JAAR vd SlangVandaag is het Chinese Jaar van de Slang begonnen. Weer mogelijkheden genoeg voor allerlei doemdenkers en aluhoedjes om de meest verschrikkelijke dingen te voorspellen. Als ze dat maar vaak genoeg doen, kunnen een aantal van die dingen nog eens uitkomen ook!!

 

Maar niet iedereen die nadenkt over wat de toekomst kan brengen is noodzakelijk een doemdenker. Ook “normale” mensen denken er over na.

Zo bestuderen ook Vrijsprekers wat er in de maatschappij actueel gebeurt en trachten logisch te denken tot wat dat gaat leiden. Hoe beter dat onderkend wordt, hoe beter je er rekening mee kunt houden.
Zo is het voor velen duidelijk dat de EU zich ontwikkelt in een steeds verdergaande dictatuur die uiteindelijk weer uit elkaar zal vallen. De EUSSR!

Ook zijn velen ervan overtuigd dat de euro (en de dollar)  zeker niet stabiel zullen blijven en tot grote scheuren leiden. Al die duizenden miljarden die uit blauwe lucht gemaakt zijn en nog steeds gemaakt worden zullen terug devalueren of inflateren naar blauwe lucht.

Op de Vrijspreker wordt daar al lang voor gewaarschuwd.
Of een jaar van de slang daar wel of niet invloed op heeft, kan ik me niet voorstellen, dat lijkt gewoon een toeval, of het aan elkaar koppelen van sprookjesverhalen aan de werkelijkheid.

Zo lezen we:
Slangenjaren hebben we te maken met sterke onderstromen en dramatische gebeurtenissen die de loop van de geschiedenis sterk kunnen beïnvloeden.

De Russische revolutie in 1917, de val van de Berlijnse muur en de ineenstorting van Oost-Europese regimes in 1989 en de aanslag op het Pentagon en het World Trade Center hebben stuk voor stuk ingrijpende gevolgen gekregen.
Het ineenstorten van dollar/euro zou goed in zo’n rijtje kunnen passen!

Serieuzer echter is dat er de laatste maanden steeds meer waarschuwingen los komen voor dreigende valuta-oorlogen (currency wars)

Zoals het lezenswaardigeZeroHedge artikel:”Currency Wars Often Lead to Trade Wars … Which In Turn Can Devolve Into Hot Wars”

En in dit artikel wordt o.a. verwezen naar meer internationale artikelen waarin bvb de president van de Bank of England, Sir Mervin King, zegt:
CURRENCY WARS
The warnings by King, who is set to step down in July, echo those made in October by U.S. Federal Reserve Chairman Ben Bernanke, who delivered a blunt call for certain emerging economies to allow their currencies to rise.
The back and forth of monetary stimulus and foreign-exchange intervention has complicated any coordinated efforts to recover from the Great Recession.”

En behalve Mervin King ook aanwijzingen van Angela Merkel, Jens Weidmann (Bundesbank President) en andere Centrale bank directeuren en Ministers van Financiën en dergelijke “belangrijke” personen

Een zeer kritisch punt is ook wat er gaat gebeuren met de “Petrodollar“, met de regeling dat de handel in ruwe olie plaats vindt in dollars. Daarvoor moet iedereen  (bvb in het Midden Oosten)  olie betalen in dollars. Een regeling die Amerika sterk geholpen heeft om zo machtig te worden. Zij zijn daardoor de enige die dollars konden (kunnen??) maken naar hartenlust.
China, India, en Brazilië zijn al bezig de petrodollar te ontduiken en handelen al iets in hun eigen valuta.

Net dit weekend maakt de wereldomroep bekend dat Venezuela de bolivar devalueert:
In Venezuela wordt maandag een devaluatie van de nationale munteenheid de bolivar van kracht. De maatregel werd vrijdag afgekondigd door president Hugo Chávez. De bolivar wordt dan ten opzichte van de Amerikaanse dollar de helft goedkoper.

Chávez wil daarmee met het oog op de economische crisis bereiken dat Venezuela meer opbrengsten genereert uit de export van vooral olie. De president waarschuwt dat hij hard zal optreden tegen bedrijven die de devaluatie gebruiken om hun prijzen te verhogen. Die ondernemingen zal hij met hulp van het leger onteigenen en aan ‘het volk teruggegeven’, zei Chávez.

Nadat de devaluatie was aangekondigd, is in Venezuela een run ontstaan op geïmporteerde goederen, zoals elektronica. Die dreigen maandag ineens twee keer zo duur te worden.

Is dit een eerste begin van meer”? Zullen er nu snel meer volgen? Zeker is dat er veel in beweging is dat over de hele wereld spanningen geeft en tot ontploffingen kan leiden.

Wees voorbereid!

10 REACTIES

 1. Ik geloof niet in bijgeloof. Er is voor elk jaar/systeem/getal/doemgeloof wel een berg “bewijs” te vinden.

  Ik ben nog steeds erg pissed over die Maya kalender. Ik heb de hele dag hoopvol op het balkon gestaan met mijn camera, zes geheugenkaartjes en drie volle batterij packs.

  Toen ik om 12 uur snachts weer naar binnen ging, in licht onderkoelde staat, heb ik mijzelf voorgenomen nooit meer in dit soort dingen te geloven.

  =============================================

  Ik betwijfeld of het zooitje in een jaar klapt, als was het een jaar met het getal dertien erin. Het wordt gewoon langzaam dag voor dag erger, slechter en krankzinniger. Ook in 2014.

