Op verschillende plaatsen in Nederland schieten afdelingen van de Libertarische Partij en Libertarische praatgroepjes als paddenstoelen uit de grond, maar in de regio Rijnmond bleef het tot op heden opvallend stil.

Zitten hier enkel keyboard-warriors of is er ook animo voor een Rotterdamse onderafdeling van de LP? En zo ja, hoe gaan we die dan inrichten?
Gaan we wellicht zelfs meedoen met de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 of willen we gewoon af en toe een leuke ludieke actie houden?

Alle libertariërs uit Rijnmond en omstreken, kom gezellig meeborrelen en laat weten hoe jij vindt dat wij in deze regio kunnen bijdragen aan een vrijere samenleving!

Datum: 28 februari
Tijd: 20:00u 
Lokatie:  Grandcafé Engels
Stationsplein 45 3013AK Rotterdam

Vrienden en geïnteresseerden zijn natuurlijk ook altijd welkom.

Hopelijk tot ziens op donderdag 28 februari.

 

11 REACTIES

 1. Wat een ironie, een libertarische bijeenkomst in een grandcafé vernoemd naar een der grondleggers van het communisme.

 2. @frank [2]:

  Frank heeft het duidelijk niet begrepen.

  Libertariers verplichten niemand om iemand te helpen.

  Libertariers zijn vrij zodat ze zelf de keuze kunnen maken om iemand te helpen. Of om iemand niet te helpen.

  Nu is alleen de overheid zo vrij, om te kiezen wie zij helpen (m.b.v. belastinggeld wat m.i. onrechtmatig is verkregen). Waarom zouden alleen die mensen de vrijheid mogen hebben om te bepalen wie er geholpen wordt door wie?

  frank [4] reageerde op deze reactie.

 3. @meh [3]:
  “Libertariers verplichten niemand om iemand te helpen. ”

  precies, dat zeg ik toch: in essentie ziet een echte libertarier zijn medemens liever creperen en sterven dan dat hij belasting betaalt.

  dat is de essentie, de kern van de ideologie van het libertarisme.

 4. @frank [2]:

  The biggest killers in history claimed to be socialist or communist.

  Mao , Stalin , Hitler and Pol Pot….!!!!!

  Please list an Libertarian ( or two ? ) ?.

  Rest my case.

 5. Ik ben niet in het land anders was ik zeker even langsgekomen, voor het sociale aspect welteverstaan, partijpolitiek is kansloos.
  Verbaast mij niks dat er weinig animo is vanuit rotterdam, rotterdamers zijn namelijk aan het “werken” de rest spreekt ofwel geen nederland of is lid van de linkse kerk.

  De LP heeft tot nog toe weinig ruimte geboden voor mensen die fysiek werk verrichten, na het lezen van atlas shrugged is de verwachting dat “productie” een belangrijke factor is in het libertarische gedachtengoed, de kandidatenlijst van de afgelopen verkiezingen sluit daar allerminst bij aan. Wellicht dat ik de “producenten” heb gemist maar dat het vooral ondernemers in de gebakken lucht sector betrof kan toch niet aan iedereen ontgaan zijn?

  Rechtse Rakker [7] reageerde op deze reactie.

 6. @igor [6]:

  Naar aanleiding van die reactie ben ik wel benieuwd hoe consequent je zelf bent. Accepteer je niet-libertarische vrienden (die geweld tegen jou voorstaan via de staat)? Zou je een relatie aangaan met een niet-libertarische vriendin? Zou je een relatie af breken met een een vriendin die niet het NAP steunt?

 7. @frank [2]:

  De essentie van elke niet-libertarische ideologie is dat men liever een schaarse bronnen vernietigende roof toepast om mensen in een afhankelijke positie te brengen (socialisme West-Europese stijl) of te laten verhongeren of om te brengen in een concentratiekamp (socialisme Oost-Europese stijl).

  Roof vernietigt schaarse goederen. Roof verlaagt de levensstandaard. Ook van de allerarmsten. Wie tegen libertarisme is, is een onwetende óf een sadist. Tertium non datur.

  frank [9] reageerde op deze reactie.

 8. @frank [9]:

  Een overheid afwijzen omdat er agressief geweld van uit gaat is iets anders dan een rechtsorde afwijzen. En uiteraard is het legitiem dat tegen rovers en misbruikers wordt opgetreden. Dus wie zijn er op toe: mensen die werken voor niet-criminele organisaties. Men kan (agressief) geweld prima met (defensief) geweld bestrijden (wat ik ook zeer oké vind om te doen), maar men bestrijdt crimineel gedrag niet met crimineel gedrag.

 9. @frank [2]:
  Dat er belasting wordt ge vordert, wil nog niet zeggen dat er mensen meegeholpen worden, naar jou idee.

Comments are closed.