HOWARD4_hhh

6 REACTIES

 1. Niemand heeft in een democratisch proces voor de EU gekozen, maar dit is ons door bovenaf opgelegd. Net als bij het communisme slechts enkelen bepalen wat goed is voor de samenleving en de inrichting van de maatschappij, zo bepalen enkelen in deze kapitalistische democratie wat goed is voor de burgers.

  Hub Jongen [2] reageerde op deze reactie.

 2. @Hub Jongen [2]:
  Tja….
  Ik denk dat alvorens er iets veranderd kan worden je in de regionen van de politieke besluitvorming moet bevinden. En eenmaal daar aangekomen is het verdomd moeilijk een verandering teweeg te brengen. Pim Fortuyn heeft het zelfs met de dood moeten bekopen.
  Ik denk ook dat het merendeel van de burgers het wel goed vindt. Zij zijn druk genoeg met hun eigen luxe leventje.
  Het algemene beeld is ook dat democratie mischien niet feilloos is maar dat er geen ander alternatief is. Men laat het er dus bij zitten.

  arvr [4] reageerde op deze reactie.

 3. @CMPT [3]:
  Quote:
  “Ik denk dat alvorens er iets veranderd kan worden je in de regionen van de politieke besluitvorming moet bevinden.”

  Ik denk zeker dat een libertarische partij gaat helpen. Maar ik denk dat je eerst wat andere mensen wakker moet schudden. We hebben nou eenmaal niet zulke beste ervaringen met veranderingen van bovenaf.

  Quote:
  “Ik denk ook dat het merendeel van de burgers het wel goed vindt. Zij zijn druk genoeg met hun eigen luxe leventje.”

  Of dat leventje nou zo luxe is …. Maar men weet niet beter, propaganda doet zijn werk of men heeft de hoop opgegeven en leeft (“dat zie ik dan wel weer”) verder.

  CMPT [5] reageerde op deze reactie.

 4. @arvr [4]:
  Ik denk dat er genoeg welwillende mensen zijn met de bijbehorende ideeën. Een libertarische partij lijkt mij ook niet links of rechts maar pragmatisch en objectief ten dienste van het algemeen belang.
  Veranderingen van bovenaf kunnen dan ook een positief karakter hebben. Zelf denk ik dat er boven de politiek nog een ‘bestuurslaag’ bestaat die niet op de voorgrond treed maar wel zijn invloed doet gelden. En ik denk dat deze laag het gevaarlijkst is voor mensen en partijen die positieve veranderingen te weeg willen brengen. De totstandkoming van bijvoorbeeld de EU vindt hier zijn oorsprong en wordt door de gekozen politici geïmplementeerd.
  In het laatste wat je zegt kan ik mij ook wel goed vinden dus wat mij betreft sluit dat goed aan op mijn door jouw aangehaalde quote.

  arvr [6] reageerde op deze reactie.

 5. @CMPT [5]:
  Quote:
  ” Zelf denk ik dat er boven de politiek nog een ‘bestuurslaag’ bestaat die niet op de voorgrond treed maar wel zijn invloed doet gelden. En ik denk dat deze laag het gevaarlijkst is …”

  Ik ben niet zo bang voor dit soort leden. Er komt toch wel een “de Keizer heeft geen kleren aan” moment en dan is het “Game over” voor deze lieden.

  Ik maak mij meer zorgen om de grote groep “nuttige idioten” die slaafs achter de huidige verkeerde ideologieën aanhangen. Ik denk zelf dat daar voor ons de winstpakkers zitten.

Comments are closed.