Zelfs de voorzitter van de Commissie voor Economische en Monetaire Zaken van de EU, Sharon Bowles, vindt de crisisheffing die de Cypriotische spaarders moeten betalen slecht en onbetrouwbaar. Naar FD 17 maart.

 Onder de € 100.000 betalen spaarders 6,75 % en er boven 9,9 % aan crisisheffing. Of zoals Stone zegt: een omzeiling van het depositogarantie stelsel. ‘De les is dat de regels worden omzeild als de Eurozone, de ECB en het IMF dat nodig vinden’.

Oftewel uw spaargeld is gegarandeerd tot aan de deur en tot wanneer wij dat goed vinden.

Wat die instituten vergeten is dat die EU garantie regeling van € 100.000 per spaarder, net was bedoeld om te voorkomen dat het geld van de ene lidstaat naar de andere zou gaan en dat spaarders hun geld op de bank zouden laten staan. Nou mooi niet dus. 

Natuurlijk komen de ECB argumenten als ‘nodig’, ‘uitzonderlijke situatie’ en we moesten wel, maar dat verhult niet wat Stone ook zegt dat in feite het depositogarantiestelsel wordt opgeblazen en u echt rekening moet soortgelijke heffingen in Nederland en België, want waarom zou Cyprus de enige zijn? En zeg niet dat dat in Nederland niet kan, het nationaliseren ( is afpakken van de eigenaren) van een hele bank is onlangs al gebeurd!

We waarschuwen en roepen en laten keiharde voorbeelden hier zien, maar u moet zelf beslissen wat u met deze informatie doet. Dat het systeem in zijn voegen kraakt is duidelijk en het ergste is nog niet achter de rug.

Misschien een idee om 13 april naar ons seminar over geld en goud te komen!? Zie de annonce hierboven.

21 REACTIES

 1. Ik heb ca 3 jaar geleden al goud gekocht voor mijn spaargeld.
  Als je er nu mee begint kan het zijn dat je al te laat bent, als ze doorkrijgen wat er gebeurt.
  Veel mensen weten niet wat voor maatregelen ze moeten nemen, en gaan nog af op adviezen van de media, of zelfs van de banken zelf.

 2. In NL word je als spaarder al jaren uitgekleed door de roverheid. Vermogensrendementsheffing en inflatie. Dus een ‘crisisheffing’ of (aangezien er een NL communist leider is van de Eurogroep) een ‘ solidariteitsheffing’ is niet zo ver gezocht.

  En natuurlijk de rente op de staatsschuld die steeds maar hoger wordt door deze fratsen. Die wordt gedekt door de huidige en toekomstige slaven nog meer te belasten. Arme kinderen die nog niet eens mogen stemmen voor een heerser. Hoe immoreel.

  Misschien een ideetje voor de libertarische partij om volgende campagne in te gaan met als 1 van de speerpunten het niet terugbetalen van de staatsschuld. Mocht de libertarische partij groeien dan zullen de geldschieters vanzelf minder gaan uitlenen aan NL en zal de NL roverheid minder kunnen verspillen en niet meer onze kinderen als onderpand gebruiken.

 3. Begrijp ik nu goed dat volgens de schrijver van het stukje de Europese belastingbetaler dan maar moet opdraaien om de tekorten van die bankjes, die vnmlk op Russisch zwart geld draaien, aan te zuiveren? Ik vind het een prima oplossing zo. Banken zijn een bedrijf en spaarders een soort van aandeelhouders, dus als het slecht gaat met het bedrijf, dan ook met de aandeelhouders. Jammer dan voor socialisten als Overnight die meteen huilend naar de overheid rennen met de eis om gecompenseerd te worden.

  Burnitall [4] reageerde op deze reactie.
  frank [6] reageerde op deze reactie.

 4. Maar de afgelopen 8 jaar heb je toch al ca. 1 keer dit aan vermogensrendementsheffing over je spaargeld betaald?
  Dus in .nl betalen bankklanten om de 8 jaar voor hun bailout.

 5. @Vrijdag [3]: als spaarders aandeelhouders zouden zijn zouden zij ook navenant moeten profiteren als banken winsten maken. Dat is niet het geval. Geen spaarder deelt in de winsten van een bank. Alleen aandeelhouders doen dat in de vorm van hogere aandelenkoersen en dividend uitkeringen.
  In feite zegt u: als het goed gaat met de bank mag de spaarder blij zijn dat zijn geld intakt blijft en gaat het minder dan is ie zijn geld kwijt. U vindt dat volgens uw redenering volstrekt normaal. Maar dat is het niet.

