JIJ moet betalenDe overheid nationaliseert de SNS bank met de smoes dat u anders nog veel meer zou moeten betalen. Ik heb (nog) niet begrepen waarom dat zo MOET zijn maar ik hoop daarvoor nog eens een echte berekening te zien. En niet alleen die half-vage politieke uitspraken.

 

Bij de nieuwsberichten van 20 uur vanavond werd uitgebreid verkondigd dat de particuliere directie van de SNS, ondanks hun hoge salarissen van € 500.000 +,  “grove fouten” gemaakt heeft die de burger nu moet betalen. De burger is niets gevraagd en krijgt dat gewoon opgelegd!

In de verhalen over de alternatieve oplossingen kun je ook lezen dat er een alternatieve oplossing was die door de Eu werd verboden. Ook daar voel je dan weer de Heerser uit Brussel: Ook daar kan “Nederland” dan weer niet in vrijheid beslissen.

De onbekwaamheid van de overheid om de financiele wereld te managen, blijkt ui de stukje uit een NOS-bericht:

“Blunders en mismanagement deden SNS Reaal de das om. Vanmorgen, 4,5 jaar na de redding van ABN AMRO, moest er opnieuw pijnlijk hard worden ingegrepen in de financiële sector: de noodlijdende bank en verzekeraar SNS is nu volledig in handen van de Staat. En dat kost 3,7 miljard euro. Het is belastinggeld, omgerekend per Nederlander : 220 euro. Volgens minister Dijsselbloem was de redding onvermijdelijk, anders was de schade nog veel groter geweest.

Geplakt uit <http://nos.nl/video/469430-eva-wiessing-unieke-constructie-bij-redding-sns.html>

Hier weer zo’n “zand in de ogen-strooiende verklaring.”
Heeft iemand dat ergens al eens voorgerekend gezien?
Zo ja, dan zouden we die graag willen krijgen om van te leren!!

Kennelijk slikken alle politieke partijen deze dooddoener. Met uitzondering de PVV. Hebben die een betere verklaring/oplossing?

Nu rest ons per gezin die (voorlopige)  € 880, (= 4 x 220)  afgenomen te krijgen en dan te wachten op de volgende claim.

Laten we om te beginnen maar eens alles onderzoeken wat mogelijk kan zijn om uit die EU te komen.

14 REACTIES

 1. Zolang de overheid niet het lef heeft om falende banken failliet te laten gaan blijft dit gebeuren.

  He stomme overheid: Ben jij bang voor de banken? Of zouden de banken bang moeten zijn voor de vrije markt?

 2. Als die bank failliet zou gaan, dan kost het mij geen rooie cent. Doe geen zaken met de SNS bank. Bovendien valt een kale kip niet te plukken.

 3. Het antwoord is ‘derivatives’. Als een bank van dat formaat failliet gaat, zet dat een kettingreactie van claims in gang. Vandaar, to big to fail…
  Overigens, het hele bankwezen is al sinds 2008 failliet, kan alleen via boekhoudkundige trucs als zombie-banken worden overeind gehouden. Wordt vervogd!

 4. Daar hebben we toch het ESM voor inmiddels? Haal het geld voor SNS daar maar uit.

 5. als banken genoteerd stonden als eenmanszaken en niet als nv, dan was het heel snel afgelopen met absurde salarissen en slecht managementbeleid.

 6. het kost (ons) nog veel meer. Het depositogarantiestelsel, dat door de overheid/DNB wordt opgelegd, bepaalt dat de overige banken het spaargeld van SNS moeten garanderen. Dat gaat minstens nog een miljard kosten, te betalen oa door RABO, maar ook de staatsbanken en indirect u dus. En dacht je dat dat maar gegarandeerd tot 1 ton per rekening was, nee de DNB is zo makkelijk met andermans geld dat alle gelden gedekt zijn.

 7. Inderdaad niet te geloven hoe gemakkelijk het allemaal gaat, en hoeveel geld de volgende partij managers weer opstrijken. Vrolijk gaan we dan weer door en meneer Dijsselbloem, trouwens de hele politieke groep, verzaakt om eens een degelijk onderzoek te doen naar de root cause om zo het geheeld voor eens en voor altijd op te lossen.

  Nu ik er zo over nadenk, niet allen de politieke groep in NL, maar de politieke groep over de hele wereld trekt zich terug in de schaduw. Zouden ze dan toch marionetten van het grote geld zijn?

 8. en er was al bijna een miljard aan staatssteun heengegaan. dus de rekening is nog hoger. heeft niet veel geholpen dus die steun.

  en hoe zat het met die stress testen van Brussel? alles was toch koek en ei? wat een farce.

  niets geleerd van de RSV affaire, typische politici. andermans geld.

  en waarom trekken Spaanse banken uit het ESM (waar wij voor betalen) en moet de NL belastingbetaler dit direct betalen?

  en hoezo is dit een systeembank? WTF, dan was DSB ook een systeembank. kon men makkelijk failliet laten gaan, kost de resterende banken paar 100 miljoen aan spaarcentjes die ze via het verplichte deposito stelsel moeten schokken maar dan is het probleem opgelost. maar ja, dan verliest Femke Halsema haar nieuwe baantje bij ASN (onderdeel van SNS)

  jan [12] reageerde op deze reactie.

 9. http://www.vrijechroniqueurs.nl/aux-armes-citoyens/#comment-11426

  Aux armes, citoyens!

  Geplaatst op 02 februari 2013, door Caroline.

  Misschien moet het er toch maar eens van komen, van echte actie.

