Howard_Banking-secret

10 REACTIES

 1. Kun je de tekst nog een keer er bij tijpen? Het is nogal slecht leesbaar, met alleen maar hoofdletters zo klein. Alvast dank.

  Dat “land of the free” bestaat niet meer, dat heet nu de USSA.

 2. Imagine a time when the government knew nothing about the money in your bank. It cared nothing about how much you made, where you made it, and what you did with it. You could take your earnings in gold, silver, paper, or anything else, and never filed a sheet with the government.

  How you earned a living was none of the business of the political class. For that matter, your bank account could be under a false name and absolutely no one cared.

  This was the world of a mere 100 years ago in the United States. That’s why it was called the “land for the free.

  Gekopieerd uit: http://lfb.org/today/one-hundred-years-of-intrusions/

  Holland4mpe [3] reageerde op deze reactie.

 3. @John [4]: Men krijgt de overheid die men verdient. Stupid is as stupid does, want hoe is het zelfs maar mogelijk een vitale geld circulatie te behouden zonder opbouwen terminale schulden.

  Debt = Principal + Interest

 4. Het huidige bankensysteem is in de loop der tijden door overheden “gemaakt” “verzonnen”.

  En is ook intussen een perfecte afspiegeling van die overheden geworden.

  Dus voordat je de banken de schuld van alles geeft, begrijp eerst waar je feitelijk tegenaankijkt en je ziet de olifant in de kamer ineens wel.

  Banken zijn niet de oorzaak van de problemen, maar een gevolg van een veel groter probleem. De mensen die achter deze problemen zitten vinden het niet erg dat de banken de schuld van alles krijgen; zij blijven zo buiten schot.

  Holland4mpe [7] reageerde op deze reactie.

 5. @Holland4mpe [7]:
  “Welke mensen doe je op?”

  Alles overheid.

  Realiseer je dat bijvoorbeeld de EU (of ECB) ervoor gezorgd heeft dat het Europese Financiele circus draait op … staatsobligaties. Het systeem zorgt ervoor dat de nationale banken staatsobligaties opkopen en deze bij de ECB gebruiken als onderpand. En ja, de ECB accepteerd ook Griekse obligaties. Tenminste, nadat de regels even werden “aangepast”.

  Doel is het totaal verbinden van de landen en de banken door middel van een schuldenweb en het “creeeren” van geld mogelijk te maken terwijl ontsnapping zo goed als onmogelijk is.

  Dit maakt een kwestbaar bankenssyteem.

  En doordat de Centrale Bank of overheid steeds weer als “reddende engel” de banken uit de ellende trekken krijgen deze criminelen alle lof, voor een probleem wat ze feitelijk zelf veroorzaken. En gelooft iedereen weer dat de overheid zooo goed en zooo heilig is als een ridder op zijn witte paard.

  Voor het creeeren van geld verwijs ik je naar wikipedia. Het kost even moeite om het door te vreten, maar het inzicht loont. Er is meer om je in te verdiepen.

  Gevolg is dus dat de banken uiterst kwetsbaar zijn geworden. Hoe gek de bankiers ook op geld zijn (Je mag sommige bankiers best als handenwijvende vrekken voorstellen) geen enkele bankier zal het prettig vinden dat zijn bank op brakke en fragiele grond staat. De huidige situatie is dus niet in hun voordeel want ze kunnen van de ene op de andere dag alles kwijt zijn en tot de ontdekking komen dat hun bank ineens een staatsbank is. Zo fragiel is de marge intussen.

  Ja ik weet het, het is de overheersende mening dat de banken de schuld van alles krijgen.

  Tot je je afvraagt waarom dingen zo gaan.

 6. Zien we de olifant al?
  Waren de goden kosmonauten? Waarom zijn wij hier en wie bouwden de piramides? Waarom geloven wij nog steeds in de evolutie theorie?
  Hoe maken banken geld van gebakken lucht?
  Kunnen we onze staatsschuld ooit aflossen?
  Is het niet zo dat er veel meer geld geleend dan dat er werkelijk in omloop is?

  Maar wie zit er nou werkelijk achter al deze problemen/raadsels?

Comments are closed.