BitCoins_NotCurrencyWarsEr verschijnen steeds meer artikelen in de media. Maar ook overheden gaan er naar kijken. En dan weet je dat de bedoeling is of zij er ook van kunnen plukken.
Maar wat zijn die bitcoins nu eigenlijk en wat kun je er mee doen?

 

Gisteren was er geen enkele mogelijkheid om te handelen op een beurs of bank. Alleen Bitcoin maakte handelen mogelijk. En daar werd dan ook goed gebruik van gemaakt. De waarde van de bitcoin steeg daardoor aanzienlijk.
Een probleem bij het gebruiken van bitcoins is dat je het eerst moet begrijpen voor dat je er met een gerust hart gebruik van durft te maken.

Een tweede belangrijk punt is de vraag hoe veilig is die coin als belegging? Kan het geheel vastlopen of “kapot gaan”? Dat geldt natuurlijk ook voor de euro, maar daar is iedereen zo aan gewend, en er zijn zoveel regeringen en banken die er achter staan, dat dit een verwaarloosbare zorg lijkt. Al moet je ook die niet onderschatten.

In het kader van hoe veilig, valt ook hoe veilig ben je van roverheden? Ook die loeren al naar confiscatie mogelijkheden. Hoeveel kunnen zij te weten komen over wie hoeveel bitcoins heeft? En moeten die worden opgegeven in vak 3 of ergens anders?
Is de lol er niet van af als toch iedereen weet hoeveel je er van hebt?

ZeroHedge publiceerde dat de USA al bezig is met reguleren en trachten witwas-wetten er voor te maken.
Het is allemaal nog niet zo duidelijk (voor veel mensen) als de euro of goud of Zwitserse francs.

Veel kan duidelijk worden op het “Spaarcenten-seminar” op 13 april. U kunt daar uw vragen stellen aan deskundigen die al  lang met bitcoins bezig zijn.
(Aanmeldingen beginnen aardig binnen te lopen. Reserveer daarom op tijd zodat u een plaats krijgt)

 

————————————————————————————

Goede voorbereiding voor het seminar in:
http://www.vrijspreker.nl/wp/2013/03/in-spanje-is-de-run-op-bitcoins-begonnen/#more-118495

http://www.zerohedge.com/news/2012-11-02/friday-humor-ecb-explains-what-ponzi-scheme-awkward-silence-follows

http://www.bitcoincharts.com/    en  http://www.bitcoincharts.com/charts/mtgoxEUR#rg5ztgSzm1g10zm2g25zv

http://www.zerohedge.com/news/2013-03-21/us-begins-regulating-bitcoin-will-consider-virtual-transactions-money-laundering

7 REACTIES

 1. Het heeft geen zin om in bitcoins te geloven als we leven onder een overheid die altijd paraat staat om ons te beroven.

  Mijn argument? Cyprus! Roof van spaartegoeden!

  Uw argument? Maar het is toch weggestemd?

  Mijn argument: De overheid probeert stap voor stap verder te gaan. Stoten ze tegen teveel weerstand aan dan doen doen ze het niet. Maar dat wil niet zeggen dat ze het morgen weer proberen.

  Zo werkt het. De overheid wordt groter en groter. De overheid heeft geduld. Hoe kook je een levende kikker? Door stap voor stap de temperatuur op te voeren. Zodat de kikker dus niet uit het water springt, maar went aan de hogere temperatuur. Tot ie verlamt raakt en sterft.

  Wie is de kikker? Wat is de kikker?

  Dennis S [4] reageerde op deze reactie.

 2. @arvr [3]: Inderdaad.

  De overheid gebruikt daarbij een inmiddels beproefde techniek: als we iets willen doen waar héél veel weerstand tegen is, dan doen we eerst een voorstel waartegen nóg meer weerstand zal ontstaan. Daarna trekken we die keutel in en doen we wat we in eerste instantie al van plan waren, maar nu is er geen weerstand meer omdat de burger ineens blij is dat het niet nóg erger is.

  Zie bijvoorbeeld ook de zorgkostenproefballon aan het begin van het huidige kabinet.

 3. @3 juist met bitcoins wordt dat beroven weer een stukje lastiger gemaakt.

Comments are closed.