Person_Rompuy_machtVandaag is een actie gestart die via 40.000 handtekeningen wil bereiken dat beslissingen in de EU niet zonder meer buiten de bevolking om kunnen gaan.
Om die beslissingen met instemming van de bevolking te laten plaats vinden zouden die via een referendum kunnen plaats vinden.
We zullen hier nog uitgebreid op terugkomen en discussiëren over de voor en nadelen.
Voor vandaag al vast de stelling dat het trachten beslissingen via de bevolking laten lopen beter is dan iedereen maar voor reeds voldongen feiten en wetten te stellen.

U kunt meer informatie vinden op www.burgerforumeu.nl

U kunt daar ook tekenen voor het geven van uw instemming.

——————————————————–
ook meer info op:

Elsevier

En:  DE Dagelijkse Standaard

 

 

 

28 REACTIES

 1. Weet niet of ik er goed aan heb gedaan..Maar is getekend… Als ik nu meer geen EUSSR Ubermanschaftpolizeigendarmerie voor de deur staat straks…

 2. Ook niet met referendum, wat mij betreft. Centralisatie van de macht is op termijn altijd schadelijk voor de vrijheid van het individu.

 3. Risico van zo’n referendum is nog wel dat als de uitslag een JA voor Europa is, dit opeens zal worden gebruikt tegen EU-skeptici, immers ‘WE’ hebben hiervoor gekozen. Van het volk (dat bij het vorige referendum = verkiezing massaal VVD / PvdA stemde) heb ik geen hoge pet op. De kans op een NEE is echter wel aanwezig, en die zal er niet komen door het lief aan de politici te vragen. Maar het zal wel een slap ‘raadgevend’ referendum worden indien het zover komt, hetgeen betekent dat er toch niets verandert.

  M.a.w., ik twijfel nog of ik dit moet ondertekenen.

  Raymond [7] reageerde op deze reactie.
  arvr [14] reageerde op deze reactie.

 4. Ik vond de formulering van de stelling nogal zwak. Daarom heb ik niet getekend.

  >> dat indien toch nieuwe bevoegdheden worden overgedragen, een referendum wordt gehouden waarin de Nederlandse bevolking zich over die bevoegdheidsoverdracht kan uitspreken. <<

  Ik mis het begrip "Bindend Referendum" hier in. Nu kunnen er al referenda worden georganiseerd. Waarna de organisator symbolisch de F U C K Y O U vinger heft, mocht de uitslag hem (of meester Rompie) niet aanstaan.

  Aristoteles [9] reageerde op deze reactie.

 5. @3 Precies, daar ben ik ook bang voor. ‘Het volk’ is immers zo ingekakt, die kun van alles wijsmaken en daar maken voorstanders van de EU natuurlijk handig misbruik van. Tel daar nog eens bij op dat de volledige MSM in handen is van deze lieden.

 6. Het begint gelukkig eindelijk te dagen bij de mensen. Onze politici zijn vrijwel unaniem bereid ons land uit te leveren aan Brussel. Immers het EMS is met ruime meerderheid aangenomen. Alleen PVV, SP, CU en PvdD waren tegen. Met het EMS geeft Nederland zijn budgetrecht uit handen en daarmee zijn vrijheid.
  Recentelijk heeft de Raad van State deze aktie goedgekeurd. Ewald van Engelen noemde dat tercht LANDVERRAAD. De wens van van Rompuy en zijn communistische kornuiten om tot een federaal Europa te komen, staat gelijk aan het stichten van de EUSSR. Daarom teken die petitie. Ook al zal de meerderheid tegen zijn dan nog zijn we niet veilig. Ook Balkenende had maling aan de uitkomst van het referendum. Niets doen is geen optie.
  Weg met de Euro en alle beknottende maatregelen en instituten uit Brussel. Economische samenwerking zoals met de EEG is prima, maar alsjeblieft niet meer.

  Hub Jongen [10] reageerde op deze reactie.

 7. @Bubbelprikker [3]:

  Wordt wakker…en laat je niet in deze val meeslepen.

  De afgelopen verkiezing wandel ik het stemburo binnen en wat zie ik achter de “tafel der controle ” zitten ?…..ik kan elk van hun identificeren en de organen waartoe zij behoren.

  Simpel , ik heb met mensen gesproken die mij kunnen bewijzen dat er op grote schaal verkiezings- fraude gaande de is , en dan snap je plotseling hoe die swingvote voor de PvdA mogelijk was .

  Dus je kent de uitkomst van het referendum al , een kleine meerderheid is VOOR , een getal net groot genoeg om geloofwaardig te zijn.

  Ik zie creep Timmermans al grijnzen , want je weet het: JE LEEFT HIER IN EEN FASCISTISCHE DICTATUUR.

  Bubbelprikker [16] reageerde op deze reactie.

