EU_leiders_Herman en José

De ontwikkelingen van de EU werden weer eens duidelijk gedemonstreerd bij de begrotingsbesprekingen van de opperhoofden in Brussel vorige week donderdag/vrijdag. Na 25 uur over de meerjarenbegroting vergaderd te hebben, kwamen allerlei juichberichten en allerlei vernietigende berichten in de media.

De vergaderaars vertelden opschepperig hoe goed ze het gedaan hadden. De opposities zijn echter vernietigend.
Een van de beste opmerkingen vond ik van Eurocommissaris  Nelie Kroes die zei:
“‘Soms denk ik dat Europa te belangrijk is om over te laten aan politici,’ terwijl ze het heeft over dat troosteloos EU-budget compromis.  ”
Geplakt uit <  http://www.elsevier.nl/Europese-Unie/nieuws/2013/2/Kroes-verbolgen-over-troosteloos-compromis-EU-budget-1170384W/

Het is niet duidelijk wat Nelie precies bedoelde, maar voor mij is het duidelijk dat het goed zou zijn al die politici uit de bemoeienis met de EU te gooien.

“Nederland”betaalt alleen aan contributie iets van 7 miljard euro belastinggeld. De EU politici betalen dan weer 2 miljard aan Nederlandse fietspaden en dergelijke. Een rondpompen van geld dat m.i. onzin is en alleen maar verliezen oplevert. En op dat proces heeft “Nederland” vroeger 1 miljard “korting” bedongen.

Al vroeg in de onderhandelingen werd  die korting beperkt 350 miljoen minder.
En dat werd weer gecompenseerd door Nederland toe te zeggen dat ze dan minder BTW aan de EU hoefden te betalen.

Ik heb nog niet kunnen vinden wat dat alles nu concreet oplevert. Misschien wordt dat binnen enkele dagen wel duidelijk. Maar omdat de EU nog nooit een verantwoording heeft kunnen kunnen maken die door de rekenkamer is goedgekeurd, verwacht ik van deze incapabele club niet veel.

Ik stel wel prijs op een reactie van een bezoeker die concrete officiële cijfers kan verstrekken zodat we over feiten kunnen discussiëren
————————————–

P.S.

Ook binnen VVD klinkt roep om referendum over EU
door Jeroen Langelaar 8 feb 2013\
De Nederlandse politiek moet een referendum houden over de toekomst van de Europese Unie. ‘Zonder de burgers te betrekken bij de besluitvorming over de toekomst van Nederland in de EU is het haast onmogelijk dienstbaar te zijn aan diezelfde burgers en hun overtuigingen.’

Dat schrijft Dieuwertje Kuijpers, medewerker van het wetenschappelijk bureau van de VVD, vrijdag in een opinieartikel in de Volkskrant. Kuijpers gaat met haar pleidooi in tegen haar

partij VVD.

Kuijpers wijst erop dat nationale overheid jarenlang contractbreuk heeft gepleegd met haar burgers ‘door verdrag op verdrag te tekenen voor verdere integratie zonder dat de burgers in de verschillende lidstaten hiertoe expliciet de wens hadden uitgebracht’.

‘De politici, en zeker de liberale politici, zouden zich tweemaal mogen bedenken voordat zij zich uitspreken tegen een referendum over de EU; het is hun taak ervoor te

zorgen dat burgers zich over het algemeen kunnen herkennen in gevoerd beleid.’

Geplakt uit <http://www.elsevier.nl/Europese-Unie/nieuws/2013/2/Ook-binnen-VVD-klinkt-roep-om-referendum-over-EU-1169352W/>

EU_leiders_Herman en José

 

10 REACTIES

 1. Subsidiariteit is het geheim van een Europese succes, de EUSSR is contra subsidiariteit, en faalt !

 2. Trouwens wel erg vreemd dat een liberale partij als de VVD pretendeert te zijn steeds meer verantwoordelijkheden naar de EU schuift.

  Ik heb toch een ander beeld bij minder overheid.

 3. De pinoccio’s in de regering zijn erger dan de “Camorra” in Napels. Die komen ervoor uit dat ze crimineel zijn, de regering maakt wel regeltjes zodat het in hun straatje past.

 4. @Henk [7]:

  Die foto is een voorbeeld van hoe Het Kwaad in de wereld er uit ziet. Die rechter lijkt verdacht veel op Gollem/Smeagol uit de film “Lord of the Rings”. Zou die veel haiku’s schrijven over zijn “precious”?

 5. Politici en oud politici als Kroes, bewijzen keer op keer onbetrouwbaar te zijn. Dat hele referendumverhaal wordt m.i. voor de bühne opgevoerd. Net zoals Balkenende destijds, wordt een niet welvallige uitkomst ongetwijfeld toch aan de laarzen gelapt van deze landverraders.
  Echter toch tekenen, om een duidelijk signaal af te geven. Dan wordt nog duidelijker hoe we verraden worden.

Comments are closed.