgt de regering wel voor. Kom er bij die afrikaanse apen niet aan hun geld, ze kunnen bijten als chimps. Er kan trouwens wel veel olie daar onder de grond liggen… denk dat dat meer de reden is.

  System fails [14] reageerde op deze reactie.

 6. @Zé [2]:

  Ach je weet het toch , dat ze deze kreten te pas en te onpas uit de stal loslaten.

  Het volk krijgt toch een Pavlofiaanse kwijlaanval bij het woord “moslim terrorist ” ….dat heeft die verwilderde ” haarbal ” er stevig ingeramd.

  Je weet wel Mister Mossad.

 7. Naar Egypte en de Palestijnen wordt geld gesluisd voor het opzetten voor een islamitisch regiem. En als er in Mali een rebellengroep opduikt die dit zelfde wil bereiken in hun land, zonder subsidie, moeten ze opeens uitgeroeid worden?

  Is dit A. Conquer and Divide of B. The Socialistic way or the Highway?

  De hoofdprijs betreft een uitkering met een looptijd van 30 jaar.

 8. @Zé [10]:

  Ik wil niet de partij verpester uithangen , maar…eh , zou het niet wijs zijn wat oude literatuur te gaan raadplegen.

  Het begint een zeker karaktertrekje te krijgen…..ahum.

 9. @ric ardo [17]: Niet iedereen is volledig zelfverzorgend zoals u blijkbaar, zodat u zonder ook maar één enkele inbreng van buitenaf aan uw dikke jus en de rest kan komen. Er zijn op de wereld ook nog mensen die niet een paar hectare land hebben, een veestapel hebben en alle technische knowhow én materialen om bijvoorbeeld met een computer op Vrijspreker te reageren.

  Dat zijn (waarschijnlijk domme) mensen als ik, die moeten betalen om op een of andere manier een complexe machine als een computer en een even complexe netwerkdienst moeten KOPEN of HUREN om te communiceren op internet. Of anderen nodig hebben om een huis te bouwen en er brandstof voor in moeten kopen (u heeft een dermate groot bos tot uw beschikking, dat u altijd brandhout heeft?).

  Kortom, uw reactie is niet aan iedereen besteed. Er zijn mensen die op een of andere manier moeten betalen voor producten en diensten. En die gaan werken voor een ruilmiddel. Bijvoorbeeld een ruilmiddel dat anderen ook willen hebben om weer verder te handelen. Geld is zo’n ruilmiddel. Edelmetaal zou dat ook kunnen zijn. En inderdaad, dat legale ruilmiddel (geld) kun je niet “vreten” (of “eten” voor hen die dat met mes en vork geleerd hebben), maar je kunt het er wél mee kopen.

 10. @Zé [5]:

  En wij pikken dat allemaal, wij zijn daar dus medeschuldig aan.

  Daar ga je de mist in.
  “Wij” zijn niet medeschuldig, in zoverre wij niet voor deze mensen gestemd hebben. Want wij zijn niet verantwoordelijk voor hun daden.

  Probeer geen collectivistische “schuld” te leggen op mensen die op geen enkele wijze iets met dat beleid te maken hebben.

  Als iemand die niet op oorlogshitsers gestemd heeft, ben ik niet verantwoordelijk voor hun daden.

 11. @ric ardo [9]:

  Graag een link dat onderbouwd watje schrijft over het goed dat de fransen niet hebben.

  Heb jij een link dat aangeeft dat ze het goud WEL hebben? Ondertussen blijft staan dat Duitsland voorlopig zijn goud niet krijgt. Daar zal toch echt een reden voor moeten zijn, anders houden ze het wel meteen kunnen geven.
  Buiten dat, ook een land als Amerika verdomt het om inzage te geven in wat er op dit moment nog in Fort Knox ligt. Als men iets te verbergen heeft, zal dat logisch gezien iets zijn in de trant van “oeps, waar is al het goud dat hier zal moeten liggen?”

  Er gaat 5 miljard naar Egypte toe, een sterk moslimland dat het goed kan gebruiken om wapens naar Mali te sturen om de rebellen (inwoners) te steunen.