 8. Want wat waren die “stemautomaten ” snel geloosd na dat vorige referendum he , zogenaamd om redenen van privacy….zo sinds wanneer maakt Dan Haag zich druk om jouw privacy.?…nooit.

  En wat zijn ze goed beveiligd he , die stem kotjes…..jip na sluitingstijd mag niemand meer in de buurt komen , en gaan de luikjes dicht….bzzzz de bezige bijtjes.

 9. @Naam * [4]:
  Dan nog, elke keer als de overheid een referendum (al dan niet bindend) negeert zal dit woede bij de bevolking oproepen tot een keerpunt is bereikt.

  Ach ja, 40.000 stemmen voor een burgerinitiatief is tien keer zoveel als de LP gekregen heeft afgelopen verkiezingen…

 10. JA, OOK TEGEN DIT BURGERMANIFEST ZIJN NOG BEZWAREN.en een aantal terecht.
  MAAR,
  –DIT IS nog niet een referendum, alleen de invoering ervan.
  –Het kan alvast aandacht trekken om te laten merken dat er meer bezwaren tegen de EU zijn.

  Ondertussen kunnen we vanuit de Vrijspreker meer actie voeren om meer mensen wakker te maken.
  Net als reactie @Hoeder [6]:
  is er meer te winnen door WEL dit burgermanifest te tekenen en ondertussen onze acties nog meer push te geven.

 11. @arvr [14]:

  Zucht.. nee, niets doen is vermoedelijk ook geen goede keus. Wel iets doen en me met naam en adres voor dit initiatief registreren zal overigens in de toekomst ook nog wel eens tegen me kunnen werken, maar dat is eigenlijk niet de reden dat ik twijfel. Ik denk dat het vrij nutteloos is, ben er haast van overtuigd dat het geen zin heeft, maar heb nog een klein beetje hoop dat ik het mis heb. Dat alleen al brengt me aan het wankelen.

  Echter de werkelijk reden dat ik twijfel is omdat ik het principe van democratie en referenda niet ondersteun (dictatuur van de meerderheid in mijn ogen). Ik twijfel, omdat ik daar uit principe eigenlijk niet aan mee wil doen. Moet ik nu kiezen uit twee kwaden, waarvan één de mogelijkheid heeft de situatie te verbeteren? Met niets doen behoud ik mijn soevereiniteit, met niets doen legitimeer ik NIETS. Niemand kan mijn stilzwijgen uitdrukken als een toestemming voor wat dan ook.

  Maar goed, niets doen verandert ook niets. hoe gaat het gezegde ook al weer?

  “All that is necessary for the triumph of evil is that good men do nothing.” – Edmund Burke

  Ik ga dit denk ik dus toch maar ondertekenen.

 12. @Raymond [7]:
  Manipulatie van stemresultaat? Ja hier weet ik niet het fijne van, maar is natuurlijk goed mogelijk. Sterker nog, zou er niet echt van staan te kijken. Zie het maar eens te bewijzen overigens.

  *aluhoedje opzet* LP meer stemmen gehad dan we verteld krijgen?

  arvr [18] reageerde op deze reactie.

 13. Het is vreemd dat een website gestoeld op libertarische principes, hier pleit voor het ultieme democratische middel, nl een volksraadpleging. Ik dacht dat libertariers op z’n minst sceptisch tegenover democratie stonden.

  Ik begrijp dat zo’n referendum misschien nu even goed zou kunnen uitkomen om de EUSR enigszins tegen te houden (al denk ik niet dat politici zich hierdoor zullen tegenhouden), maar het lijkt me toch belangrijker om consistent te zijn en om democratische middelen af te keuren.

  arvr [19] reageerde op deze reactie.

 14. @Bubbelprikker [16]:
  Quote:
  “*aluhoedje opzet* LP meer stemmen gehad dan we verteld krijgen?”

  Te makkelijke logica. Ik sluit stemfraude, zelfs in Nederland, niet uit. Maar grootschalige stemfraude? Ik betwijfel het.

  Feit blijft dat de LP en haar (ons) gedachtegoed weinig aandacht hebben gekregen. Tel daar bij op dat de LP een kleine partij is en dus weinig knikkers en mensen hebben om effectief campagne te voeren.

  Maar ik denk niet dat een politieke partij ons enige wapen dient te zijn in de bevordering van een Libertarische maatschappij.

  Raymond [21] reageerde op deze reactie.

 15. @arvr [18]:

  Te makkelijke logica. Ik sluit stemfraude, zelfs in Nederland, niet uit. Maar grootschalige stemfraude? Ik betwijfel het.

  Als je mij dit gevraagd had een paar jaar geleden , had ik je vierkant uitgelachen…..maar nu , ik ben ongevraagd een stukje wijzer geworden.

