Currency WarsWat een geruststelling! We waarschuwden op de Vrijspreker al enkele keren voor komende valuta oorlogen. Daarbij gaan overheden bewust ritselen om de waarde van hun munt ten opzichte van andere te verlagen. Dat zou immers gunstig werken voor hun export en dus voor hun economie.
Nu de G 20 gezegd heeft dat ze braaf zullen blijven en dit niet doen, kunnen veel mensen weer gerust zijn. Maar er zullen er ook zijn die in deze G 20 belofte net een waarschuwing zien dat het gevaar er is en dat die truc toch echt wel zal worden toegepast.

De president van de Bundesbank waarschuwt niet voor niets voor valutaoorlogen!

Ook de waarschuwing van Raimund Roeseler, “executive director for banking supervision in Germany’s Federal Financial Supervisory Authority (BaFin)” verklaart dat de schuldencrisis nog helemaal niet voorbij is: “Je kunt wel veel geld in het systeem pompen maar dat maakt staten niet meer solvabel”.

Ik wil niet zover gaan als een aantal beleggers die zeggen dat je altijd moet rekenen dat het tegengestelde gebeurt van wat de politici zeggen, maar wel aanraden duidelijk met dit geritsel rekening te houden als het u aangaat.

Ook op Wikipedia staan gegevens over currency-war .

Hoeveel zwendel dan ook, er staan interessante dingen te gebeuren. Wees waakzaam.

4 REACTIES

  1. Ga me nu niet vertellen dat wat op wikipedia staat altijd waar is…

  2. Als ik zo uit het niets tegen een winkelier zeg: “Wees gerust, ik ga niet stelen,” zou die dan weer naar achteren gaan of zou de me nauwgezet gaan volgen?

Comments are closed.