5 REACTIES

 1. het is nog steeds de grote vraag, wie nu werkelijk wint bij een bevolking die geen wapens mag bezitten.

  Persoonlijk ben ik voor een ruimere wapenwet, waar wij allen een wapen mogen bezitten om ons huis mogen beschermen tegen ongenode gasten.

  Een wapenwet benadeelt enkel de brave burger, de misdadiger komt altijd aan een wapen.

  arvr [3] reageerde op deze reactie.

 2. @Géza [2]:
  Het liefst zou ik in een wereld leven waar geen vuurwapens aanwezig waren. Hier heeft de overheid alvast een beginnetje mee gemaakt door de wapens af te pakken van de goede mensen….

  Of had je soms verwacht dat de overheid de oorzaak van het probleem zou aanpakken?

  Géza [4] reageerde op deze reactie.

  • @arvr [3]: ja, ik zou ook het liefst een hoop zaken anders willen in dit leven, maar dat is alleen niet de realiteit in deze wereld.

   De realiteit laat eerder een ander beeld zien. Dat wij wel degelijk onszelf moeten kunnen verdedigen en dat recht is ons ontnomen door een z.g. vertegenwoordigende overheid, die er een geheel andere agenda op na houd dan wereldvrede. Genoeg voorbeelden daarvan in de recente geschiedenis.

 3. Ik ben wel voorstander van een bepaalde controle op wapens. Het moet mogelijk zijn voor iemand die goed bij zijn verstand is om aan een wapen te komen (na psychologische en criminologische screening), echter, wanneer geladen vuurwapens op straat gedragen te worden, zoals nu door de politie, gaat dit mij wat ver. Wat mij betreft krijgt de politie tasers.

Comments are closed.