  Ik denk dat mensen hun concept van ” Het Koninkrijk der Nederlanden ” maar eens grondig moeten herzien , niets is wat het lijkt.

 16. Petitie of niet, als u niet in den haag gaat staan helpt het niet.
  Je kunt met woorden niet iemand in elkaar slaan.
  Dat weten ZE!!
  Droom lekker verder….. referendum…? Was dat? kenne we dat eten??
  Rutte was er al tegen……………….. en nu U!

 17. Ja, ik heb getekend. Twijfelde wel even omdat je al die gegevens over jezelf moet geven. Maar bedacht me dat ‘ze’ die toch al lang van me weten. Verder denk ik dat al heeft het misschien weinig nut, dat iedere keer dat de overheid zich niet aan een uitkomst houdt, de ogen van de mensen misschien eens open gaan.

 18. Diegenen die niet wensen te tekenen, met allerlei “argumenten”, zijn wat mij betreft de gebruikelijke bangeriken die er in dit land in grote getale zijn.

 19. @Joop [20]:
  ik vind dat een prima antwoord, maar de regering en het overheidsapparaat moeten toch eens worden opgeruimd.

  Dan kan je op twee manieren, van binnenuit, met een partij die de overeid gaat ontmantelen of van buitenaf, bijvoorbeeld door er een bom op te gooien.

  Optie twee is niet de beste trouwens … Voldoet niet aan NAP.

  Dus mensen overtuigen is heel belangrijk, maar niet het enige wapen in ons arsenaal. Anders zitten we straks al Libertariers nog steeds met een krankzinnig grote overheid opgezadeld.

  Joop [27] reageerde op deze reactie.

 20. Ik heb ook getekend. Of het wat gaat uitmaken of er inderdaad een (bindend) referendum komt, geen idee. Wat ik wel wet is dat als de uitslag van een referendum de overheid niet aanstaat, deze eenvoudigs aan de kant wordt geschoven…

 21. @arvr [25]:

  De eerste manier die je noemt, het oprichten van een libertarische partij, heeft als voordeel dat mensen in ieder geval bekend worden met de stroming. Echter is tijdens de verkiezing de LP netjes uit de MSM gehouden, of neergezet als een stel zonderlingen. Geen idee of de kosten (de hoeveelheid tijd en geld erin gestoken) dit waard zijn geweest.

  Dat een partij als LP de overheid gaat ontmantelen van binnenuit zie ik al helemaal niet gebeuren. Ten eerste word je door de huidige elite zoveel mogelijk tegengewerkt en het corrupte wereldje ingezogen. Ten tweede ben ik bang dat er nog genoeg libertariers zijn, eenmaal in een machtpositie, die deze macht en bijbehorend inkomen niet zo makkelijk op willen geven.

  Optie twee, ontmantelen van buitenaf, moet natuurlijk wel aan het NAP voldoen, anders ga je tegen je eigen principes in en ben je helemaal ongeloofwaardig geworden.
  Zelf denk ik dat de enige manier is om stapje voor stapje steeds meer mensen te overtuigen van het libertarisme. Met als gevolg dat men steeds meer weerzin heeft tegen het betalen van bergen belasting en de tal van regels.
  Een economische crisis zou hier bij kunnen helpen, zolang men niet de leugens gelooft dat de vrije markt hiervan de schuldige is.

  Raymond [28] reageerde op deze reactie.

 22. @Joop [27]:

  Mensen zijn door ZENDERS als bijv. RTLZ(iek) al zo “gehersenspoeld ” , dat er bijkans geen redden meer aan is.

  Het is een media-frenzy , met mega niets zeggende statistieken , en volstrekt loze blah..blah…centrale banken ( Bilderberg ) reutel de keutel.

  De overheid zus…en de overheid zo , en de woningmarkt en de werkgelegenheid en de rentestanden en de…..en de….en zo voort…kort om ….DE STAAT.

  De publieken , RTL…Socialistische Beweging Station nr 6..66, annex Sjonnie de Mullah en “brother in crime” Silvio B. , in vrolijke loge vrijerijen “all together ” een economische waarheid op het “retina” van het netvlies branden.

  Waar een “mens”met een enkel werkende en vurende neuron al had kunnen analyseren ….dat de getallen al lang niet meer kloppen , ( gelijk de intelligentie van een kwal ), met een enkele vergelijking onderuit kan halen.

  Fles Droe Rooi ( Albert Heijn ) Hollandse Florijyn 1,75 FL.
  Fles Droe Rooi (Albert Heijn ) Pleuro 3.99 E.

  Resultante 3,99 maal 2.20 Hfl = is iets in de buurt van 8 en de halve Hfl…dus vanaf de invoering van ….kots , Pleuro is mijn inkomen door vieren gehakt….

  Yes…..

Comments are closed.