ATLAS_Draagt_wereldAlfons Borm is een ondernemer die het zat is, zijn schouders ophaalt en ophoudt met de politici en de profiteurs te spekken.

Hij is een van de velen; veel anderen doen het geruislozer. Maar de trend is aan de gang en als er geen ommekeer komt, zal heel snel de boel versneld in elkaar storten. Niemand kan steeds doorgaan met consumeren wat niet eerst geproduceerd is.

 

Een publicatie van Alfons kregen we van Toine Manders. De inhoud spreekt voor zichzelf:
————————————-

Zwaag – Alfons Borm is het zat. De economische recessie maar ook de manier van werken van de ABN Amro zorgt ervoor dat hij stopt met zijn bedrijf.  Lees het verhaal waarom hij op iedereen en alles boos is.

Na 23 jaar Borm Festiviteiten is het doek gevallen. Op de eerste plaats dank ik al onze afnemers voor hun trouw aan ons bedrijf. Mede door u konden wij uitgroeien tot Nederlands meest uitgebreide en gesorteerde verhuurder van attracties, decors en spelmateriaal.
Met vriendelijke groet,  Alfons Borm
———–
Hoe en wat ?

De ABN AMRO heeft ons laten vallen. Door de mindere resultaten van de laatste 3 jaren wilde zij onze kredietfaciliteit ZEER SNEL terug hebben. Nou, ze kunnen de kolere krijgen. Nu hebben ze niets.  Ik trek de stekker er zelf uit en ga met mijn witte reet op een strandje liggen hier heel ver vandaan. Een uurtje of twee per dag en dan lekker eten op een terras om s’middags lekker een tukkie te doen. Daarna weer lekker eten en leuke avondjes beleven.

Nederland kan naar de hel lopen. Ik roep alle ondernemers die het momenteel moeilijk hebben op om hetzelfde te doen en te stoppen met het betalen van BTW en Loonbelasting. Het gaat niet goedkomen en dat weten ze in Den Haag en Brussel. Alleen hoe en wanneer vertellen ze dit ons? We moeten kapot. De hele rijken worden nog rijker en armoede onder normale hardwerkende mensen zal weer normaal worden.

De schuldigen zijn de dames en heren achter hun bureautjes die de meest waanzinnige ideetjes bedenken: Flitsen op elke hoek van de straat, kind van dertien gooit colablikje op straat, hups 320 euro boete, Zaanstad gaat fietsen bekeuringen geven bij meer dan vier uur parkeren, jongetje van zeven plast tegen boom: 250 euro, zeer hoge boetes in het bedrijfsleven, vijfbaanswegen waar je 100 mag rijden: goudmijn voor de overheid, BTW naar 21%: weg koopkrachtstimulans, etc.

Het duurt niet lang meer voor we moeten betalen voor strandbezoek en inademing van lucht. Een cola kost in Amsterdam drie euro (zes gulden zestig), parkeren bijna zes euro per uur. Nogmaals: Loop naar de hel Rutte en company.

Het komt NIET goed.
Ik lees de krant nog nauwelijks. Bijna niets is waar, zelfs de voetbaluitslagen worden gemanipuleerd. Er wordt massaal fraude gepleegd en geld aangenomen door overheidsbeambten. Ook zij pakken wat ze NU NOG kunnen pakken. Het grote graaien is reeds begonnen. Gewone mensen plunderen, hogerop heet het graaien.
Mijn advies aan u: plunder mee nu het nog kan. Mis de boot niet.

Ik vraag me af wanneer we nou eens echt het tuig uit Den Haag gaan verjagen met hooivork en breekijzer. Het wordt hoog tijd voor een nieuw systeem waarbij alle mensen recht hebben op een aangenaam leven zonder angsten voor boetes, blauwe enveloppen, dwangbevelen. Een leven ook waarbij we veilig over straat kunnen zonder irritaties aan elkaar. Nog een tip: Verdraag elkaar en wees lief voor uw naasten. Houd het gezellig.

