Gold_LondonVaultMet “Nederlanders” bedoelen we hier personen die in Nederland belasting moeten betalen, en met “hun goud” het goud dat onder beheer van de overheid (en DNB) is.

Dat goud (612,5 ton, € 25 miljard): Slechts ongeveer een tiende daarvan ligt bij De Nederlandsche Bank (DNB) in Amsterdam. De rest ligt voor zover bekend opgeslagen in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Canada.
Voor zover bekend is er al decennia geen onafhankelijke controle op gedaan. Ook verzoeken vanuit de Tweede Kamer hebben dat niet tot bevrediging opgelost.

Maar erger is nog dat zelfs op gemakkelijke, risicoloze petitie zo weinig reacties komen.
En die petitie vraagt alleen nog maar om een onderzoek naar de feiten!
Tot nu toe hebben 1663 personen getekend op:
http://petities.nl/petitie/openheid-over-de-nederlandse-goudvoorraad

De Duitse belastinbetalers hebben kennelijk meer succes of weten hun petitie veel meer kracht bij te zetten. Vandaag publiceerde de Euobserver:
Germany to move gold reserves
The German Bundesbank plans to move all gold reserves out of Paris and reduce US reserves, reports Handelsblatt. Of the German gold reserves, 45% are stored in the US (3.396 tonnes), the Bank of England holds 13%, Banque de France in Paris 11% and the German Bundesbank has 31%.

Met dit voorbeeld voor ogen zouden Nederlandse politici toch ook zo flink kunnen/ moeten zijn en eisen dat wij dat ook willen.
Of is de angst zo groot dat het goud al lang verdwenen is en dat er een te grote rel ontstaat als dat inderdaad bewezen wordt?

U kunt allemaal een pietsje helpen door het aantal ondertekenaars van 1.663 flink op te voeren.
Overtuig vrienden en bekenden dat tekenen gevaarloos is en dat het mogelijk in hun  eigen belang is als straks de euro ploft.

Tekenen kan nu hier: http://petities.nl/petitie/openheid-over-de-nederlandse-goudvoorraad

Zelfs al verwacht je geen grote resultaten. In Duitsland hebben de acties al wat opgeleverd zoals hier genoemd. Kwaad kan het zeker niet en die paar minuten van u kunnen wel eens goed besteed zijn.

34 REACTIES

 1. Lezer: heeft u soms al een dreigbrief van uw bank ontvangen inzake de afgifte van een nieuwe IBAN-bankpas? Staat er soms ook in die brief dat uw oude pas wordt geblokkeerd als u de nieuwe niet ophaalt? Wist u, dat dat dreigement van de bank een strafbare handeling is?? Kijk hier maar:
  https://www.vrijbit.nl/dossier/registratie/dossier-identificatieplicht/item/915-iban-aanleiding-voor-nieuwe-problemen-met-identificatieplicht-banken.html
  Lees de volgende rijksoverheid.nl-pagina ook:
  http://tinyurl.com/bks7s7e
  Banken zijn nl. niet verplicht een kopie(maar veel eerder een kleurenscan) van uw ID-bewijs te maken. Daaruit volgt dat ze u niet kunnen verplichten mee te werken aan kopieer- of kleurenscan-aties!
  Zegt het voort!

  Crisis [7] reageerde op deze reactie.
  Crisis [8] reageerde op deze reactie.
  Vilseledd [12] reageerde op deze reactie.

 2. Het is natuurlijk schandalig hoe er met onze goudvoorraad (als die al bestaat) wordt omgesprongen. Dit zaakje stinkt al jaren. Ook de Amerikaanse burger krijgt geen inzage in de nationale goudvoorraad. Dat is natuurlijk niet voor niets. Ze hebben wat te verbergen, dat kan niet anders. Één van de theorieën is dat het goud al lang verkocht is om de goudprijs te drukken. Wie weet komen we er ooit achter.

  Bertus [4] reageerde op deze reactie.
  Blokletter [6] reageerde op deze reactie.

 3. @Bertus [4]: Who Cares?? Het grootste gedeelte van het Nederlandse goud ligt opgeslaogen in Fort Knox. Maar liefst 24 miljard Pleuro. De nederlandse staat heeft meer dan 400 Miljard Pleuro schuld uitstaan… Als je al het goud dat Nederland bezit bijeen zou schrapen, is dat bij lange na niet genoeg om de schuld weg te werken. Nederland is gewoon failliet… Laat daar duidelijkheid over zijn…

  Blokletter [7] reageerde op deze reactie.
  Bertus [11] reageerde op deze reactie.

 4. @CFD [3]: Bekijk de presentatie en de filmpjes op brengonsgoudthuis.wordpress.com/introductie-gold-leasing en het is wel duidelijk dat het goud er niet meer is.

