Bijeenkomst van de ministers van FinanciënDe pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet!

Brussel en Berlijn zijn nu druk bezig hun eigen blunders te verwijten aan Cyprus zelf.

In de geest van “Wir haben es nicht gewusst.”

Maar ze zaten er allemaal zelf bij en hebben onder leiding van Jeroen Dijsselbloem allemaal het voorstel gedaan.

Vies spel!

 

Cyprus blamed for decision to tax small savers
Today @ 16:18
BRUSSELS and BERLIN – The European Commission on Wednesday (21 March) said Cyprus itself was responsible for the most unpopular detail of its bailout.

Following the Cypriot parliament’s rejection of the €10 billion bailout, the commission said it was Nicosia that wanted to apply a levy on all savers – including the least well off – when the terms of the deal were being discussed.    ENZ. ENZ/

Geplakt uit <http://euobserver.com/economic/119503>

10 REACTIES

 1. In mijn tijd noemde men dit een ballonnetje oplaten en wachten op het resultaat .

  Jeroen Dijsselbloem, heeft nu leergeld gekregen en weet wat de mogelijkheden zijn om de deposito garantie bij te stellen in tijd van nood .

  Reacties waren overduidelijk , Jan Kees de Jager had ook duidelijk zijn visie , tot de laatste cent zou de lening aan Griekenland terug betaald worden , inmiddels weet de tijd wel raad met het antwoord .

  Weer een understatement , al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaald hem wel .
  Jeroen Dijsselbloem heeft genoeg tijd gehad om JKdJager te volgen al was hij geen PVDA man .

 2. Dat klopt,dat was het idee van Cyprus zelf….Maar de premier wou geen dubbel cijferig percentage op grote vermogens heffen.Hij wou de rijke account holders niet voor hun kop stoten.Want daar draait Cyprus op. Vandaar de 9,9 boven de 100 duizend en de rest zou dan bij de kleine spaarders worden gehaald.Brussel en het IMF wou eerst 40% heffen op de vermogens boven de 100 duizend.

 3. Ik wordt een beetje Cyprus moe, Sorry. Te veel artikelen hier over dat stomme eiland.

  Terwijl het verhaal bekend is. De overheid plundert, en de superoverheid (type Brussel) gedraagt zich als super plunderaar. Geen verassing hier toch?

  Vertel eens wat nieuws. Bijvoorbeeld de vraag “Hoe gaan wij het tij keren?”

  Ratio [5] reageerde op deze reactie.
  pcrs [7] reageerde op deze reactie.
  Hub Jongen [8] reageerde op deze reactie.
  Individualist [10] reageerde op deze reactie.

 4. Europa wil graag 10 miljard in Cyprus stoppen omdat ze voor 300 miljard aan gas om het eiland hebben liggen. Ik hoop dat de Gasprom ze een lening geeft, daar zijn ze beter mee af dan de europese graaiers.

 5. @arvr [4]: Klopt, het komt denk ik omdat veel libertariers grote tegenstand ondervinden als ze wat over vrijheid vertellen aan mensen om hen heen. Als dan gebeurt wat ze al die tijd al voorspelden, worden ze soms wat euforisch.
  Ik denk dat het van beperkte waarde is, mensen kunnen heel lang irrationeel blijven.

 6. Inmiddels is de volgende blackmail er al weer: als jullie niet maandag beslissen (1 vrijdag te gaan, weer een weekend opofferen) trekt de ECB zijn steun in.

  Wat is het alternatieve plan? Een EU die niet alsmaar zijn eisen en regels blijft opschroeven. Het ene na het andere land kan het niet bijbenen om zich aan te passen aan een woud vol met regels over alles en nog wat. Er zal na Cyprus ook weer een bailout zijn op die manier. Het probleem ligt niet bij hoe Cyprus het binnen de EU redt als Brussel zo hard van stapel wil om alles onder staatscontrole te brengen. Maar bij de EU.

 7. @arvr [4]:

  Aangezien jij de vraag stelt, sluit ik me Hub aan.

  Als “wij” volgens jou het tij moeten keren, kom jij dan ook maar met een suggestie.

  Ikzelf doe helemaal niets, want het systeem stort vanzelf in ruim voordat er een libertarische groep is die groot genoeg is.
  Ondertussen blijf ik wel elke vorm van libertarisch “onderwijs” steunen.

Comments are closed.