Half April verschijnt het levensverhaal van Alfons Borm in boekvorm onder de titel GEBETEN HOND, Alfons Borm aangelijnd. Een 142 pagina’s tellende paperback inclusief carierrefoto’s. U kunt deze GRATIS toegestuurd krijgen indien u uw gegevens (naam en adres) mailt naar: mannonneke@live.nl

Tot op heden (Dinsdag 10.00 uur) ruim 3100 reacties. Ik lees ze bijna allemaal en dank u voor de tijd die U heeft genomen voor mij. Ik ben werkelijk overdonderd en tot tranen toe geroerd door al het medeleven en uw eigen verhalen. De oplage van mijn boek was aanvankelijk gesteld op 500 maar moet nu richting de 5000 gaan lopen.

Voor diegenen die niet mijn vriend waren en zich nu vermaken:
“Wie om een grafschrift lacht, die zal dat ooit berouwen,  Nu lacht men het mijne, straks lacht men om het jouwe”.

43 REACTIES

 1. Jij bent een held !
  Nu de rest van onze schijterige landgenoten nog .
  Pas wel op voor die zeis hoor ,want je komt wel erg met je kop boven het maaiveld uit !
  Je hebt vast in het verleden wel eens gezien hoe dat ging .
  (Pim fortuin )

 2. Hé Alfons,
  Jij hier… Leuk weer eens wat van je te zien, lezen.
  Ik ben zelf al 3 jaar geleden gestopt met het betalen van belastingen en overige verplichtingen. Inmiddels is er een Reunie van Vrije Mensen (Soeverein) van Vlees en Bloed, die zich hebben losgekoppeld van hun (door de overheid gecreerde) Natuurlijk Persoon, waaronder ik zelf.
  Kijk ook even op http://www.ikclaimmijnnaam.nl

  Ik (als mens) zit nog steeds in Hoorn, mijn natuurlijk persoon zit fictief op een warm eiland… een aanrader; Vrij ondernemer zijn, zonder die BULLSHIT van administratie, banken en aangiften.

  Ik ga straks naar Zwaag, en zal eens kijken of ik je even een kleurenflyer kan langsbrengen.
  Een kleurrijke en Soevereine hartegroet,

  John (voormalig artiestenburo te Zwaag)

  .M [4] reageerde op deze reactie.
  Hub Jongen [9] reageerde op deze reactie.
  msg [12] reageerde op deze reactie.

 3. @John [3]: Ik heb ooit de site wel eens bezocht een een of andere film van een 2 uur durende presentatie wel eens gezien. Erg interessant maar wat ik me afvraag is: hoe werkt het nou precies. Ik bedoel: je claimt je naam, prima, maar wat dan?
  Kan je dan de belastingdienst verbieden je naam te gebruiken en dus je enveloppen te sturen?
  Echt?
  En zien zij dat ook zo?
  Accepteren ze dat en houden ze er echt mee op?
  Of niet en heb je dan een rechtzaak tegen hen gevoerd en gewonnen?
  Maar wacht even … rechtzaak? Dus een rechtbank van “het systeem” wordt nog wel als legitiem gezien door jullie?
  En mag die je naam dan gebruiken, bv. in de notulen?
  Heb je daar dan van te voren expliciet toestemming voor gegeven of doen ze dat gewoon en verzet je je er niet tegen.
  Of … hou je het achter de hand om het in geval je de rechtzaak verliest, te kunnen uitspelen? Zoiets van: u stelt “John” in het ongelijk maar u mag de naam John helemaal niet gebruiken.

  Kortom, ik weet het niet.
  Kunt u gedetailleerd uitleggen wat er gebeurt nadat u uw naam hebt geclaimed. Welke positieve consequenties dat heeft.

  En vooral: zijn er ook negatieve?
  Kan die overheid dan uw naam niet meer drukken op een paspoort of ID waardoor u zich nergens meer kan legitimeren en in deze wereld waarin helaas alle andere landen ook zo onlibertarisch zijn dat ze bij aankomst een papiertje willen zien, zij u nu de toegang tot hun grondgebied weigeren?
  Is het dan zo dat het kartel der overheden u de facto dwingt in NL (of de EU) te blijven omdat u bij aankomst in de VS, China, Rusland of zelfs relatief gunstiger landen als Panama, Uruguay, Dubai, Hong Kong, Singapore etc. helaas geen paspoort of identiteiskaart kan voorleggen?

  Als het echt werkt, ben ik ZEER geinteresseerd maar ik zit dus met een hoop vragen.
  Uitkijkend naar uw reactie,
  Dank bij voorbaat.

  Hub Jongen [9] reageerde op deze reactie.