 6. Uit omgevingservaring komt heel sterk naar voren
  dat Ambtenaren (zombies)in hun zetel worden gehouden
  en pertinent NIET WAKKER wensen te worden want het gaat ze prima,geen gevoel van hoe het de medemens vergaat
  Hier is in mijn overtuiging harde aktie nodig
  om ze uit hun posities te verjagen,wegwezen…
  en naar huis jullie,ga daar maar eens nuchter worden,
  en afkicken van die giftig ambtelijk ‘onschendbare’ instelling welke zijn aangemeten en ingesleten in houding en gedrag.
  Dit zijn de posities welke worden ‘bestuurd’ door de zichZelf geselecteerde lamlendige uitvretende soort,wie een flinke trap
  onder hun vette hol waardig zijn
  Dit is de grootste laag van onze slapenden in de gemeen-
  tehuizen…WEG ERMEE!!!

 7. Ik zit er heel, heel, werkelijk heel sterk over na te denken om al mijn rekening bij de bank op te heffen en liquide te maken. Want een bank blijkt dus, na nu duidelijk is geworden, een investering. Het is een risico aandeel geworden die uiteindelijk ook nog heel slecht rendeert en ook nog het risico geeft dat het over een nacht in een weekend zomaar 10 tot 30 procent kan kelderen.

  Ongelofelijke en dieptrieste smeerlapperij van de bovenste plank. De ECB is er erg gebrand op dat Cyprus dit doorzet, waarom is de ECB zo fel op deze zaak? Is het om de Russen een hak te zetten, is het om een precedent te scheppen voor de rest van de EU nazi? Wat op Cyprus met alle geweld moet van de EU en ECB kan dus ook hier gebeuren.

  http://m.faz.net/aktuell/wirtschaft/wirtschaftswissen/reichsfinanzministerium-die-grosse-pluenderung-1593780.html

  Hugo [11] reageerde op deze reactie.

 8. @Hugo [11]:

  Inflatie, vermogensheffing en een bank inschatten op risico en daar nog enigszins mee kunnen dealen ook in de huidige economische tijd is meer een kwestie van perceptie dan van liggen slapen.

  Maar het is mij echt niet ontgaan dat we sinds de invoering van de euro worden geregeerd door fascistoïde (centrale) banken en dat we daar niets van hebben te verwachten, maar deze slag om Cyprus lijkt meer op ordinaire piraterij die hier ook op elk ziekelijk moment kan toeslaan en heeft met jouw begrip van ‘eigen risico’ helemaal niets meer van doen. Deze actie van de ECB en de overheid staat totaal los van het risico dat je als rekeninghouder normaal gesproken loopt bij een ordinaire bank. Dit is totaal onacceptabel en heel gevaarlijk gedrag voor de toekomst van ons allemaal, ook voor de niet spaarders.

  Hugo [13] reageerde op deze reactie.

 9. Zoal al eerder gezegd en geschreven, het kapitaal regeert.

  U kunt mij ongelijk geven of mij op mijn nek springen maar het is een waarheid als een koe.

  Uit het (groot)kapitaal zijn ooit banken ontstaan en het enige doel van deze banken was WINST maken, meer geld verdienen met het geld van U en de Uwen.

  In de loop van de jaren zijn de banken uitgegroeid tot immense instellingen die wereldwijd de valuta beheersen en de dienst uitmaken en het zijn dan ook niet de banken die het bepalen maar de aandeelhouders (juist het grootkapitaal) en de CEO-s die er vet voor worden beloond.

  Een bank (lees grootkapitalist) heeft namelijk een héél naar trekje, hij/zij kan niet genoeg krijgen van de weelde waarin ze leven en heeft een hartgrondige hekel aan iedereen die, al is het maar een heel klein stukje, een graantje mee wil pikken van hun rijkdommen.

  De grootkapitalist is namelijk een kluizenaar die zo gierig is dat hij niets of niemand zal laten delen in zijn vergaarde rijkdommen.

  Iedereen kent wel het traditionele kerstverhaal met mister Scrooge, de vrek, die zijn werknemer uitkneep tot en met, welnu de grootkapitalist is al niets anders, nee zelfs nog meer dan dat en heeft wellicht zelfs model gestaan voor het verhaal.

