Vanwege de flora en fauna wet, mogen broedende vogels niet gestoord worden. In Weesp is daarom door de rechter verboden om op 30 april vuurwerk af te steken. In het verleden zijn daar namelijk wel 9 nesten verstoord. Een interessante kwestie om eens verder te bekijken.

Je eerste reactie is waar zijn ze nou mee bezig, wanneer vuurwerk of een zangkoor van de Pinkstergemeente, niet meer mag in het broedseizoen.  Maar het is weer een voorbeeld van hoe vreemd dingen kunnen lopen als je ergens halverwege aan het wetsproces begint.

Ik stel dat de eigenaar van het terrein bepaalt wat er op zijn grond mag gebeuren zo lang de naastliggende terreinen daar geen last van hebben. En als dan in Weesp de gemeente eigenaar is van dat terrein kan gewoon in de gemeente door de uiteindelijke eigenaren de burgers, gestemd worden of daar een wildwaterbaan of een stiltegebied komt. Maar eigenlijk moeten we nog een stapje verder, die gemeente hoort helemaal niet te bezitten en via democratie de ene burger aan het speeltje van de andere burger mee te laten betalen. Zo zou dan de echte eigenaar bepalen of hij kippen tot diepvrieskuikens laat broeden, sijsjes gaat barbequen, of canard ala orange op 30 april laat rondgaan.

Een fauna wet zoals die nu in Weesp wordt toegepast en morgen landelijk door de Partij van de Dieren, waarbij ik dus allerlei zeggenschap krijg over het terrein van mijn overbuurman en verder weg, geeft onverwachte consequenties. Denk even met me mee want er zit best humor in: een broedende duif in het Ajax stadion zet de hele voetbalcompetitie stil, de bouw van het centraal station in Utrecht wordt stilgelegd want er vloog een zwaluwpaartje in de buurt, rijkswegen worden afgesloten, want het verkeersgeluid leidt tot… en de bevolking moet van maart tot juni binnen blijven, want gerommel in de tuin of het slaan met deuren leidt tot broedverstoring. En het eten van eieren moet zo snel mogelijk verboden worden, want dat zijn volgens de wet potentiele broeders.

U ziet, ongekende mogelijkheden en voor de ondernemers onder ons, ongekende mogelijkheden om gesubsidieerde actiecomités op te richten. Een actievogel hebben we al op deze site staan!

Overigens moet er mbt Weesp nog een ander aspect benoemd worden, als dat vuurwerk betaald wordt door de gemeente, dan is dat ook fout want dan gaat het ook ten koste van de niet-vuurwerkliefhebbers.

4 REACTIES

 1. Feitelijk is het hele dierengeloof een groot circus. Het schiet op een clowneske manier zijn doel voorbij.

  Ik ben voor bescherming van zeldzame diersoorten. Er is immers al genoeg verloren gegaan in Nederland.

  Maar iets zegt mij dat dit soort toestanden in 99.9999% van de gevallen geen enkel positief effect zal hebben op de betroffen diersoorten zelf. Het is meer een rituele handeling van het dierengeloof geworden.

 2. Op zich passen dieren zich prima aan aan het gedrag ven mensen. Slechts als er wat bijzonders plaatsvind kijken ze op. Aan de andere kant zijn er nog genoeg andere locaties om vuurwerk af te steken waar geen broedende vogels zitten.

 3. Natuur beleid ? dat kan me gestolen worden .
  De natuur is niet het probleem , die past zich aan , maar die rare wollen sokken.
  Het grootste probleem in de natuur zijn die wandelende millieu-gekkies die sluipend door het bos lopen.
  Daar schrikken de dieren zich een ongeluk van!!
  Niet van een auto of trekker van een boer.

  .

 4. Dat veel wetten niet werken is een gegeven, dat wetten of andere uitspraken van welke rechters dan ook op millieu niet gaan werken is ook al zoiets als een illusie om “de wereld beter te maken” maar voor wie.

  Niet voor de burger, die wordt door al deze onzin flink gepakt en gaat als het aan den Haag ligt nu ook nog eens zijn pleziertjes verliezen.

  Ik bedoel, neem nu het laatste “millieuvrindelijke” plan van de PvdD, ja die ponyclub, de Partij voor de Dieren ( in oorsprong is die naam eigenlijk wel goed gekozen want meer dan een stel mediageile fokteven is het niet) die het plan hebben opgevat om, ergens in een nietszeggend plaatsje in NL, op te roepen tot een vuurwerkverbod op koninginnedag en nu is er dus ook nog een rechter die zich voor dit karretje laat spannen en zich laat misbruiken door deze club van machtsgeile geitenwollen sokken.

  Nou ben ik niet zo een grote voorstander van het koninshuis waar het gaat om de geldverslindende zaken ben ik toch in hart een monarchist, ik mag dat wel een koningshuis, geeft je toch net iets meer cachet, en als het goed wordt aangepakt kan het een stuk bevrijdender zijn (mits je die politieke aasgieren weer heel veel macht afneemt en teruglegt bij de monarch.

  Als je de geschiedenis volgt heeft de politiek inmiddels ALLE macht afgenomen va de monarch en is het verworden tot een club van mchtsgeile politici die niets liever doen dan zichzelf bevredigen ten koste van het volk (iets wat een echte monarch nooit zou toestaan)

  Maar even terug naar die PvdD die dat vuurwerk heeft laten/wil laten verbieden; Als het deze gekken lukt is er een nieuw precedent geschapen en zal de volgende stap simpel te voorspellen zijn, eerst een paar extra uitspraken genereren om ook op andere “millieubelastende gronden” en daarna natuurlijk een algeheel verbod op vuurwerk in NL, en wellicht in de EU.

  En ziedaar er is wederom een nieuwe wet ontstaan die ons burgers het recht ontneemt op vrije uiting, op zelfbeschikking !

  En het gekke van alles is dat broedende vogels zich daardoor echt niet zullen laten afschrikken, net zo min als ze worden afgeschrokken van al het andere lawaai om zich heen ze zijn immers al eeuwen gewend aan de mens als medebewoner van deze aarde en in hun genen is al lang ingeslopen dat dat beetje knallen geen kwaad kan.

  Maar goed dat was even een korte opmerking aangaande de evolutie van het dier, ziet u het al aankomen ? de volgende wet wordt vast iets van “minder rook in de lucht” dus niet meer met de BBQ in de weer, nee ook niet met die electrische want ook die is millieuvervuilend.

  Maar intussen houden diezelfde politici wél de banken in leven, banken die investeren in de meest vervuilende zaken die je maar kan bedenken zoals olie en wapentuig dat de hele wereld kan vernietigen en allerlei vieze chemische goedjes die niemand nodig heeft inclusief plastic verpakkingen enz., en dat met ONS geld, belastinggeld dat van ons wordt gestolen onder het mom van het volksbelang.

  Hoe lang laten we ons nog onderdrukken ? Hoe ver mag de politiek gaan ? Neem nu eindelijk eens een standpunt in en stem tégen deze kliek van onderdrukkers en stem tegen de dictatoriale staat der Nederlanden.

  Stem tegen en teken de petitie op: http://petities.nl/petitie/motie-van-wantrouwen-rutte-ii

  Het is nog niet te laat, stem nu tegen en verwijder deze club van witte boorden criminelen, vandaag nog liever dan morgen !!

Comments are closed.