 4. Als je je naam claimt krijg wordt je stateloos, eigenlijk dezelfde status als een illegale asielzoeker?

  het klinkt misschien leuk, maar ik vermoed dat je niet meer mee kunt doen met de “normale” maatschappij… huis huren, hypotheek, scholen, energie, auto rijden, in loondienst, verzekeren.. allemaal niet meer mogelijk… misschien voor sommigen een voordeel, het lijkt mij niks… naar het buitenland zal ook lastig worden zonder paspoort… een hutje op hei zoeken dan maar?

  ben [7] reageerde op deze reactie.

 5. moet ik dan ook BTW betalen over dat boek?? 😉 Nee ik ben het ook zat hoor en tegelijk denk ik na hoe het anders en vooral beter kan zonder die graaiers aan de top. Sommigen genieten een uitkering dus dat moet wel blijven evenals de zorg (uuhhh…apart onderwerp) wat ook belangrijk is maar ook op de schop moet. En dan die macht van de EU….werkelijk…… laten we een nieuwe samenleving bouwen…

  Aristoteles [11] reageerde op deze reactie.

 6. @Judith [5]:

  niet helemaal waar. Je kunt soeverein worden en dus jouw handelsnaam (welke vaak in hoofdletters geschreven wordt) claimen. je kunt te pas en te onpas deze naam gebruiken en alsnog meedoen met “het systeem”.
  Dus wel gewoon huren etc etc.
  Wel heb je een verplichting naar jouw medemens en is het wel zo netjes iets van belasting te betalen naar evenredigheid (en niet het graaien wat ze doen). Even goed induiken en veel over lezen of naar een lezing gaan. dan weet je wat het voor jou kan betekenen

  .M [8] reageerde op deze reactie.
  Individualist [26] reageerde op deze reactie.

 7. @ben [7]: “Wel heb je een verplichting naar jouw medemens”
  Interessant. Kan u dit onderbouwen? Ben ik, louter door geboren te worden, mijn medemens iets verschuldigd. Op grond waarvan? Erfzonde of zo?
  “belasting te betalen naar evenredigheid”
  Naar evenredigheid waarvan? Toch niet van mijn draagkracht hoop ik. Als u bedoelt naar evenredigheid van gebruik van (tot nader order) publieke diensten dan ben ik daar wel voor te vinden.
  Dan betaal ik dus wegenbelasting onafhankelijk van het type auto waarmee ik rijd en betaal ik een tarief voor vuilnisophaling per gezinslid (of per zak) en idem dito voor riolering en verder schoolbelasting per schoolgaand kind en het het 1/7.000.000e deel (bij 7 mln huishoudens) van de begroting voor defensie verminderd met de kosten van buitenlandse oorlogen waar we niets te zoeken hebben.
  Goh, ja … daartoe zou ik best wel bereid zijn, maar ziet de fiscus dit ook zo?
  Misschien kan u antwoord geven op mijn oorspronkelijk aan John gerichte vragen in post 4?

 8. @John [3]:
  @.M [4]:

  John,
  Dit zijn interessante vragen en mogelijkheden.
  De site is ook interessant.

  Is het mogelijk om de hier gestelde vragen in een artikel te vatten dat we op de voorpagina van de Vrijspreker kunnen plaatsen? Onderwerp is belangrijk.
  Stuur dan aan Hub@vrijspreker.nl

  Wij organiseren een seminar op 13 april.
  http://www.vrijspreker.nl/wp/2013/03/inschrijven-seminar-spaarcenten-pensioen-euros-goud-of/

  Het kan interessant zijn om daar ook enige aandacht te schenken aan “Ik claim mijn naam?
  Contact mij via hub@vrijspreker.nl

 9. @ben [6]:

  “Een nieuwe samenleving bouwen.”

  freestateproject.org

  Ruim 4000 LP-stemmers in NL. Als we met die groep, plus alle libertariërs die niet gestemd of strategisch gestemd hebben, naar een klein eiland gaan, zeg Curaçao, de lokale regering eruit stemmen en een vrije samenleving creëren!

 10. @John [3]:
  Erg interessant initiatief. Toch is mij niet helemaal duidelik hoe je je dan kan onttrekken aan belasting en regelgeving.
  Stel je koopt als souverein persoon een stuk grond, kan je daar dan zonder problemen zelf op (laten) bouwen (zonder vergunningen, belastingen etc?) tegen het bestemmingsplan in?

