avatar MMAPAls ik zo mijn vaste rondje MSM scan, om mij te amuseren met de bullsh!t die men over de makke slaven uitspreidt, vallen mij een paar dingetjes op. Voornamelijk de “kwaliteit” van de mensen die denken ons te moeten besturen.

Ik denk aan zakje lachebekjes Rutte, als hij weer eens heel positief over onze economie spreekt en ons voorliegt over zijn resultaten bij de EU. Vooral als ik dan ook weer lees, dat “Europa” nog somberder over de Nederlandse economie is (http://www.nu.nl/politiek/3267312/europa-nog-somberder-nederlandse-economie.html) , waarbij men met “Europa” ook meteen “Brussel” en zelfs ook nog “EU” blijkt te bedoelen. Hoe naïef, hypocriet en/of blind moet je zijn om Minister President te kunnen worden over 17 miljoen mensen?

En als ik dan lees, dat steeds meer mensen een achterstand van 4 maanden of meer hebben op hun hypotheekbetalingen. Dat aantal is in een HALF JAAR van 69.000 naar 77.000 gestegen, ofwel met ruim 11% (http://www.nu.nl/geldzaken/3265165/steeds-meer-mensen-lopen-achter-met-hypotheek.html ). En dan hebben we weer zo’n top-bestuurder die het met al zijn goede eigenschappen en uitmuntende competenties zelfs tot minister voor Wonen en Rijksdienst (what the f*** is dát nu weer?) heeft weten te schoppen, ene meneer Blok, die doodleuk een hypotheekje volgens het nieuwe woningmarktakkoord ontwerpt dat nu niet echt een financieel hoogstandje is. (http://www.nu.nl/geldzaken/3249694/hypotheek-starters-nog-niet-klaar.html )

Wie zijn toch die mensen, die ons geld afroven om zichzelf rijkelijk te belonen omdat zij zo goed voor ons zorgen? Omdat zij al die goede eigenschappen hebben die hen tot de ideale en vakkundige leiders maken? Omdat zij de belangen zo goed beheren voor hen die wél voor hen gestemd hebben, en ook nog eens voor de grote meerderheid die NIET voor hen gestemd heeft?

Wanneer gaan de ogen nu eens massaal open en ziet men de werkelijke (gebrek aan) kwaliteit van het bestuur?

Fijn weekeinde,

MMAP.

7 REACTIES

 1. Wanneer? Steeds meer zien het. (Dat wil zeggen: het gebrek aan kwaliteit van het huidige bestuur. Niet van alle besturen in verleden, heden en toekomst.) Volg de ingezonden stukken in de kranten maar. Het enige wat ze dan willen is ANDERE mensen op dezelfde posities, die het uiteraard beter zullen gaan doen. Sterkere leiders die doorpakken, met daadkracht.
  Het valt mij dan altijd op hoe positief men is, als na de verkiezingen een nieuw gezicht aan de top komt, dat ons allemaal gaat redden.
  Na een paar maanden is alle euforie vergaan en vergeten.
  Op naar de volgende verkiezingen, want er is namelijk geen beter systeem dan dit systeem.

 2. In een meritocratie zouden dit soort functies in handen zijn van de slimsten en de besten (even los van de morele kant). Vergeleken daarmee is een bende {vul zelf maar afkraakwoord in} a la Mark Rutte een zwartgallige karikatuur.

  Blok, Schippers, Samson, Rutte, Balkenende, Bos, Pechtold; het zijn allemaal nuttige idioten van de echte machthebbers. En dat zijn, te oordelen aan het beleid, bankiers, partijbaronnen en families die liever niet te veel opvallen, zoals de weduwe Amsberg c.s.

  Zoiets noem je een Plutocratie, de corrupte staatsvorm die Nederland werkelijk is. Zie ook dit interessante artikel in de Wikipedia: http://nl.wikipedia.org/wiki/MPP

 3. Er is geen top bestuurder bereid voor de bakellende norm te presteren ex ambtenaren en gefrustreerde onderwijzers melden zich massaal, zodra ze een post bezitten worden de adviseurs ingehuurd
  om HUN werk te doen ?
  Er nog nooit een baan en/of iets geproduceerd door deze over het paard getilde zeloten.

