donderdag, 3 januari 2013
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Ingezonden: Wie worden meestal overspannen?

Dit is een ingezonden bijdrage bedoeld ter discussie. Vrijspreker.nl
staat niet per se achter de meningen die erin verkondigd worden.

ZwerverHet zijn vaak de goede mensen die emotioneel zijn die er op een gegeven moment onderdoor gaan en geen relaties, vrienden of collega’s hebben waar ze goed mee kunnen praten. Ze zijn vaak onbereikbaar voor anderen en voelen zich eenzaam. Als je het zelf meegemaakt hebt, en je kunt met ze in gesprek komen, kun je vaak wel een gesprek op gang brengen door je eigen ervaring te vertellen en dan ontstaat er een vertrouwensrelatie. Uit medelijden een gesprek aangaan werkt vaak averechts.

Niet ieder mens is sociaal voelend en soms zit het in de genen en komt het spontaan aanwaaien. Wij waren in de VS en hadden wat teveel kleingeld, toen we terug naar ons land gingen.  We gaven dat aan een jongen die bij ons was om er iets mee te doen.

Het verbaasde ons dat hij naast een zwerver ging zitten en daar een gesprek mee begon. Deze man deed zijn levensverhaal: dat hij een ex-militair geweest was en hoe hij vastgelopen was in de maatschappij. Toen de jongen weg ging gaf hij al het geld aan deze zwerver, en daarin herken jij zijn karakter.

Zelf ga ik ook vaak even een praatje maken met mensen die in ons land in een zelfde situatie zitten, en geef ze nooit geld zonder even met ze te praten.
Soms zie je deze mensen even gelukkig worden doordat ze hun verhaal kwijt kunnen. Dat kost niets en je helpt mensen met een goed gesprek meer dan zomaar een paar euro te geven.

Daarom vond ik de reactie van de jongen ook erg mooi.

 Ingezonden door Peter Kampen.

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen, Cultuur, Ingezonden
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Primitieveling schreef op : 1

  Die jongen, die maakte van een zwerver ineens een mens. Is voor veel mensen toch opmerkelijk, aangezien veel mensen zich wat minder prettig voelen bij zo’n zwerver (alsof het een grommende hond betreft) en er met een wijde boog omheen lopen.

  Mooi voorbeeld ervan is Joris’ Showroom wat een paar jaar geleden is uitgezonden door de NCRV. jorisshowroom.ncrv.nl

  Maar is wel een heel mooi gebaar van die jongen.

 2. Igor schreef op : 2

  Veel daklozen in de US zijn ex militair, medeleven is aardig maar beter zou het zijn om de oorzaak aan te pakken.

  reiny [3] reageerde op deze reactie.

 3. reiny schreef op : 3

  @Igor [2]: Je kunt niet alles en als mens met je ergens beginnen.

 4. .M schreef op : 4

  Dus hij gaf extra geld aan iemand die voorheen jarenlang van afgeperst geld leefde? Dat is alsof je een zielige Don Corleone zomaar geld schenkt.