  En kan je daar dan ook ondernemen wat je zelf wilt (zonder problemen met vadertje staat) wat niet direct volgens de wet/bestemmingsplan legaal zou zijn?

 11. Het probleem zit ‘m in de kapitalistische productiewijze. Zodra de winstvoet teveel zakt is het voor de werkgever of investeerder gunstiger het vermogen op te potten dan in de productie te steken. En dan stort het hele systeem in!

  Men geeft de schuld aan de overheid (vaak terecht), maar zonder ingrijpen was alles nu veel slechter geweest.

  jAAP [19] reageerde op deze reactie.

 12. @marcel [14]:
  Wat zijn je negatieve ervaringen dan met claim je naam?

  @parparal, ik zou je willen uitnodigen om het filmpje over vrijheid op deze site te bekijken en wat (achtergrond) artikelen op deze site te lezen. Wellicht opent dat je ogen over wat vrijheid, kapitalisme en een overheid precies inhoudt.

  Uiteindelijk willen wij allemaal hetzelfde en dat is een vredig en zo welvarend mogelijk bestaan voor ons zelf en voor degene om wie wij geven. In de manier waarop zijn de meningen verdeelt 🙂

  Pasparal [22] reageerde op deze reactie.
  marcel [24] reageerde op deze reactie.

 13. @Parparal [17]: Juist dankzij het ingrijpen van overheden in vrije markten zitten we nu in de penarie. Terwijl we het zoveel beter hadden kunnen hebben als we het aan de spontane ordening van de vrije markt zouden hebben overgelaten. Aangezien overheden hun macht op de markt steeds verder vergroten is het niet de vraag of dit systeem gaat klappen maar wanneer.

  Moedige beslissing van Alfons Borm, hopelijk volgen er snel meer. Des te sneller dit systeem instort, des te eerder we kunnen beginnen aan de opbouw van een echte vrije samenleving.

  Pasparal [23] reageerde op deze reactie.

 14. De wereld globaliseert , vluchten kan niet meer!
  Wat twintig jaar geleden nog ver weg was, is nu naast de deur.
  De elektronica drijft ons samen met alle gevolgen van dien.
  Het ontwikkelt zich als evolutie.
  Als de mensheid de veranderingen, die dit gebeuren veroorzaakt,
  niet in goede banen gaat leiden,om dat zij daar nog niet aan toe is.
  Ontstaat er een ramp, die waarschijnlijk er toe leid, dat een groot
  deel van de wereld hier aan ten onder gaat.

  Het probleem zit in het niet met elkaar willen en of kunnen samen
  werken.
  Dit komt voornamelijk door de grote verschillen in gevoelsmatige
  beleving van het individu de mens, dat opgevoed is met allerlei niet ter zake doende maatschappelijke onzin zoals geloof en politieke hokjes geest.
  Ter wijl wij als mens, allen de zelfde basis behoeften hebben.
  Als wij dit niet met elkaar weten te regelen dan komt het inderdaad niet meer goed.

  MENSEN MOETEN MET ELKAAR LEREN SAMEN LEVEN IN IEDERS
  BELANG.
  ER IS GEEN ANDERE MOGELIJKHEID.

  Hub Jongen [25] reageerde op deze reactie.

 15. Hé dat is een goed idee zeg, belasting voor strandbezoek, en het inademen van lucht. Het is immers ook de overheid die zorgt voor het strand, en de zuiverheid van de lucht dus het is inderdaad niet meer dan redelijk dat daar ook wat tegenover staat.

 16. @msg [18]: Ik erken de verdiensten van het kapitalisme; het heeft een einde gemaakt aan de adel en het feodalisme, het heeft geleid tot een ongekende technologische ontwikkeling en groei van de welvaart en de grote vrijheid die het (degenen die voldoende geld hadden) heeft gebracht. Maar de inherente tegenstellingen van het systeem, en zijn zwarte pagina’s (uitbuiting, kinderarbeid, kolonialisme, fascisme, massale en abjecte armoede, etc.) worden veel te weinig besproken.

  Een beter systeem is mogelijk, een economie die niet gebaseerd is op onbetaalde arbeid. Ik heb het niet over het lenisme (ten onrechte communisme genoemd). Dat systeem was minder slecht dan de meeste Westerse kritici beweren, maar had ontegenzeggelijk grote mankementen.