 5. @Meneer Storm [1]:

  En wist je, en dat weten ze hier ook en doen verder niks behalve dat ze af en toe een vrijdenkender verwijderen, dat je met sancties/boycotten en acties in de vorm van een kopersstaking o.i.d. de hele macht van de elitaire satanische kliek in de knieën kan dwingen? Nee, we blijven liever bijtjes en bloemetjes bestuderen en zaniken over dode gele materie.

  Kom jongens, pak jullie geweren er is een WOIII aanstaande in Afrika, daar lonkt het grote avontuur, daar is actie voor jullie leeghoofdige soldaten. Laten we het eens over dergelijke zaken hebben, das veel interessanter dan de hele boel of landen boycotten.

  Koop eens een dag niets, laat de auto staan, betaal massaal eens een maand geen rekeningen, reis eens niet naar het satanland Amerika en zo zijn er voldoende zaken waarmee we de macht terug kunnen grijpen, maar nee, dat is lastig, das niet leuk.

  Slaaf wil je zijn, dan slaaf zul je zijn!!!!

  -Kritische reacties verdwijnen weer in het zogenaamde spambakje-

  ric ardo [17] reageerde op deze reactie.

 6. Waarom?
  Het gepeupel mist opvoeding en lijdt aan het verwendekuddegeestsyndroom. Zo eenvoudig is dat.
  Geschiedenis staat voor ouderwets.
  Antiek, ambachten, klassieke muziek, schilderkunst,werken, goud en noem maar op…………..de huidige generatie heeft daar geen boodschap aan. Men beseft het woord “waarde” niet meer. Wie sites als deze leest staat aan de juiste oever. De anderen lezen deze dit gewoonweg niet. We prediken gewoon in de woestijn tot de kat op de koord komt.

 7. @Primitieveling [2]: zo is het natuurlijk, een ver van mijn bed show. Da’s jammer, want het zou wel eens zo kunnen zijn dat hier weer eens een fraai staaltje fractional reserve banking is uitgehaald, dwz er is wel goud, maar een hoop ligt al weer ergens anders. En wie het eerst komt, die dus het eerste maalt. Het feit dat het meeste goud in engelstalige landen ligt, heeft ongetwijfeld te maken met de uitkomst van WO2, en de resulterende ondergeschikte positie van continentaal Europa. Maar Nederlanders zijn echte internationalisten en doen graag een stapje opzij ten einde de Heilige Ander voorrang te verlenen.

  Bertus [14] reageerde op deze reactie.

 8. @Burnitall [5]: De goudstandaard is lang geleden al losgelaten. Zolang NL, ondanks de staat waarin het verkeert, nog zaken kan doen, geeft het toch niet. Mij maakt het niets uit dat NL “failliet” is. Als er vertrouwen bestaat, is dat voldoende. U denkt toch niet dat de regering Bos zijn belofte dat NL garant staat voor spaardepots nakomt bij een totale crash. De spaarder is zijn geld vermoedelijk gewoon kwijt. Maar ja zolang de spaarder zijn geld maar op de bank laat, werkt het trucje.

 9. @Meneer Storm [1]:

  Een kopie opnemen in een administratie heeft ook geen zin, want een identiteitsbewijs heeft alleen zin, als de houder op het moment van controle te zien is.

 10. @Vrijdag [10]: Fractioneel bankieren is uitgevonden door de smit die goud in bewaring hield. De smit ontdekte al ras dat nimmer al het goud werd opgehaald in ene keer. En dus ging hij meer recu-tjes uitgeven dan hij aan goudvoorraad had. Ging prima.

 11. Zie de meerwaarde van dat goud helemaal niet in. Ten eerste is het veel te weinig mocht Nederland echt in de problemen geraken, bovendien is de staat al dermate failliet dat het met dat beetje goud ook niet op te lossen is.

  Bovendien, mocht Nederland in de problemen geraken, dan is het vast niet het enige land. Aan wie zouden ze het goud dan moeten verkopen als al die andere landen ook goud aanbieden (wat ook nog eens slecht is voor de goudprijs).

 12. @Crisis [8]: Helemaal gelijk, de nee-derlanders willen niet anders.. een land vol masochisten. Maar wel klagen voor het scherm.. ALs ik alleen de straat op zou gaan zit ik in no-time in het pieterbaan met een psychologisch rapport als zijnde een crimineel cq- zelfmoordcel of misschien vinden ze wel mijn DNA op een verkracht meisje dat gevonden wordt. There is no escape of our Government. Het Burger Slaaf Nummer houdt ons in het gareel, en zo worden we gekleit, waarin iedere vorm beschikbaar is. Wij moeten niet nadenken, er wordt ja voor ons gezorgd—- zij weten wel beter voor ons. Dat we nog worden geboren met hersenen.. vreemd hoor, we mogen het niet gebruiken. Bij de geboorte wordt ieder kind al geestimeerd een bedrag van €630.000,- op te brengen voor de staat (belastingen) tot aan zijn 65ste jaar. Kinderbijslag is dus een snoepje, een investering waarbij je BSN n° al voorgedrukt staat.

