Person_Rompuy_cartoonU bent weer meer onderdaan (slaaf)  geworden. En Nederlandse politici vinden het heerlijk. Hebt u dat zelf gekozen?
Zie NOS bericht waarin onder andere:
–De Europese Commissie krijgt de bevoegdheid direct aanbevelingen te doen op basis van de ontwerpbegroting van een lidstaat.
-Ook kunnen landen die in geldnood dreigen te komen of noodsteun ontvangen onder curatele worden gesteld.
-Concreet betekent dit dat landen voor 30 april hun langetermijnplannen moeten inleveren bij de Europese Commissie
-Vóór 1 oktober moet het land dan de definitieve begroting voor het komende jaar inleveren.
-De EC heeft dan nog zo’n zes weken de tijd (tot 15 november) om te beoordelen of de aanbevelingen voldoende zijn uitgewerkt in de definitieve begroting. Daarna kan de begroting worden vastgesteld door het nationale parlement.
-Europarlementariër voor het CDA Corien Wortmann is tevreden over het akkoord:

U had al niets over uzelf te vertellen, maar het is tot tevredenheid Corien en collega’s nu nog minder geworden; als dat kan.

16 REACTIES

 1. lekker belangrijk. je had toch al niets te vertellen op de belastingboerderij. Nu moet boer Rutte toestemming hebben van de cooperatie voor zijn budget. enige verschil is dat zowel de boer als de cooperatie extra kosten moeten maken om dit circus gaande te houden. je wordt dus gewoon nog wat harder gemolken.

 2. Van Rompuy en familie gebruiken dienstauto’s voor vakantie

  De ‘President van Europa’ (of Voorzitter van de Raad van de Europese Unie, zoals zijn officiële titel luidt) Herman van Rompuy heeft afgelopen zomer dienstauto’s met chauffeur gebruikt om met zijn familie van Brussel naar Parijs te reizen voor zijn vakantie. Dat meldt de website met Europees nieuws EUObserver vandaag.

  In augustus van dit jaar ging Van Rompuy met zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen naar de Parijse luchthaven Charles de Gaulle om daar vandaan verder te reizen. Zijn woordvoerder bevestigt de reis en zegt dat het normaal is dat het normaal is dat iemand met de verantwoordelijkheden van Van Rompuy ook tijdens zijn vakantie beveiligd wordt. “Omdat de president met vakantie gaat, betekent dat niet dat hij geen president meer is. De beveiliging is het hele jaar door van kracht”, zegt de woordvoerder tegen EUObserver en voegde er aan toe dat het hele ritje misschien 50€ gekost heeft.

  De voorzitter van de Europese Commissie’ José Manuel Barroso en de voorzitter van het Europees Parlement, Jerzy Buzek, mogen geen gebruik maken van dienstauto’s voor privétripjes.

  mam de boer [4] reageerde op deze reactie.

 3. Quote:
  ” zegt de woordvoerder tegen EUObserver en voegde er aan toe dat het hele ritje misschien 50€ gekost heeft.”

  Even kijken, een paar liter benzine, afschrijving auto plus een chauffeur, heen en weer van Brussel naar Parijs.

  Ongelofelijk dat je dat met 50 piek kan doen.

 4. Tenzij we macht beter gaan definiëren zullen velen machteloos zijn. Want het is de machtverlener die schuld draagt aan de situatie waarin hij zich bevindt. Het volk laat zich als makke schapen leiden van hok naar hok zich onderwerpend aan regulering net zolang tot ook de slachtbank een algemeen geaccepteerd beleid is. Het doel van de slachter is niet het welzijn van schapen maar de opbrengst ervan. Het volk is een product met winstgeving. Vanuit die wetenschap komt innerlijke vrijheid.

 5. @mam de boer [4]:
  Hee poppelepee, de nieuwe EU-trollen zijn aan het werk gegaan! Leuke baan, fijne emolumenten?

  Het lijkt mij dat President Gollem die rit naar Parijs makkelijk zelf had kunnen betalen, hij verdient goed. Zou het kunnen dat de Europese belastingbetaler niet alleen die rit moest betalen, maar de hele vakantie (x gezinsleden en meereizende beveiligers)?

 6. Voortaan op de kleinere partijen stemmen……en nooit meer op de grootsten……

  het feest begint nog maar net……de nieuwe wereldorde…ppffff

  gaat leuk worden…..niets helpt nog…laat het dan maar snel instorten allemaal……….hoe eerder hoe beter….zelfs wilders houdt ineens z,n mond……stilte voor de storm…..

 7. stil maar
  wacht maar
  alles wordt nieuw
  de hemel en de aarde

  maar het moet eerst kapot…..
  en dat gaat nu in de versnelling
  omdat we nog maar 9 % van ons brein gebruiken…..
  wat kunnen we daar nou mee

  ach…niets helpt nog…daarvoor is het te laat
  we waren hier alleen maar om te leren
  …..hoe het niet moet

 8. @mam de boer [3]: Het EP (europees parlement) is inderdaad gekozen, alleen het parlement mag geen wetsvoorstellen doen of wijzigingen aanbrengen. het parlement mag alleen maar ‘ja’ of ‘nee’ zeggen op wetsvoorstellen van de commissie. het parlement kan niets in te brengen en heeft dus weinig te zeggen.

  Nu het budget eerste door de EU-commissie goedgekeurd moet gaan worden, heeft een afzonderlijk land nog minder over haar eigen geld en zaakjes te vertellen, dus geen kletskoek.

 9. @Hub Jongen [11]:
  ik ben beide…..hub jongen…..ben van nature een positief denker en een optimist…en altijd oplossingsgericht

  maar…er is maar 1 oplossing…dat alle landen mekaar de schulden kwijt schelden….maar dat willen de best economische landen in de top 10 natuurlijk niet……die houden het het langst vol maar uiteindelijk gaat dat ook mis…..

  niet voor niets gaan er steeds meer mensen emigreren

  daar ben ik ook optimistisch over…dat ik hier over een tijdje ook weg ga…heb er zelfs zin in…huis al verkocht…..centjes van de bank….bereid m,n werk zodanig voor dat ik over 3 jaar volledig online kan werken en verdienen) maar over europa ben ik niet optimistisch ..nee…ik kies eieren voor m,n geld…en jij?

 10. Je moet erg oppassen met trollen als Mam de Boer. Het is niet echt duidelijk hoe deze beslissing van de EU tot stand is gekomen – een akkoord tussen het EP en de lidstaten, hoe werkt dat? – maar je kunt er van uit gaan dat trollen in elke opmerking minstens 3 leugens verkondigen. Het is aan het publiek die leugens te ontdekken en te weerleggen. Het goede voorbeeld geven in deze is heel belangrijk. Daarmee verschaf je inzicht in troltaktieken (recht praten wat krom is) en reik je de juiste argumenten aan. De uitspraak: net zo stoffig als de PVV is trouwens een typisch voorbeeld van ‘schuld door associatie’.
  zie ook: http://pastebin.com/irj4Fyd5

 11. Als jullie willen weten hoe het allemaal inelkaar steekt moet je dit eens aanklikken; De corrupte tweede kamer! Ik zou zeggen veel leesplezier en misschien wordt je goed wakker!!!

Comments are closed.