  Dit schreef A3aan vandaag op DDS:

  Rutte sprak gisteren over “mismanagement”….Onbegrijpelijk dat bestuur en RvC niet voor een rechtbank worden gesleept als staat en bevolking zó benadeeld worden, in feite opgelicht worden door “ondeskundige” bestuurders die ondertussen wel deskundig genoeg zijn om giga hun zakken te vullen…

  Iets anders:

  WAAROM krijgen niet alle Nederlanders een aandeel in bv nu de SNS ? KRIJGEN dus, t.w.v. de schade die we nu in de vorm van “belasting” moeten ophoesten en waarvan we dus nooit meer iets terug zien. Kregen we een aandeel zouden we in de toekomst dus ook iets terug kunnen zien in de vorm van winst of weer verkopen van dit aandeel. In feite is wat men nu doet wederom roof omdat er niets tegenover wordt gesteld !

  Hetzelfde geldt overigens voor ABN/AMRO, ook hier zouden aandelen aan het Nederlandse volk ter beschikking moeten worden gesteld, evenals bij verkopen van electriciteitsbedrijven etc. aan het buitenland. Deze zijn namelijk lang, breed en vet betaald door de Nederlandse bevolking, waren eigendom van de staat dus van ons, het volk.

  Al deze bedrijven zijn in feite van ons, het volk, afgenomen…Sterker, de aankoopkosten die die buitenlandse bedrijven doen om deze “staatsbedrijven” over te nemen worden opnieuw bij ons, de burgers neergelegd.
  Als ze dan echt communisme willen bedrijven zou ik zeggen; ga je gang…Maar dan wel écht alles gemeenschappelijk eigendom maken…Uiteraard zal dit wel minder passen in het beeld die onze “democratische” bestuurders voor ogen hebben….

  In feite vraag ik; is er geen goed juridisch onderlegd persoon (Caroline ?) in ons midden aanwezig die namens ons, bevolking, deze aandelen kan claimen a.d. hand van bovenstaand (zeker wat SNS en AMRO) aangaat, bij onze staat….

  Ik denk dat een rechtsgang graag door alle burgers tezamen bekostigd zal willen worden indien dit doorgang vindt.
  Ik denk ook dat deze claim rechtens niet afgewezen zal kunnen worden !

  De eigendommen van het volk verkopen, de winst in je zak steken en de bevolking nogmaals voor de kosten van aankoop van en verdere kosten voor het bedrijf laten opdraaien, zo krom als wat !!!
  Wat dacht je wat …..?
  Rechtzaak beginnen tegen de staat zeg ik !
  En nu jullie nog…

  Ik voel er wel voor en zie wel mogelijkheden als we een stichting oprichten (nodig om als rechtspersoon te functioneren) om te procederen over de eigendom van de bankaandelen (genationaliseerd = betaald door de belastingbetaler), die meteen kan dienen als juridisch vehikel om andere zaken tegen de staat aan te spannen, of artikel 12-procedures te beginnen naar aanleiding van het niet vervolgen van aandeelhouders en bankiers. Of procedures waarbij de vermogens van politieke partijen met schadelijke ideeën voor de belastingbetalende Nederlanders in hun eigen vermogens worden getroffen. Zie het idee van de SP meer asielzoekers op te nemen, laat de SP nou de rijkste partij van Nederland zijn, dus daar is voor de stichting wel het een en ander te halen.

  Ik wil het wel doen en de rechtszaken tenminste begeleiden, maar dan moeten we wel eens met een echt aanzienlijke groep in actie komen.

  Geef je mening, en ja, geld is er ook voor nodig. Dus een ‘ja, doe maar’ zonder financieel commitment, daar schiet niemand iets mee op.

  De Nederlander zwijgt en gedoogt al veel te lang en te veel.

  Het enige wat nog helpen kan het tij te keren is actie, echte actie!

  Laat je horen hier als je mee doet aan dit initiatief.

  Beantwoorden Allen beantwoorden Doorsturen
  Laat alle berichten zien van Caroline →
  ← Opnieuw kan de Burger betalen!

 10. @damoN [8]:
  Kan iemand uitlegen waarom het dan zo onvermijdelijk is als de sns omvalt ipv die dooddoeners als “onvermijdelijk” die we van onze bestuurders horen?
  Wellicht is het in de toekomst beter als we alle banken nationaliseren en we daar een transparant ministerie opzetten gecontroleerd door de burger?

  damoN [13] reageerde op deze reactie.

 11. @jan [12]:

  nee dat kan men niet uitleggen. dan moet men met de billen bloot en erkennen dat het systeem zoals dat thans is opgetuigd met centraal bankieren en fractional reserve banking frauduleus is en dat banken en overheden onder 1 hoedje spelen. de banken mogen geld creëren en in ruil kopen ze staatsobligaties op zodat de overheid haar megalomanie verder kan financieren. (in het heden ten koste van toekomstige slaven die nu nog niet kunnen stemmen die de rente moeten betalen )

  transparant ministerie = oxymoron

  overheid gecontroleerd door burgers = oxymoron

  banken en geldwezen zijn ‘ in wezen’ niet anders dan mensen die handelen/ruilen. zodra de overheid zich hier niet meer mee bemoeit, zullen mensen vanzelf het beste geld kiezen (dus niet papiertje die je makkelijk kan bijdrukken) en zullen mensen hun kapitaal toe vertrouwen aan betrouwbare andere mensen (noem het banken). zeker als er geen overheden zijn die komen met ‘ beperkte aansprakelijkheid’ , verbieden van rating agencies en ‘ garantiestelsels’ etc etc etc.

  leestip: http://www.rothbard.be/bestanden/boeken/WHDOMOGG.pdf

 12. Huub,
  Nog 1 keer steunen en wel de banken van Cyprus daarna is het over. Please!!!!!

Comments are closed.