Banb_NeedMoney cartoonInderdaad wanneer, want er staan er in Europa (en daarbuiten) heel wat in de achterzij. De vragen zijn slechts of de politici nog lang kans zien om de problemen voor zich uit te schoppen, en hoeveel ze de burgers nog kunnen plukken.
Voorlopig hoeft u niet al te bang te zijn, want veel meer dan € 100.000.- zult u nu wel niet meer op één en dezelfde rekening hebben staan!
Ook de Duitse president van de Bundesbank, Jens Weidmann, waarschuwde weer voor de gevaren van “currency wars” en dat ook het monetaire beleid dat de Franse president voorstelt, uiteindelijk tot hoge inflatie zal leiden. Zie: http://euobserver.com/tickers/119035

Het is duidelijk merkbaar dat internationaal steeds meer politici bezig zijn met geruststellende verklaringen over de economie, banken en de euro. Meestal een teken dat het gevaar groter wordt en het volk kalm gehouden moet worden.

De totale politieke en financiële hotemetoten klungelen nu al meer dan 3 jaar om het probleem in Griekenland opte lossen en dat lukt hen van geen kant; het blijft bij voor zich uit schoppen. En bedenk dan dat Griekenland maar 2 % van de EU-economie omvat.
En de Nederlandse ABN/AMRO krijgt immers ook nog altijd overheidssteun. (belastinggeld)

De kwetsbaarheid wordt ook bepaald door het “fractionele reserve systeem” waardoor Europese banken 26 keer meer uitlenen dan ze bezitten. Bij 30 op 1 stortte Lehman in!

Wilt u dit uitgebreider bestuderen, dan stelt Phoenix Capital Research een rapport van 10 pagina’s ter beschikking, genaamd:
What Europe’s collapse means for you and your savings”
U kunt dit rapport gratis aanvragen op: http://gainspainscapital.com/eu-report

Banb_NeedMoney cartoon

8 REACTIES

 1. Er is al een hele tijd een discussie gaande over deze zeepbel zal eindigen met inflatie of deflatie. Inflatie is voor overheden het gunstigste, dus dat zal het gaan worden. Ik zou overigens bij geen enkele grootbank 100.000 euro willen hebben, nog geen 25.000. Als die omvalt, wie gaat dat betalen?
  Argentinie lijkt het gidsland te zijn. Als je er met je politieke wanbeleid niet meer uitkomt, dan laat je de oorlogstrommels donderen (Falkland eilanden). Orwell schreef het al: War is Peace.

 2. To Big To Fall is ook al een begrip die regelmatig voorbij komt op vrijspreker , het enige Hub Jongen wat ik wel besef , steeds komen banken in de problemen en wie een klein beetje nadenkt weet wel waarom .
  Vaak is hier op dit forum uitvoerig gediscussieerd , alleen de politiek zou hier eens aanstoot aan mogen nemen .
  En laat zij nu voor dit belangrijke detail het volledig afweten tot aan de banken toezicht aan toe .
  Hier valt maar een ding duidelijk op , het belazeren en bestelen van de belasting betaler om maar tijd te kopen voor hun gestuntel opdat het flut economen zijn die eigenlijk hun schoolgeld beter terug kunnen halen , ik zeg het niet snel maar deze barbertjes mogen wat mij betreft hangen.

 3. De RABO BANK IS EEN ZEER GEVAARLIJKE toren van Pisa. De fundering is zo verrot dat hij binnen een paar jaar gaat omvallen.De DSB was er een heilige bij. Het enige wat de Rabo nog kan redden is dat geen krediet meer te verlenen en diegene die dat wel heeft verplicht af te laten lossen.
  Ook hier heeft de Ned.Bank e.d weer decenia liggen slappen.
  Trouwens wat zal een kleine Lakeman run bij de Rabo kunnen veroorzakken….Ik vermoed een totale instorting van de Nederlandse economie. Rabobank is bezig met een uitverkoop.. ze verkopen alles.. lijkt erop dat ze zich klaarmaken voor de storm

  cruiser [5] reageerde op deze reactie.

 4. Quote:
  “De kwetsbaarheid wordt ook bepaald door het “fractionele reserve systeem” waardoor Europese banken 26 keer meer uitlenen dan ze bezitten. “

  Ik adviseer eenieder zicht in de term ““fractionele reserve systeem” of, als je meer info wil “fractional reserve banking” te gaan verdiepen. Dan begrijp je meteen waarom een nationale of europese bank noodzakelijk is.

  En weet je ook dat de banken zelfs een kleine bankrun of “vergissing” niet kunnen overleven zonder een overheid of centrale bank.

  Voor de overheid is deze situatie ideaal. Ze kunnen met vijre hand rommelen, schuiven en manipuleren.

  Voor wie de reking daar steeds van betaalt (Ja, jij dit dit leest) is het wat minder ideaal. Veel minder ideaal ….

 5. @cruiser [5]:
  Heddegij het nou tegen mij of Frank? 😉

  Anyhow, Wie schafte nou ook alweer in de 60er jaren de laatste restjes goudstandaard af? Een bankier of een politicus?

  Nog een, wat prefereert de ECB als collateral ( +/- onderpand)? Vastgoed of staatsobligaties?

Comments are closed.