Bull ShitIedereen zou recht moeten hebben op een basisinkomen.  Dat vinden sommige op het internet en er zijn tal van groepen die hiervoor bij papa overheid aan het bedelen zijn. In de huidige trend zal dat er ook wel van komen omdat de politici het economisch begrip hebben van een ongeboren kind.. Nou ja, eigenlijk weet die nog meer.
Hier een filmpje waarom het zo slecht is.
 [HTML1]

40 REACTIES

 1. @Vrijdag [32]:

  Je kunt niets garanderen zonder dwangmechanisme en een bureaucratie die productieven met dwang of geweld geld afhandig maakt, waarmee vervolgens dat basisinkomen wordt uitgegeven. Daarbij komt ook nog eens dat de mensen die dit afdwingen zelf ook een salaris moeten krijgen. Zo wordt dwang wederom beloond: het bestaansrecht van de politicus.’

  Het is een beetje hetzelfde als “Heb je hoofdpijn? Ik sla je op je voet met een hamer; heb je minder last van je hoofdpijn.”

  Er zijn geen garanties zonder een staat. En een staat, zoals een tumor, groeit altijd en is kwaadaardig.
  Inefficiëntie is namelijk altijd de methode van de staat. Onderwijs, justitie, etc zijn inefficiënt, en meer geld is benodigd om het efficiënt te maken. Bureaucratie groeit, wordt inefficienter, en meer geld is benodigd, ad infinitum.

  Het doel van libertarisme is niet efficiëntie of mensen een basisinkomen geven; maar geweldloosheid.

  Vrijdag [34] reageerde op deze reactie.

 2. @Logic [33]: een basisloon verlaagt juist de invloed vd staat omdat je alle uitkeringsinstanties afschaft. WW mag je prive verzekeren. Het Min v Sociale Zaken is gereduceerd tot een computertje dat elke maand 400-500 euro overmaakt naar iedereen met een sofinummer. Of naar keuze 300 euro plus voor 200 euro voedselbonnen.

  hoc voluerunt [36] reageerde op deze reactie.

 3. @arvr [24]: ok flip it…

  wat was er is en wat voor macht hadden de kapitalisten over de mensen die ze niet van overheden kregen…

  en…. Waarom zou een basisinkomen Moeten en is kapitalisme een teruggang naar die tijd…. Have at it

 4. @Logic [29]:
  He Logic,

  Ik heb helemaal niet gesteld dat ik een basisinkomen noodzakelijk vind, maar dat dat een basisinkomen een gedachte is om een probleem op te lossen wat door de overheid veroorzaakt wordt, en blijkbaar ook weer door de overheid moet worden opgelost. Tenminste zo wordt dat gesteld.

  Mijn punt was dat de noodzaak voor een basisinkomen in een Libertarische maatschappij afwezig is juist doordat een dergelijke maatschappij vanwege zijn karakter meer te bieden heeft voor een individu.

  Jij noemt dat bijwerking of bonus. Ik zie het als een logisch gevolg. Ik begrijp dat het jouw puur om de individuele vrijheid gaat? Prima, kan ik mee leven. Ik zie individuele vrijheid als basisvoorwaarde voor een Libertarische maatschappij. Wat je ermee kan doen en hoe het de maatschappij gaat veranderen.

  Voor wat betreft het woord prettig, dat stond niet voor niets tussen haakjes. Je mag er van maken wat je wil, waar het mij om ging was om aan te geven dat een Libertarische maatschappij gewoon een betere oplossing is dan de huidige overheidsmaatschappij.

  Voor wat betreft het verketteren van het verleden? Nee, dat is niet mijn punt. Maar bagatelliseren gaat mij ook te ver. En daar ben ik het zeker niet met je eens.

  Voor wat betreft jouw van A naar C argument? Dan zou je moeten aantonen dat via B de enige weg is. Wat feitelijk zinloos is want niemand kan er met de beste wil iets aan veranderen. Het enige wat je kan doen is er kennis van nemen.

 5. @hoc voluerunt [36]: de huidige maatschappij kan een minimum garanderen dat veel hoger is dan 300-500 euro, dus financiering uit belasting zou een verlichting vd schatkist zijn. Tienduizenden uitkeringsambtenaren zouden bovendien niet langer ten laste vd gemeenschap komen en gedwongen zijn elders de handjes te laten wapperen. Mogelijk het belangrijkste zou zijn dat mensen veel makkelijker aan werk kunnen komen door wegvallen minimumloon. Basisloon is ***geweldig***.

 6. Zwak zeg, als je niks te makken hebt ben je er maar wat blij mee, en als je al genoeg hebt gun je het een ander niet.

  Waar zijn we mee bezig ????

  Bovendien, wat een eikel joh, die komt nooit ver bij de toneelschool, zwakke argumenten en een nog zwakkere presentatie.

Comments are closed.