Maakbare SamenlevingDe EU wil twee miljoen euro van uw belastingcenten besteden aan het bestrijden van uw wensen.  Bestreden worden met het geld dat uzelf hebt moeten betalen.

 

Te gek voor woorden. Het Europees Parlement wil de anti-Europa discussies op internet monitoren en zelfs beïnvloeden. Dat meldt de Britse krant The Sunday Telegraph. Bijna twee miljoen euro wordt er volgens de krant uitgetrokken voor de nieuwe dienst.
De roverheid neemt je geld af en gaat daarmee een campagne financieren die jouw wensen gaat tegenwerken. Te gek voor woorden.
Het geeft echter wel aan met welk soort tegenstanders je te maken hebt, en hoe er geregeerd wordt. Kost wat kost zullen ze trachten hun zin door te voeren. en zelfs als ze door een referendum weggestemd worden, (EU-Grondwet) voeren ze hun eigen plan achter je rug om door. (zoals het Verraad van Lissabon).

17 REACTIES

 1. In Amerika doen ze dat ook al. Iedereen zal zijn geld en pensioenen verliezen. Als we helemaal uitgekleed zijn slaan ze toe. Hele bevolkingen zullen honger en dorst hebben. Burger oorlogen zullen het gevolg zijn.

 2. LOL! Dat gaat het beroep van het jaar worden: Internet Troll (of Internet TrEUll). Gaan die ook 12.000 euro -belastingvrij- per maand verdienen?

  Maar goed, dit moet op te lossen zijn met een permaban voor EU en andere overheids-ip nummers.

  Dat de EU een sociale werkplaats is voor geestelijk gestoorden mag onderhand toch als algemeen bekend worden verondersteld?

  Naam * [11] reageerde op deze reactie.

 3. Dat kan toch niet omdat de we in een democratie leven…??!! Enne.. Referenda (volksraadpleging) is een mooi woord alleen heb je er niets aan.

 4. Maak van alle Europese munten een muntsoort en noem het de EURO maak een Europese bank de ECB laat het toe dat de baas van deze bank die, in mijn beleving, op z’n minst medeplichtig is aan de malversaties van de Goldman Sachs zakenbank. Plaats bijkantoren van deze bank ook in Europa en heel geleidelijk gaan ze steeds meer de dienst uitmaken. Dus EUROsceptici moeten dan worden bestreden want daar heeft men last. M.a.w. je moet van je eigen geld een galg bouwen waar ze je dan met een lach van een waanzinnige ophangen en dat heet nu moderne democratie. Met dank aan alle politici en ambtenaren die dit hebben mogelijk gemaakt ter voorkoming van overbevolking.

 5. Wat is de bron?

  Dit is toch te triest voor woorden… Dat betekent dat deze site binnen een jaar ook uit de lucht gehaald wordt. De volgende stap is dat Newspeak de voertaal van Europa wordt. Doubleplus-ungood!

  Ik stel voor dat we met alle libertariërs en enigzins liberaal gezinde mensen naar een Caribisch eiland gaan om de locale overheid eruit te stemmen.

 6. Niet alleen libertariërs, maar ook socialisten laken de Europese unie die uitsluitend de belangen van het internationale groot-kapitaal behartigt ten koste van de werknemers en kleine ondernemers. De democratie en sociale voorzieningen waar onze voorouders zo bitter voor gestreden hebben worden vanuit Brussel langzaam maar gestaag te gronde gericht.

  Waarom pikken we dit? Zijn we niet in de overgrote meerderheid?

 7. De geschiedenis herhaald zich.
  Bij het referendum voor de Europese Grondwet mochten we ook al genieten van een Pro-campagne. Betaald van ons belastinggeld natuurlijk. Triest gewoon.

 8. Er is ergens een bedrag van 2 miljoen genoemd. Nou weet ik wel dat de EU, net als elke andere regering ongelooflijk inefficiënt is, maar zelfs dan is het veel.

  Ik krijg de indruk dat het om meer gaat dan wat pro EU getroll.

  Met een dergelijk bedrag kan je namelijk ook een database van mensen en activiteiten aanleggen, en om je de waarheid te zeggen, ik denk dat dat het doel is.

  John [10] reageerde op deze reactie.
  Naam * [12] reageerde op deze reactie.

 9. @arvr [9]:

  2 miljoen voor contra-EU sceptici maatregelen op Twitter..?
  Alleen in Nederland neem ik aan.
  Anders hebben ze aan 50 miljoen nog niet genoeg.
  En andere sites, waarvan er genoeg te vinden zijn?
  Welke argumenten hebben ze?
  Het kan nooit een echte discussie worden.

  arvr [15] reageerde op deze reactie.

