zeemeeuwSocialisme domineert helaas nog. Of het nu de klassieke socialisten zijn of de voormalige liberalen. De maatschappij is in verwarring omdat de huidige structuur geen oplossing lijkt te bieden. De beste manier om de maatschappij positief te veranderen is individu voor individu over te halen tot het libertarisme. Daartoe helpt het als je elkaar opzoekt en vrijwillig samenwerkt. Dit wordt gelukkig door velen erkend en resulteert in een volgens mij nog niet eerder vertoonde hoeveelheid libertarische initiatieven en avonden.

In de eerste plaats wil ik aandacht vragen voor de komst van Glenn Cripe. Het is lange tijd geleden dat we een Amerikaanse spreker konden overhalen om naar Nederland te komen. Dat is gelukt! Glenn Cripe komt zelfs drie dagen lang naar Nederland. Iedere avond zal hij een lezing geven: 5 maart te Den Haag, 6 maart te Amsterdam (details volgen), 7 maart te Groningen (details volgen). De lezing zal uiteraard in het Engels zijn. Glenn spreekt over zijn vele reizen en liberty camps die hij heeft helpen opzetten. Het beloven mooie avonden te worden waarin we worden meegenomen naar landen als  Albanië, Armenië, Brazilië, Georgië, Ghana, Kazachstan, Kirgizië, Litouwen, Mozambique, Nigeria, Polen, Portugal, Slowakije en Slovenië. Hij heeft vaak de eerste zaadjes van vrijheid gelegd in landen langdurig overheerst door communisme. Het worden mooie verhalen ondersteund met beeldmateriaal.

Verder zijn er diverse borrels, voornamelijk uitgaande van de LP. Hedenavond 23 feb is de borrel van de LP Enschede, woensdag 27 februari kunt u kiezen tussen een borrel in Utrecht en een borrel in Groningen. Waar de LP in Amsterdam al de nodige vergaderingen en activiteiten achter de rug heeft gaan de Rotterdammers kijken of ze dit kunstje ook kunnen doen. Rijnmonders, donderdag 28 februari is een belangrijke datum om te kijken of en hoe het libertarisme wordt aangepakt. Stroopt men de mouwen op of kijkt men de kat uit te boom?

Dan is er in Leuven natuurlijk het weekend van 8 maart van European students for liberty. Ook is er op 25 maart in Maastricht een evenement van Max Wirth te KIWI Maastricht, het is de The first meeting of liberty-dedicated students

1 REACTIE

  1. Positieve ontwikkeling, dat het libertarisme blijkbaar groeit!

Comments are closed.