  Tenzij ……

  Mensen gaan doorkrijgen dat wij de feiten en de moraliteit hebben om maar eens een bekend libertarier aan te halen.

  ric ardo [3] reageerde op deze reactie.
  Hub Jongen [6] reageerde op deze reactie.

 2. Al die zogenaamde politiek belangrijke gebeurtenissen. Met het verslaan van de nationaal-socialisten en het uiteenvallen van het communisme zou de wereld veiliger en beter geworden zijn.

  De praktijk heeft inmiddels wel uitgewezen dat socialisten en democraten net zulke grote criminelen zijn heb die ze eerder overwonnen.

  Al zou de euro, de dollar en elke andere munt compleet ineenstorten, dan nog is er geen man overboord. Politieke leiders zullen ook dan hun eigen zakken vullen, extra maatregelen treffen om aan de macht te blijven en de burgers uitmelken.

  Hub Jongen [6] reageerde op deze reactie.

 3. @arvr [1]: LOL, ik zat ook op het puntje van mijn stoel.. wachtend totdat er een komeet op ons afkwam, wachtend op Niburu, op oorlog, op de annunaki’s. Jaren heb ik geloofd dat er iets ging gebeuren… maar nee hoor, wat een domper!! Nu hoor je de sites er niet meer over met hun prachtige voorspellingen.

 4. Een beetje verwarrend artikel.

  Een artikel van de Wereldomroep wordt aangehaald over de devaluatie van de bolivar in Venezuela en daar worden dan deze twee vragen aan gekoppeld:

  Is dit een eerste begin van meer”? Zullen er nu snel meer volgen?

  Of het een begin is geweest weet ik niet maar of er snel meer volgen kan ik wel beantwoorden. Neen dus !

  Het artikel over die devaluatie is van ruim 3 jaar geleden !!

  Hub Jongen [6] reageerde op deze reactie.

 5. Niets zo moeilijk als de toekomst voorspellen. Inderdaad is er reeds sprake van een valutaoorlog. Helaas krijgen de Chinezen het desondanks steeds beter. Ze zijn enorm gemotiveerd en gaan de slag winnen. En bij ons zullen we hyperinflatie en/of faillissementen gaan zien. Wij missen de wil om die strijd aan te gaan. Te verwend en gemiddeld te oud. Pas als het te laat is, gaan we er anders over denken en komt het libertarisme aan de macht. Ik hoop dat dit scenario niet uitkomt, maar het kan altijd nog erger.

 6. @arvr [1]:

  “Ik geloof niet in bijgeloof.

  Ik hoop dat uit mijn tekst duidelijk is dat ik dat ook niet geloof???

  “Ik betwijfel of het zooitje in een jaar klapt,. . . .”

  Ik ook, maar i9k zie wel de kans steeds groter worden dat er iets belangrijks met de valuta’s gaat klappen. Er zijn van die financiële goeroes die voorspellen dat het binnen twee maanden kan gebeuren

  @Primitieveling [2]:
  “Politieke leiders zullen ook dan hun eigen zakken vullen, extra maatregelen treffen om aan de macht te blijven en de burgers uitmelken.”

  Klopt, vandaar het belang dat we veel meer mensen moeten hebben die van het libertarisme overtuigd zijn.

  @Rob [4]:
  “Of het een begin is geweest weet ik niet maar of er snel meer volgen kan ik wel beantwoorden. Neen dus ! ”

  Goed dat jij dat WEET. Ik ben daar niet zo zeker van en houd de mogelijkheid open.
  —Welke devaluatie is 3 jaar geleden? Die de NL Wereldomroep gisteren aankondigde?

  arvr [7] reageerde op deze reactie.
  Primitieveling [8] reageerde op deze reactie.

 7. @Hub Jongen [6]:
  Quote:
  “Ik ook, maar ik zie wel de kans steeds groter worden dat er iets belangrijks met de valuta’s gaat klappen. Er zijn van die financiële goeroes die voorspellen dat het binnen twee maanden kan gebeuren”

  Vergeet de financiële goeroes. Net zoals de klap in 2008 is de overheid beter en beter in staat de troep op te ruimen. Het hele gebeuren met de “Housing crisis” is professioneel gesmoord met belasting gelden.

  En dat zal in 2013 net zo gaan worden. Het financiele circus heeft nog minstens tien jaar toekomst! Dan zitten we echt in een crisis waarbij zelfs de Amsterdamse paaltjes een schuld hebben.

  Ik begrijp wel dat een crisis een kans is voor het Libertarisme om enige tractie te verkrijgen, maar een crisis in de zin van individueel lijden komt er gewoon voorlopig niet. Sorry.

  Whatever er gaat gebeuren in 2013, het gaat gesmoord worden in belastingeld en schulden en de burger gaat er te weinig van merken om wakker te worden.

  Tenzij …

 8. @Hub Jongen [6]: “Klopt, vandaar het belang dat we veel meer mensen moeten hebben die van het libertarisme overtuigd zijn.”

  Het libertarisme is misschien een antwoord op het aantal criminele ambtenaren, maar bij het min of meer opheffen van de staat gaan er enorm veel werkelozen bij komen.

  Die zijn niet zomaar aan het werk, zeker niet in ons non productieve landje, wat nog veel meer ellende gaat opleveren.

 9. Het Chinese jaar van de Slang kenmerkt zich door de eeuwen heen als een jaar van grote veranderingen, vaak nogal dramatisch en met ver strekkende gevolgen voor iedereen in dat jaar. Eerder negatief dan positief, behalve voor de mensen die onder dit teken geboren zijn want dit is hun jaar waarin zich voor hun allerlei mogelijkheden voor doen!

Comments are closed.