  Als u nu denkt dat hetgeen er afgelopen dagen in Cypres is gebeurd het minste is wat er zou kunnen gebeuren heeft u het volledig mis en zult u op uw wenken bedient worden als ook hier de vrekken en dievengildes toeslaan en uw spaargeld uitdunnen alsof het lucht is (overigens is dat al vaker gebeurd maar dan in verborgen vorm in de woekerpolissen) en hun rijkdommen zullen willen en GAAN aanvullen met uw zuurverdiende spaarcentjes.

  Omdat het strafbaar is om op te roepen al uw geld van de bank te halen en het veilig op te bergen mag en zal ik dat ook dan hier niet doen, ik geef u alleen mee om ter overweging eens na te gaan hoe lang het nog zal duren voordat ook hier de fortuinlijken eieren kiezen voor hun geld en alvast grote sommen uit de banken trekken en het transporteren naar andere plaatsen.

  Het banken garantie stelsel heeft nu zijn laatste tijd gehad en dat is duidelijk geworden door wat men met de spaarders van CYpres heeft gedaan, wellicht zijn wij de volgende keer aan de beurt en mogen ook wij 10% of meer bijdragen van ons spaargeld aan het redden ven de grootkapitalisten.

  Ik heb in ieder geval geen spaargeld op de bank staan en als het er wel staat is het nét genoeg om een weekje of wat verder te komen in geval van nood en de reden daarvoor is eigenlijk vrij zimpel wij zetten onze middelen om in dagelijkse benodigdheden en hebben een klein depot voor onvoorziene omstandigheden.

  De leugens die ons door ons kabinet worden verteld worden momenteel keihard ingehaald door de realiteit en weldra zullen zij moeten toegeven dat zij totaal geen enkele macht meer hebben om ons te beschermen tegen Brussel en het grootkapitaal en zullen zij het zinkende schip dat europa heet verlaten en vertrekken naar beter oorden.

  Een situatie als in Cypres zou namelijk nog wel eens heel snel kunnen ontaarden in een burgeropstand zoniet een burgeroorlog en wat in Cyprus gebeurd kan ook hier, nee zál ook hier gebeuren, het is geen kwestie van óf maar wanneer.

  Eeen verstandig persoon zorgt ervoor dat zijn voorraadkast goed gevuld is en het dievengilde geen kansen meer krijgt om hem/haar nog verder te beroven van zijn “schaarse” eigendommen.

  Bubbelprikker [15] reageerde op deze reactie.

 10. @Jan Snijder [14]:
  Omdat het strafbaar is om op te roepen al uw geld van de bank te halen …

  Dit. Dat mensen maar goed moeten bedenken dat het hun geld niet eens is, als dit strafbaar is. Wie bepaalt er nu wat jij met je eigendommen mag doen? De banken dus, gefaciliteerd door door wetten en machtsapparaat van de overheid.

  Mooie reactie overigens.

 11. @Hugo [13]:

  Om toch enigszins het op te nemen voor degene die geen goud kan kopen, maar wat voor toestand krijgen we als draagkrachtigen goud kopen en een groot deel van de bevolking dit niet kan.

  Ik verdedig het huidige fiat systeem niet, maar wees eerlijk, goud is niet voor iedereen weggelegd en dat is toch heel wrang en zuur, want in mijn visie komt de burger en economie van de ene ellende in de andere. Propageert de Vrijspreker in deze niet een goudsysteem die ook weer mensen buiten de boot laat vallen en komen we dan ook niet in een gespleten wereld? Wat te denken aan een volksbank oprichten waar men geld kan deponeren of zelfs kan omzetten in een Nieuwe Florijn, de nieuwe gulden Nfl.? Er zijn toch genoeg knappe koppen in de wereld die iets anders moeten kunnen bedenken dan alleen goud als alternatief.

  We moeten een systeem hebben wat los staat van overheid en centrale banken, een systeem die voor iedereen toegankelijk is. Ik ben geen expert op financieel gebied, maar voldoende knappe koppen bij elkaar moeten toch ‘iets’ kunnen bedenken en veranderen. Of zijn we doomed en is het redden wat er nog te redden valt en is het ieder voor zich? Want als dat zo is dan zal het onmiskenbaar erger worden dan erg en harder dan hard. Ooit letterlijk over doden heengestapt? Misschien wordt het nog de normaalste zaak van de wereld als ze door blijven gaan op de huidige manier en we niet weten hoe we de ECB of FED op een zijspoor kunnen zetten.

