goud en zilver duimpjeWilt u de komende week erop uit? Er zijn diverse mogelijkheden. In de eerste plaats natuurlijk de grote students for Liberty happening in Leuven. Daarnaast is aanstaande zaterdag het goud en zilver event 2013. En zijn er de komende week in de Balie de nodige bijeenkomsten.

Het goud en zilver event 2013 heeft besloten tot een veel bescheidener opzet. De beperkte groep mensen die de 49 euro entree hadden overgemaakt hebben als het goed is hun inschrijfgeld retour ontvangen. Voor een ieder is de toegang gratis. Het wordt eens niet in de Randstad gehouden maar in Ede. Zeker nu het een gratis evenment is geworden lijkt het de moeite waard dit te bezoeken. (merk op dat het een ander evenement is dan het door het libertarische centrum georganiseerde seminar Spaarcenten & Pensioen op 13 april)

Er zijn zaterdag de volgende presentaties: interview met Willem Middelkoop – Commodity Discovery Fund. Er is een panelinterview ‘Gaat het nog wat worden met dat goud en zilver?‘ met:Tom Lassing – Beursbox.nl, Robert Broncel – Robertbroncel.com, Sander Boon – www.geldbubbel.nl, ZilverPaul – Silverstocks.nl, Thijs Klein Tank – Plethora Precious Metals Fund. Daarnaast de volgende lezingen:’Geef glans aan je turbo’s’ met Nico Bakker en Erik Mauritz – RBS Markets,’Vind de goudmijn in het mijnenveld’ met Thijs Klein Tank – Plethora Precious Metals Fund, ‘Niets is wat het lijkt’  met ZilverPaul – Silverstocks.nl, Kluisedelmetaal: De moderne manier om te beleggen in fysiek goud en BTW vrij zilver – GoldRepublic.

Daarnaast is er een beursvloer met als standhouders, GoldRepublicAmsterdam GoldCommodity Discovery FundBeursbox.nlMarket Timing Digest en Goldonomic Aanvang zaterdag 9 maart 13.00 – 16.30 uur. Locatie de Bosrand te Ede.

De Balie organiseert volgende week twee debatten waarin de positie van Nederland ten opzichte van Europa ter discussie wordt gesteld. Op di 12 maart: ‘Forza NL‘ en do 14 maart ‘Europa vs. Europa’.

 

Het eerste debat ‘Forza NL‘ op 12 maart, staat in het teken van de zin en onzin van de Nederlandse natie. De aanleiding voor deze discussie is het gelijktijdig verschijnen van het boek Wat is een natie? (uitgeverij Elsevier). De beroemde rede van Ernest Renan uit 1882 is vertaald, ingeleid en geduid door Coos Huijsen en Geerten Waling en voorzien van een voorwoord door Bas Heijne. De gedachte achter het boek is dat de visie van Renan op de natie nog altijd actueel kan zijn en inzichten kan bieden voor heikele kwesties als de Europese Unie, immigratie en integratie en de koers van de nationale politiek. Te gast zijn: Martin Bosma, Tweede Kamerlid (PVV) en schrijver van het boek De schijn-élite van de valse munters (2010), René Cuperus: columnist voor De Volkskrant, senior onderzoeker bij de Wiardi Beckmanstichting (PvdA) en schrijver van het boek De wereldburger bestaat niet (2009), Yoeri Albrecht, journalist en inhoudelijk directeur De Balie, doceerde Europese studies aan de Universiteit van Oxford.

 

Tijdens ‘Europa vs. Europa‘ op 14 maart gaan Thierry Baudet (jurist, historicus, publicist) en Thijs Kleinpaste (Amsterdams raadslid voor D’66, publicist) met elkaar in debat over de toekomst van de Nederlandse staat en haar relatie met Europa. Kunnen we ons met een gerust hart aan Europa overgeven, of zijn we toe aan een herwaardering van het concept van de natiestaat?

 

De avonden beginnen om 20 uur, aanmelden is nodig, kosten zijn 8,50.

1 REACTIE

  1. Wat een grote keus. Maakt kiezen niet gemakkelijker! En al die happeningen hebben ook nog iets te maken met vrijheid (libertarisme)!

Comments are closed.