avatar MMAPMet verbazing heb ik de afgelopen dagen weer de onzin gelezen die in diverse media rondgestrooid wordt. Zoekt u even terug op nu.nl en diverse kranten, dan zult u hetzelfde tegenkomen dat ik tegenkwam. Ik heb twee puntjes eens nader bekeken. 

1.

“Wij” moeten bezuinigen, omdat bij de invoering van de euro afgesproken is dat alle eurolanden hun begroting niet verder mogen laten oplopen dan 3%. Dit is afgesproken om de munt stabiel te houden. Welk euroland houdt zich hieraan?

Erg leuk en aardig (hebt ú dat trouwens ook afgesproken?) maar we zitten sinds 2008 al in een kredietcrisis. Nota bene veroorzaakt door de overheden en banken die de euro stabiel willen houden. Het zijn díe partijen, die de euro aan de dollar hebben gekoppeld én het zijn díe partijen die een haast onbeperkte financiële steun aan de zuidelijke landen in Europa hebben gegeven. Bovendien hebben ook weer precies díe partijen voor oneerlijke concurrentie gezorgd door private instellingen als banken als staatsbank in te lijven met miljardensteun.

En dan lees ik dat ene meneer Dijsselbloem, van de PvdA (niet echt een partij die een 10 voor rekenen krijgt van mij), “gelijkmatige offers van burgers en bedrijven gaat vragen op een verdedigbare manier”. Wát een bullsh!t kraamt die man uit. Ten eerste “vragen” ze zeker niets: zij eisen en dwingen het af. En verder mist het anderen laten betalen van eigen falen totaal elke moraal en is absoluut niet de “verdedigbare manier”. Zorgen voor (graaien/afdwingen van) extra geld in een organisatie is geen bezuinigen, dat is omzet verhogen.

2.

Ene meneer Jan-Kees de Jager, voorganger van die Dijsselbloem, beweerde enkele jaren geleden met grote stelligheid en zekerheid, dat “wij de leningen aan Griekenland met rente terug zullen krijgen, dus we verdienen eraan”.

Ja ja, meneer De Jager. Daarom kon ik vrijdagmorgen vernemen, dat de staatsbank ANB/Amro, in de persoon van haar topman de heer Gerrit Zalm, dit jaar haar winst zag stijgen met 38% tot een bedrag van 948 miljoen euro. Die winst is onder andere behaald, doordat de bank bedrijfsleningen in Griekenland had uitstaan die mogelijk niet meer konden worden terugbetaald (duhuh?) en deze leningen heeft de bank kunnen verkopen. Het immorele spel gaat dus gewoon door; men leert er helemaal niets van, de bank is overeind gehouden met oneerlijk concurrentie want elk ander bedrijf was gewoon failliet gegaan, en vanuit die situatie van kapitaalinjectie maakt die bank nu zoveel winst Bovendien vind ik, dat Jan-Kees de Jager (en een heleboel andere mensen in dat kringetje) voor zijn beleid en leugens berecht en veroordeeld zou moeten worden.

Van die winst van 948 miljoen euro gaat er 250 miljoen als dividend naar de aandeelhouder: precies, meneer Dijsselbloem en zijn ministerie van Financiën. Eerlijker zou het zijn geweest, deze winsten geheel uit te keren aan de netto-belastingbetalers, dus de productieven van Nederland. Dat aantal stel ik grofweg even (in het voordeel van de staat) op 4 miljoen mensen. Met rente én inflatiecorrectie zou dat een extraatje zijn van ruim € 250 per productief werkende in dit land. Extra vakantie-centje, nietwaar?

Ach, toch fijn dat de meeste Nederlanders zich zó gemakkelijk in de luren laten leggen door die geweldige, kwalitatief en moreel hoogstaande, bestuurders.

Fijn weekeinde,

MMAP.

2 REACTIES

 1. We kijken gewoon de andere kant op.. dan zien of horen we ook niets.

 2. Beste MMAP,

  U heeft voor de volle duizend procent gelijk met deze statement.
  En nee, ik heb niet leren rekenen op de PvdA hoge school.

  Nederland wordt ’te kakken’ gezet, voor gek uit gemaakt en voor gek versleten. “Men” doet gewoon waar “men” zin in heeft en draait en keert dat het een lieve lust is.
  Alles onder het mom ‘radiostilte’, ‘geen commentaar’ en ‘dat is moeilijk uit te leggen’.
  Das nou net ook het kunstje wat de politiek keer op keer flikt, we maken het onmogelijk ingewikkeld zodat weinigen nog weten hoe de vork in de steel steekt. Inclusief vele (alle?) politici!
  De enigen die nog wegwijs weten in dit geheel zijn diegenen die totaal geen last van een crisis hebben, die hun gigantische vermogen alleen maar verder en verder zien stijgen en die hun macht en invloed met de dag weten uit te breiden.
  En ook onze volksvertegenwoordigers blijken dan absoluut beïnvloedbaar.
  Daarom ook, lobbyisten uit Den Haag verbannen. Die maken uit wat op de politieke agenda komt.
  En….voor de rest van Nederland….een bindend referendum waar we met zijn allen kunnen uitmaken wat de echte meerderheid wil.

  Want wees nou eerlijk, de laatste uitlating bijv. van dhr. Wiegel…samenwerken met de oppositie. Weg democratie dus.
  Geen ’tegenpartij’ meer dus.

  Het is goed fout met de vaderlandse democratie, die wordt alleen nog maar in woord eer aangedaan als het zo uitkomt. Verder is de democratie niet meer terug te vinden op deze aardkloot. Ander universum waarschijnlijk.

Comments are closed.