  Leonardo PISANO [17] reageerde op deze reactie.
  Hugo [18] reageerde op deze reactie.

 12. @Crisis [16]:
  Mee eens. Het echte probleem is de centrale banken. Dat zijn de manipulatoren van het systeem.
  Overigens: die truc te verwijzen naar ‘foute’ Russen is een geweldige zet. Dan protesteren de mensen niet en trekken ze de lijn niet door dat dit met HUN geld op onze banken ook kan gebeuren.
  Geld is niet van jou en mij, maar een ruilmiddel waarmee je (in de kern van de zaak) arbeid koopt/stuurt.

  Crisis [19] reageerde op deze reactie.

 13. @Leonardo PISANO [17]:

  En maar denken dat we met goud gered zijn, goud zal voor degene die het heeft zekerheid betekenen, maar dat is ook weer beperkte zekerheid. Zolang het as van het kwaad, de centrale banken, blijven, dan zal er op termijn niets positiefs veranderen. Het werkelijke probleem zal in dit jaar exact honderd jaar oud worden, hopelijk komen de Russen hun geld terughalen en zullen zij het systeem eens flink door elkaar rammelen. In ieder geval zijn er een groot aantal Russen pislink en die zullen niet alles zomaar pikken, misschien willen ze eind van dit jaar het honderdjarig jubileum van de FED bijwonen.

  Mensen kunnen bedenken wat ze willen, uiteindelijk zal de FED en zijn kompanen, de werkelijke elite, altijd aan het langste einde trekken. We moeten van ze af, het geld moet terug naar een oprecht onafhankelijk overheid. Het geldsysteem en de euro hadden werkelijk heel positief kunnen uitpakken voor ons, maar dan had de EU de piraten, maffia, fascisten van de FED buiten de deur moeten houden. Nu zitten de zwarte raven van onder naar boven vuistdiep in de politiek en de ECB.

  De mens heeft in duizenden jaren vele machtige rijken zien herrijzen en ook weer ten onder zien gaan, we leven nu in het rijzende Zionistische tijdperk en dit tijdperk zal in zijn huidige herrijzenis voor ongekend veel ellende gaan zorgen, wat het al volop doet en ons tot slaaf maken, wat we uiteindelijk al zijn, maar zal ooit vroeg ook weer ten ondergaan net als alle andere megalomane rijken die de aarde heeft gekend. Macht over mensen heeft nog nooit gewerkt, maar wel veel ellende gebracht. De machtselite heeft ongekend veel bloed van onschuldige mensen aan hun handen, maar mijn overtuiging is dat deze mensen hoe groot, sterk belangrijk of rijk ze ook zijn vroeg of laat krijgen ook zij hun deel van de geschiedenis. Niets in dit leven blijft ongestraft, ook niet voor de zieke elitaire geesten en hun vazalen. Raar, maar de wereld zou een heel mooi plek kunnen zijn om te leven, maar om de één of andere totaal zieke reden wil het maar niet lukken om de gezonde en weldenkende menselijke geest te laten zegevieren.

 14. @Hugo [18]:

  Goud kopen of willen bezitten is je afzetten ’tegen’ of hopen dat je nog ‘iets’ kunt redden en is een vorm van bevechten van een niet te bevechten heel machtig en corrupt systeem. Ik wens de goudbezitter natuurlijk wel veel succes met zijn aankopen. Uiteindelijk zullen degenen die macht hebben over ons leven zegevieren en bepalen wat wel of niet aan ons toebehoort, edelmetaal hoort daar niet bij. De tijd van ‘leef zoals wij machtigen het willen of anders sterf’ komt eraan (is er in feite al).

  Zolang de wekelijk machtigen niet zijn uitgeschakeld is ook goud een tijdelijke oplossing. Je zult nog raar opkijken als je voor een paar gram goud in je bezit een jaar of wat in een Fema kamp zult belanden, dat had je dan niet verwacht.

 15. Pardon. I.t.t. eerder vermeld: volgens mij is het oproepen tot een bankrun (nog) niet strafbaar.

  @Hugo [18]:
  en waarom is dit BTW-loos dan? heeft de ECB niet heel veel goud op de balans staan en is zij gebaat bij een florerende markt o.i.d? (noot: ben niet heel economisch onderlegd, maar meen ergens gelezen te hebben dat iets dergelijks aan de hand is. Wordt er niet bewust aangestuurd op hoge goudprijzen?). Bovendien: als de overheid wil pakken ze ook gewoon je goud af hoor.

Comments are closed.