 17. @msg [18]: Ten eerste omdat je je niet kunt onttrekken aan de overheid. Zelfs niet als je onder een brug gaat slapen… Maar misschien nog belangrijker is dat die website claimt je stap voor stap te “helpen” bij het proces, wat ze dus niet waarmaken. Persoonlijk bestempel ik die website als zijnde fake. Leuk idee maar niet helemaal van deze planeet..

 18. @ben [7]:

  Wel heb je een verplichting naar jouw medemens en is het wel zo netjes iets van belasting te betalen

  De enige verplichting die je hebt naar je medemens is de verplichting die je vrijwillig bent aangegaan, alsmede het simpele non-agressie principle.
  Dit sluit per definitie belasting uit; dat is niets meer dan afpersing door een agressieve organisatie gelijk aan de maffia.

 19. @Hub Jongen [25]:

  Het Haagse – Brussel probleem lost zich pas op, als mensen het met elkaar eens worden, en zich niet meer laten leiden door verdeeldheid.

  Het zou al heel veel beter gaan als een ieder aardig en begripvol
  naar zijn buren is, meer is in principe niet nodig.
  Elk mens verlangt naar een bepaalde geborgenheid,in vrijheid van
  handelen, in een veilige aangename omgeving.
  Dit is de basis van verlossing, van dwingelandij.

  Uitzonderingen daar gelaten!

  Pasparal [30] reageerde op deze reactie.

 20. Inderdaad, je naam claimen heeft niet zoveel zin. Uiteindelijk zijn de overheersers gewoon de mensen met de stokken.

  Een mogelijkheid ligt veel meer op de weg van het verschil tussen, wat in het Engels “Legal or Lawful” wordt genoemd. Een subtiel verschil dat lastig is te vertalen. Iets van rechtvaardig of rechtmatig tegenover legaal en volgens de wet.

  Iedereen kan wel iets op papier zetten en zeggen dat dat de wet is en het vervolgens gaan handhaven. Alleen, dat papier gaat niet achter jou aan met geweld of dreiging van geweld, dat doen mensen (1). Natuurlijk moeten in een ‘samenleving’ afspraken gemaakt worden, maar dat is wel iets anders dan huidige brij aan ‘regelgeving’ die opgelegd wordt en totaal niet meer in dienst staat van de bevolking zelf, maar in dienst staat van de ‘maatschappij’ (een bedrijf).

  Rechters zijn met handen en voeten gebonden aan de wetten en in die zin dus ook gegijzeld door het systeem. Is er hoop dat zij nog een sprankje van rechtmatigheid bezitten en niet alleen afgaan op ‘regelgeving’?

  – Het freeman-on-the-land principe gaat uit van dit “lawful or legal” principe en dat het vooral woorden zijn die ons gevangen houden. In het verlengde hiervan legt een ambtenaar verplichtingen op aan je persoon (burgerservicenummer) en jij associeert je met dat nummer. Een mens kan nooit een ander mens dwingen iets te doen zonder dat er een verplichting is. Zo moet een bestuurder (houder van een rijbewijs) aan allerlei verplichtingen voldoen waar een verkeersagent je aan gaat houden. Ik zie niet hoe het claimen van je naam daar verandering in gaat brengen.

  Verder zit er nog een heel verhaal aan vast van maritiem recht versus recht van het land. Dat je geboren wordt en de geboorteregistratie een soort van aanmonsteren is. Dat we grotendeels nog leven onder de admiraliteit. Maar dat voert te ver voor hier in de reacties.

  – Clifford Dean heeft het over een trust. Een rechtsvorm die in Nederland niet erg bekend is. Wie vermogen in een trust stopt (de settlor)(geboorteregistratie), vertrouwt het toe aan derden, de trustees (overheid). Juridisch is men geen eigenaar meer, de trustee beheert het volgens de opgestelde voorwaarden voor de begunstigde (jij). Echter in de rechtszaal (verkeersboete) wordt je in de rol van trustee geduwd en stelt de overheid zich als begunstigde op.

  Allemaal erg ingewikkeld en zo. Uiteindelijk is het belangrijk welke rol je speelt (personae) en zeer belangrijk, of iets rechtmatig is.

Comments are closed.