 10. @arvr [9]:
  Daar kun je wel eens gelijk in hebben. Er van uit gaande dat de EU een stel geobsedeerde fanatici is, dat maling heeft aan fatsoen en hun eigen wetten, verwacht ik dat men wat graag critici in speciale klinieken wil “behandelen” vanwege “waanideeen”. Daar waarschuwde die Sovjet-dissident al voor (ik weet zijn naam niet zeker, ik denk dat hij Bukovski heet).

 11. 2 miljoen is natuurlijk niks (*).
  Deel dat eens door 27 landen.
  Dan heb je dus gemiddeld 80k per land.
  Gezien hun overmatige salarissen kunnen ze daar dus welgeteld 1 troll per land op zetten.
  Denk je dat pakweg 1 troll meer of minder op dit forum ons allemaal van gedacht zou doen veranderen?

  (*) helaas: de EU en hun enorme budgetten (en volhardende propaganda) kennende, vrees ik dat er een foutje gemaakt is in de communicatie. Het zou me niks verbazen als het om 20 miljoen ging of inderdaad 2 miljoen maar dan wel PER LIDSTAAT. Bedenk nl. wat ze alleen al in Ierland of Nederland destijds hebben uitgegeven in de campagne voorafgaand aan het referendum. Dat was heus wel meer dan 2 miljoen, per keer.

  arvr [15] reageerde op deze reactie.

 12. @John [10]:
  @Scrutinizer [13]:

  2 miljoen veel te weinig?

  Dat is dus niet zo. Het is meer dan zat.

  Om een een of andere reden komt hier het beeld naar boven van een zaaltje met ambtenaartjes die de hele dag met een kopje koffie en toegeknepen oogjes achter computertjes zitten klikken en tikken. Ja, dat is duur en inefficient.

  Hoe pak je zoiets aan als EU?

  Je begint met een muurtje servers die het internet gaan afstruinen en indexeren. Beetje zoals google dat doet, alleen ga je in dit geval zoeken naar specifieke patronen.

  Laten we even zeggen het woordje EUSSR. Tis technisch iets complexer, maar ach, even voor het argument om aan te tonen dat met de juiste filtering anti-eu websites makkelijk en automatisch te vinden zijn.

  Je zal enige tijd nodig hebben om de boel in te regelen, maar je krijgt een systeem wat anti-eu websites kan vinden en een anti eu-waarde kan geven.

  Je krijgt ook een beeld van het ecosysteem waarin die websites zitten, zowel via personen, url, ip adres en heuristiche (met patronen) herkenning van de teksten en reacties.

  Dan ga je pas reageren. Niet lukraak, maar gericht. En het systeem zal de reacties monitoren. Dan ga je ook een beeld opbouwen welke acties werken en welke niet. Dat betekent dat de EU troll na een bepaalde tijd effectiever gaat worden.

  Dit hele systeem zal dus na verloop van tijd beter en beter gaan worden, en de menselijke inspanningen beperkt.

  Verwacht alles. Niet alleen dingen op Twitter en Facebook maar bijvoorbeeld ook fictieve personen die verdraaid knap geschreven artikelen gaan insturen tot en met fake websites.

  Verwacht geen reacties die opzichtig en uitbundig de loftrompet gaan blazen over de EU. Verwacht meer geraffineerde dingen.

  Wat kost het?

  Een server geschikt als effectieve crawler is rond de 1500 euro. doe er daar 20 van en je zit op 30.000 euro. Je hebt ook een clusterje nodig om de analyses te doen. Die zijn iets duurder, rond de 2000 euro. Heb je er ongeveer 20 van nodig. Das 40.000 euro. Plus een enorme (big data) opslag. Doe je ook met een cluster. We beginnen met 30 stuks van 4 tera elk. Kosten ongeveer 1500 euro. Is rond de 45.000 euro.

  Dan heb je nog de software ontwikkeling, maar veel is er al verkrijgbaar. Zal rond de twee ton uitkomen.

  Dan komt er nog de huur van een datacenter bij. Waarschijnlijk hebben ze wel een eigen datacenter, maar laten we het datacenter even op 80.000 het jaar zetten.

  Kosten tot nu toe:
  115.000 voor de hardware
  200.000 voor de software
  80.0000 per jaar voor het datacenter

  En dan nog een paar man in de EU gebouwen aanwijzen voor de troll dienst. Alle talen zijn aanwezig, dus erg makkelijk.

  He ho, ik zit nog lang niet aan de twee miljoen he?

  Is er nog hoop?

  De enige hoop die we hebben is dat de EU zich tegenover IT projecten gedraagt zoals de meeste overheden dat doen. En het verkloot.

  Andre [17] reageerde op deze reactie.

 13. @arvr [15]:

  Tuurlijk is er hoop. Er is altijd hoop. De ambtenaartjes hebben a) de minst getalenteerde en meest risico-averse mensen in dienst, en b) lopen altijd achter op de vrije markt ontwikkelingen.

Comments are closed.