 4. Uitstekend artikel MMAP, Stelt wel een hoop punten en vragen.

  Anyhow, kwaliteit van bestuur? Never mind, macht corrumpeert!

  De beste bedoelingen gaan te onder aan het machtsspel.

 5. Verandert democratie in een dictatuur ?
  Plato heeft al eens geschreven dat “democratie over gaat in despotisme”. Dat komt doordat veel mensen op een gegeven ogenblik ontdekken dat ze weliswaar niet rechtstreeks mogen stelen, maar dat ze toch hun wensen vervuld kunnen krijgen door voor hun wensen te stemmen. Plato wist al dat democratie gedoemd is in een dictatuur te vervallen

  In Nederland en het Westen is bijna iedereen geïndoctrineerd dat “Democratie” de ideale vorm van samenleving is. Democratie is niet ideaal, maar er is geen beter systeem. Het is toch beter dan een dictatuur zou je denken ? Democratie is een immoreel systeem . Als je dan rationeel beredeneert dan is het initiëren van dwang of geweld van de ene persoon op de ander toch immoreel , zou je denken. Vaak krijg je te horen dat je bij ons mag zeggen wat je wilt, maar klopt dat wel ? Wij vinden dat wij een rechtsstaat zijn , maar dat klopt niet helemaal want de rechten van de minderheid moeten wijken voor de eisen van de meerderheid.

  Waar het op neer komt dat in een democratie datgene gebeurt , waarvoor je in de Tweede Kamer minimaal eenenvijftig procent van de stemmen bij elkaar kunt ritselen. Dat ze rekening houden met de minderheid kunnen we beter maar meteen vergeten , dat komt nooit voor. In het begin van een democratie was de overheid alleen maar om de rechten op leven, vrijheid en eigendom van ieder individu te beschermen. Een minimale staat. Dat daar besluiten genomen worden met meerderheid van stemmen, is begrijpelijk en eventueel te accepteren. Maar later komen er zogenaamde belangrijke onderwerpen Allemaal lofwaardige dingen waarmee die politici dan kans zien hun macht te vergroten als de staat voor die dingen gaat zorgen. En van daaruit gaat het verder.

  We krijgen op die manier een “absolute democratie” waarin de overheid zich met ALLES mag en gaat bemoeien, en waar de politici hun kiezers van alles kunnen beloven en de kiezers dat maar al te leuk vinden. En de kiezer hoeft alleen maar te stemmen, en de overheid pikt alles van ze binnen , hun vrijheid wordt beperkt , en financieel worden ze uitgekleed . Deze macht om zich met alles te bemoeien wordt al zeer snel ontdekt door mensen uit het bedrijfsleven. Die maken daar dan ook gretig gebruik van door met de politici allerlei dingen in hun voordeel te regelen. Vergunningen en voorschriften die hun eigen producten bevoordelen en importheffingen op dezelfde producten uit het buitenland zijn normale trucs. Om dan van subsidies nog maar niet spreken. democratie wordt steeds meer corporatistisch.

  De macht van de centrale politici gesteund door actiegroepen wordt op die manier steeds groter. Zo groot dat ze (corrupt) hun eigen agenda hebben en dingen doen die zij zelf willen. Daarbij hun kiezers zoet houdend met beloftes en leugens. De dictatuur is ontstaan en wordt steeds machtiger en dreigender.

  Een recent voorbeeld is te zien in de manier waarop Balkenende de soevereiniteit van Nederland uitholde met het verraad van Lissabon. Toen het volk de kans kreeg NEE te zeggen tegen de EU- Grondwet, was men gefrustreerd en ging ritselen met andere EU-opperhoofden. Ze maakten diezelfde grondwet onleesbaar, met dezelfde punten er in, deden er een andere kaft om, en zonder het volk de kans te geven iets te zeggen werd het er door gedrukt. En het volk realiseert zich niet eens dat het onder een dictatuur leeft die alleen maar erger aan het worden is. Het ziet er inderdaad naar uit dat dit steeds erger wordt, totdat er voldoende mensen wakker worden en hun eigen persoonlijke vrijheid weer opeisen.

 6. De overheid, een nutteloze instelling, bezorgt de inwoners alleen maar schade.

Comments are closed.