 13. De meerwaarde van het goud zit als volgt. Bij staatsfaillissementen zal de goudprijs geweldig stijgen. Misschien wel zoveel dat er toch weer een behoorlijke dekking is en men door kan gaan met het bestaande geld. Er zal intussen wel het een en ander afgeboekt moeten worden. Mocht het helemaal naar de gallemieze gaan, dan komt er gewoon nieuw geld met gouddekking. Men heeft dit ook gedaan na de enorme inflatie in Duitsland na WOI. Men verzon een nieuwe dekking en het vertrouwen kwam terug, omdat er geen geld meer bijgedrukt werd. Iedereen was intussen wel straatsteenarm geworden.

  Bertus [21] reageerde op deze reactie.

 14. @Bertus [23]: Ik ben eiegenlijk uit gegaan van het scenario dat de staat ongelimiteerd geld gaan drukken. Dan wordt het gierende inflatie en gaat iedereen goud kopen voor zijn waardeloze geld. Maar er bestaat nog een ander scenario. Ze gaan schulden afstempelen. Dan zal er geen inflatie zijn, maar zal het heel moeilijk worden weer geld te lenen. Daar zal dan goud tegenover moeten staan. Rechtsom of linksom: goud is de winner.

  MMAP [29] reageerde op deze reactie.
  Bertus [31] reageerde op deze reactie.
  Bertus [32] reageerde op deze reactie.

 15. Toen ik 17 jaar geleden naar Canada verhuisde had ik geen vermoeden hoe mijn avonturen daar zouden verlopen. Na verschillende ondernemingen om in ons bestaan in de Rockies van BC te overleven, raakte ik geobsedeerd door de economische illusie van onze decadente welvaart. Dat was het begin van een ontdekkingsreis in de wereld van bankgeheim, goud en geld.
  Vlak voor de kredietcrisis in 2007 losbarstte – iets dat ik had zien aankomen en waarvoor ik mijn familie en vrienden in Nederland al jaren waarschuwde – verkochten we ons huis en investeerde ik de opbrengst in goud.Dat heeft ons totzover gen windeieren opgeleverd…
  Over die ontdekkingstocht en leerproces heb ik een boek geschreven, ‘ Achter m’n gat vergaat de wereld’, dat inmiddels wordt uitgegeven via uitgeverij ‘Boekenbent’
  Dit boek beschrijft mijn transformatie tot goldbug en geeft een logische en simpele uitleg van de huidige economische crisis. Ideaal voor diegenen, die meer willen weten over het historische belang van goud, en de gevolgen voor de toekomst. Het leest als een avonturenroman, en is daarmee ook heel geschikt als introductie voor sceptische familieleden of kennissen!

  http://shop.boekenbent.com/product_info.php?cPath=25_31&products_id=657

 16. @Blokletter [25]:
  “Vorige week werd mijn iPod gejat.
  Gelukkig ben ik er nog steeds de eigenaar van.
  Feitelijke macht heb ik er niet meer over, maarja, waarom zou ik dát nou belangrijk vinden?”

  Heel veel weken geleden heeft Nederland haar banksysteem laten jatten door de EU. Gelukkig zijn wij nog steeds de eigenaar van dat goud?

  @Blokletter: Dank voor haakje.

 17. @plato [26]: goud is de winner

  En koopkracht. Nu maakt het niet uit wát men voor koopkrachtmateriaal neemt, maar toevallig is dat nu edelmetaal. Het had ook iets anders kunnen zijn waar een deel van de wereldbevolking veel waarde aan hecht, (zoals energie of voedsel), maar goud verzamelt nu eenmaal gemakkelijk in kleine volumes toch een hoop koopkracht bijelkaar. Het wordt niet slecht, het lekt geen vieze stofjes en velen vinden het nu eenmaal een mooi materiaal voor sierstukken als sieraden.

  Stofjes waar we allemaal gemakkelijk aan kunnen komen (zand, schelpen, gras) hadden ook gekund, maar op een of andere manier ziet men daar nu niet echt de waarde van in. En je hebt nogal een volume nodig om er later een brood of een huis van te kopen. Een ander materiaal zou geld kunnen zijn, maar ook dat is al dermate geïnflatteerd omdat er organisaties zijn die het jolig en veelvuldig bijdrukken, dus ook niet echt schaars meer.

  Kun je mee eens zijn of niet, met dat goud een gewild goedje is, maar het is al eeuwen de praktijk en ik zou geen signalen weten die dat in de toekomst anders maken.

 18. Als China transparant is in hun goudvoorraad en de opbrengst van hun eigen goudmijnen-
  Als The USA transparant is hoeveel goud er nog in FK ligt en onder the bank of america-
  Als Rusland en India transparant zijn in hun goudvoorraad en de opbrengst van hun goudmijnen-

  Dan hebben we wereldoorlog 3

Comments are closed.