Geld_Canada_PennyNadat de Euro-centen min of meer zijn uit gefaseerd, is het nu de Canadese penny die afgedankt wordt. Tegenwoordig kun je dankzij de inflatie bijna niks meer kopen voor een paar centen, wat niet zo lang geleden nog wel kon. Maar wat ook speelt is dat de waarde van het koper in die muntjes, veel meer waard is dan die ene cent! Waren de gouden tientjes eerst en toen de zilveren guldens meer waard dan wat er op de munt stond, nu zijn we dan zo diep gezonken dat ze zelfs geen centen meer winstgevend kunnen maken en alleen nog maar papiertjes.

Wederom een bewijs dat het ‘geld’ stuk aan het gaan is.

15 REACTIES

 1. @ric ardo [3]:

  “Je kunt niet “met alles betalen””
  Ik heb dit gezegd: “Ik kan met alles betalen, mits afgesproken met de andere partij.”

  Ik kan me zelfs voorstellen dat een dealer voor een nieuwe auto broden in ontvangst zou willen nemen mits hij daar de voordelen van inziet. Die voordelen kan hij alleen voor zichzelf beoordelen; dat ga ik niet voor hem invullen.

  Ik denk zelfs dat als je nu naar een PSA dealer gaat dat je een kans maakt met je broden..

  De mogelijkheden zijn ongelimiteerd. Vrijheid zit in je hoofd; onvrijheid laat men zich opleggen door anderen.

 2. @Primitieveling [6]:

  En het heeft een ander “Voordeel” :

  Ik verkoop mijn oude laptop aan mijn buurman. Ik betaal mijn buurman met het chipje in mijn rechter arm. (Linker arm is het chipje van mijn andere rekening, staat ff niks op)

  2 uur later krijg ik per e-mail een bericht van de belastingdienst. Ik heb wat verkocht. Of ik even de genoten BTW wil afdragen.

  Dikke Leo [15] reageerde op deze reactie.

 3. @ric ardo [11]:

  Lach er maar om. De digitale maatschappij maakt dingen veel beter traceerbaar.

  Quote (met dank aan Quotomatic Futura):
  “Maar ho es ff, dat mag een overheid toch helemaal niet!?! Dat is in tegenstrijd met de wet!!”

  Van wie mag dat niet? Wie stelt de wet dat het niet mag?

  Als je de pogingen van de EU in ogenschouw neemt om de persvrijheid aan banden te leggen, politieke partijen te keuren, in te grijpen op de publieke meningsvorming, is mijn idee dan vergezocht?

 4. Inflatie is niet het probleem. De na-oorlogs bloei ging gepaard met relatief hoge inflatie. Anderzijds kenmerkte de periode na de jaren 1970 zich door relatief lage inflatie, maar ook door werkloosheid en stagnatie. De enige groep die profiteert van lage inflatie is de financiële sector.

 5. @arvr [9]: Klopt buiten dat de btw betaald wordt is het geld niet meer zwart. Heb trouwens nooit van de toegevoegde waarde iets begrepen.

Comments are closed.