Ter informatie voor wie het aangaat. Bezoek s.v.p. de website van de Raad van State voor informatie over zittingsplaats, telefoon e.d.
persagenda afd. Rechtspraak Rvs - SNS Reaal

3 REACTIES

 1. Volgens de Libertarische beginselen heeft de overheid recht noch plicht om een bank te nationaliseren.

  Buiten het feit dat het niet een goed idee is om een falende bank in leven te houden. Het geeft banken een verkeerd idee: De overheid dekt uiteindelijk de risicos af, waardoor de banken zijn geneigd om grotere risicos te nemen.

 2. Tevens is het een fout signaal aan de klant.
  De bank wordt toch wel gered dus kies ik voor de bank met de hoogste rente of met een kantortje lekker dichtbij (of waar die griet met die grote tieten zit) en hoef ik me in risico’s van omvallen van een bank niet te verdiepen.
  Zo kunnen banken dus niet concurreren op soliditeit en moeten zij de hoogste rente zien te bieden. Om dat te kunnen moeten zij zelf hogere rentes zien op te strijken, doorgaans slechts mogelijk door zich op meer riskante zaken toe te leggen.
  De bubbel wortelt in het feit dat de klant geen risicobesef heeft omdat de staat toch wel als redder in noog zal optreden.
  Schaf het depositograntiestelsel af en leg in de wet vast nooit nog een bank te nationaliseren.
  DAT zou pas een omslag teweeg brengen.

 3. Elke bank of finaciele instelling, elk bedrijf, elk individu behoort volgens de logica gewoon failliet te gaan indien zij niet meer aan de financiele verplichtingen kan voldoen.

  Dus ergo, gewoon laten vallen, alles en iedereen, misschien wordt er dan eens nagedacht over de oneerlijkheid van het huidige systeem, immers het grootkapitaal wordt gered terwijl de burger versterft.

Comments are closed.