Bankster-trust-me-im-a-bankerOnderstaand treft u twee links aan van Zero Hedge.

In deze artikelen wordt heel duidelijk gemaakt hoe het zit met gerechtigheid in de wereld. In dit geval in de USA, maar de situatie in de USA en EUSSRNL is niet veel anders, volgens mij.

Eén van de hoge Aanklagers van het Ministerie van Justitie, Lenny Breuer, geeft een schokkend eerlijk antwoord op de vraag waarom de banken nooit zijn aangepakt.
Uit de tweede link, een kleine 8 uur later, blijkt wat de consequenties zijn van eerlijkheid. De man heeft per omgaande een rotschop gekregen.

De banken zijn verworden tot extreem frauduleuze en criminele organisaties, maffiosi. De schellen zijn ons een paar jaar geleden pas van de ogen gevallen.
En nu blijkt héél duidelijk hoe ver de lange arm der banken reikt: tot aan de top van het Ministerie van Justitie in de USA.
http://www.zerohedge.com/news/2013-01-23/assistant-attorney-general-admits-tv-us-justice-does-not-apply-banks

http://www.zerohedge.com/news/2013-01-23/assistant-attorney-general-breuer-leave-doj-untouchables-aftermath

Het eerste artikel verklaart dat:
Assistant Attorney General Admits On TV That In The US Justice Does Not Apply To The Banks
Its not Republican in politics. Its not Dem in politics. Its money in politics”

 Frontline’s conclusion was perfectly expected: “to date, not one senior Wall Street executive has been held criminally liable by the Department of Justice for activities related to the financial crisis.”

We now know why: it is because of people like this:

8 REACTIES

 1. toch een nuance: Breuer van het Openbaar Ministerie (OM) vraagt zich af wat het effect is als hij een aanklacht tegen een bank gaat doen. En banken bestaan nog net op een heel dun laagje van gehefboomd vertrouwen. Let wel, schuld is dan nog niet bewezen. Maar het effect van de aanklacht kan heel groot zijn, dus als hij bedoelt dat hij driedubbel zeker wil zijn alvorens een rechtzaak te beginnen kan ik dat volgen. We hebben genoeg voorbeelden, zie ‘Hek Haelen’ ,of bedrijven die jarenlang onder de rechter zijn en ook al zijn ze (nauwelijks) schuldig daardoor failliet gaan.

 2. Dus de crisis is allemaal de schuld van Wall-Street en de banken? Hoera! We hebben het kwaad gevonden en we kunnen nu samen als een volk ten strijde trekken tegen de kapitalistische bankduivels! Leve de revolutie!

  Oftewel NOT!

  De feitelijke oorzaak van de crisis ligt in de “Affordable Housing Act”. Die stelde verplicht dat mensen die niet in aanmerking kwamen voor een hypotheek dat “ineens” wel konden.

  Om dat mogelijk te maken zijn er idiote constructies verzonnen met een aantal banken om dat te financieren. Plus uiteraard het een en ander aan verplichtende wetgeving om de betrokken partijen te dwingen hieraan mee te doen.

  Hetgeen een verhoogde huizenprijs veroorzaakte, immers de vraag werd groter. Dat noemen wij een boom. En wat komt er na een kunstmatige (door de overheid veroorzaakte) boom?

  In de regel de Bust, de grote klap.

  Misschien is dat wel de reden waarom er zo moeilijk word gedaan om het foute gedrag van de banken in deze zaak niet kan worden veroordeeld. Ondanks het feit dat een aantal banken zich fors hebben verrijkt aan de overheidsgekte zijn de feitelijke veroorzakers gewoon een paar criminelen in Washington. En die zijn nog moeilijker te veroordelen.

  Dikke Leo [6] reageerde op deze reactie.

 3. “When a government is dependent upon the bankers for money, they and not the leaders of the government control the situation, since the hand that gives is the hand that takes. Money has no motherland; financiers are without patriotism and without decency; their sole object is gain.”-

  Napolean Bonaparte

 4. @Henk [4]:
  Banken zouden bedrijven moeten zijn gelijk elk ander bedrijf en vooral zonder overheidsinmenging.

  In de huidige situatie zijn de winsten voor de bank en de verliezen voor de overheid. Het moedigt de banken aan om onverantwoorde risico’s te nemen.

 5. Als de bankiers al de meesters van de eurozone zijn geworden (volgens Independent), lijkt het mij sterk dat Wall Street dan door een stelletje pacifisten gerund wordt. :p

Comments are closed.