  Ten eerste, er gaat geen 5 miljard in GOUD naar Egypte. Dus ik begrijp hier de connectie niet met het goud dat Frankrijk evt. zou hebben.
  Ten tweede begrijp ik bovenstaande niet. Suggereer je dat het GOED is dat Frankrijk de gestolen poet (belasting) naar Egypte stuurt? Wat hebben de Franse belastingbetalers met Egypte OF Mali te maken? Helemaal niets.

  aat zelf op onderzoek uit en u schaamt zich nederlander te zijn.

  Waarom zou iemand zich moeten schamen om Nederlander te zijn? Waarom zou iemand trots moeten voelen om Nederlander te zijn? De term Nederlander betekent niets anders dan een nationaliteit, opgelegd door de staat. Het zegt niets over gedrag of denkbeelden.
  Zolang wij hier een monopolie op geweld hebben die breed gesteund wordt, zou ik me sowieso schamen. Daar heb je echt geen “geheime fratsen” voor nodig die uit de MSM gehouden worden. Wat de MSM meldt over de Nederlandse politiek is al reden genoeg om je te schamen.

  Hub Jongen [25] reageerde op deze reactie.

 12. @Hub Jongen [25]:

  Er is besloten dat Duitsland zijn totale goud dat nu in Parijs zou liggen pas in 2020 terug heeft.

  Ondertussen intervenieert Frankrijk plotseling in het goud-rijke Mali. Toeval?

  Overigens krijgt Duitsland pas zijn goud van de V.S. (ook al zo geïnteresseerd in Mali) ook pas na 7 jaar terug.

  http://www.dailypaul.com/270722/it-will-take-the-fed-7-years-to-procure-the-gold-germany-has-been-asked-to-repatriate-more-govt-spending-on-gun-control-l
  http://www.economicpolicyjournal.com/2013/01/germany-to-ny-fed-give-us-our-gold.html

  Zé [29] reageerde op deze reactie.

 13. @Logic [24]: jij schrijft: (1)Ten eerste, er gaat geen 5 miljard in GOUD naar Egypte. Dus ik begrijp hier de connectie niet met het goud dat Frankrijk evt. zou hebben. Waar zeg ik dat het goud is??
  (2) Heb jij een link dat aangeeft dat ze het goud WEL hebben?
  Ben Voila- http://www.lefigaro.fr/societes/2012/08/17/20005-20120817ARTFIG00409-l-immense-tresor-cache-des-banques-centrales.php
  Le figaro is een krant die ik zeker geloof wat betreft de franse goudvoorraad.Ik hoop dat je frans kunt lezen, er staan ook nadere landen in het artikel en de geschiedenis van hun goudvoorraad.

  (3) Wat de MSM meldt over de Nederlandse politiek is al reden genoeg om je te schamen.
  Je valt mij aan, kijk eens wat jezelf schrijft.

  Verder denk ik dat je een azijnzeiker bent die mij heeft uitgekozen om tegen aan te pissen.
  1 woord hiervoor: Sukkel.

  Zé [29] reageerde op deze reactie.
  Logic [31] reageerde op deze reactie.
  Logic [32] reageerde op deze reactie.

 14. @ric ardo [27]:

  1) Vandaar dat ik aanbeveel dat je voordat iets helderder schrijft. Zoals het er nu staat is er namelijk geen touw aan vast te knopen.

  2) Jij mag de MSM in Frankrijk geloven. Ik niet.

  Verder reageerde ik op jouw opmerking dat “goed lezen ook een vak is”. Het was dus JIJ die met beledigingen begon.
  Maar het maakt niet uit, het is duidelijk aan je meest recente post dat je geen opvoeding genoten hebt.
  Ik heb daar geen last van, want jij bent degene die dat aan iedereen laat zien.

 15. @ric ardo [27]:

  Jij lijkt je bovendien nogal aangevallen te voelen, omdat ik blijkbaar op een manier reageerde die niet 100% met je eens is.

  Heb je ooit wel eens gehoord over discussie? Ik “viel je” helemaal niet aan. Ik betwijfelde simpelweg sommige dingen die je zei en maakte commentaar op andere dingen. Je bent paranoïde en agressief, en als dit een gewoonte van je is zou ik je aanraden niet daar te gaan waar discussies kunnen worden gevoerd. Ik zal het namelijk wel eens vaker met je oneens kunnen zijn, en je dat gewoon keihard vertellen.

  Of je dat leuk vindt of niet.

Comments are closed.