euro_zinkendOp maandag 18 maart 2013 bent u wakker geworden in een compleet veranderd Europa.

Het is niet te zien, maar het onzalige besluit van de Europese ministers van financiën om de kleine spaarders van EU-land Cyprus te onteigenen heeft ingrijpende gevolgen die zullen niet stoppen bij de Cypriotische grens.

 

De door niemand gekozen ‘toppertjes’ van EU, IMF en ECB hebben het niet aangedurfd om de Russische zwartgeld bezitters op het failliete Cyprus te knippen en te scheren en zijn het daarom eens geworden over een halfslachtig compromis.

‘We stoten de Russische belastingontduikers niet te hard voor het hoofd door hun kapitaal tegen een heffing van slechts 10 % te legaliseren en onteigenen voor de schijn van eerlijkheid tegelijkertijd ook de kleine spaarders voor 7 % van hun spaargeld’.

Dezelfde spaarders die mochten vertrouwen op het binnen de EU geldende deposito garantiestelsel dat het spaargeld van alle EU-burgers in gelijke mate zou beschermen.

Deze garantie blijkt dus geen cent waard te zijn als niet gekozen Brusselse bobo’s in hun paniek om het zinkende euroschip drijvend te houden iets anders besluiten.

Een bankoverval op klaarlichte dag via belastingwetgeving die nog gemaakt moet worden.

Wat er nu in Cyprus gebeurt is slechts een voorbode van wat de andere EU-burgers te wachten staat in de met 20.000 miljard euro schulden overladen Eurozone.

Zouden alle burgers ingevolge het EU-manifest niet op gelijke wijze worden behandeld?

De burgers in Griekenland, Italië, Portugal en Spanje die niet zo onnozel zijn om de waardeloze toezeggingen en garanties van hun regeerders te geloven zullen de komende tijd hun geld van de banken gaan halen. Met als gevolg dat het hele rotte bankenstelsel dat door onze politici met miljarden euro’s overeind wordt gehouden in elkaar zal storten. Een bankrun heet zoiets.

Iedereen met een beetje  gezond verstand beseft nu dat geld onder de matras 10 % meer oplevert omdat de regeringen er niet bij kunnen komen. En de bloedzuigende banken, die leven van uw belastinggeld en tegelijkertijd de mensen met hypotheekachterstand meedogenloos uit huis laten zetten, betalen toch al bijna geen rente op uw spaargeld.

De bepaald niet briljante opmerking van eurogroep voorzitter Dijsselbloem dat hij soortgelijke acties in andere landen nooit helemaal kan uitsluiten maar er niets dergelijks gepland is lijkt veelzeggend voor de goede luisteraar.

Als overheden eenmaal een geldbron ontdekt hebben zullen ze die keer op keer benutten.

Door dit handelen heeft de EU-dictatuur haar masker afgezet. Geen enkele afspraak of garantie heeft nog enige waarde, want iedere belofte en toezegging wordt keer op keer gebroken, net zoals de bepalingen van het verdrag van Maastricht door de politici aan hun laars gelapt worden.

Eu-burgers zijn als het erop aan komt volslagen rechteloos!

Vanaf vandaag is alles is mogelijk zolang de met belastinggeld vorstelijk betaalde politieke leugenaars in binnen en buitenland het voor het zeggen hebben.

Iedere belofte van Europese politieke leiders inzake de financiële crisis werd inmiddels al gebroken.

Draghi, Monti, Samaras, Rajoy, Barroso, Rutte en de Jager…allemaal hebben ze de bevolking voorgelogen over noodhulp, bailouts, terugbetalingen met rente en de voortgang  bij het bestrijden van de crisis. Of ze geven een onjuist beeld van de zogenaamde oplossingen van de crisis om de beurs op te drijven. Volgens Barroso en Van Rompuy is de crisis zelfs al voorbij.

Tegelijkertijd blijven de politici en de neo communistische Brusselse dictators onverstoorbaar de hemel op aarde beloven als we aan de euro vasthouden terwijl ze oorlog, hel en verdoemenis voorspellen als we de euro laten vallen. Angst zaaien is een machtig politiek wapen.

En iedereen die kritiek heeft op het eurobeleid en de miljardenzware steunoperaties wordt door diezelfde EU-leiders met hulp van de media als ondemocratisch en extreem rechts weggezet.

Ondanks alle waarschuwingen en alarmsignalen blijven de Brusselse dictatoriale kamikazes, gesteund door de landelijke politici, onverkort vasthouden aan hun waanidee over de ten dode opgeschreven eenheidsmunt euro en hun dromen over een Verenigde Staten van Europa.

Ondanks alle waarschuwingen blijven de politici miljarden in de bodemloze putten in Zuid Europa pompen, terwijl ze tegelijkertijd de eigen inwoners via bezuinigingen en vooral lastenverzwaringen financieel uitknijpen.

De rente wordt kunstmatig laag gehouden om banken en regeringen overeind te houden, terwijl de pensioenfondsen hierdoor geen geld meer verdienen en de pensioenen van de ouderen daarom gekort hebben.

Allemaal veroorzaakt door verkeerde keuzes van de politiek die in een eigen wereld leeft welke volkomen losstaat van dagelijkse realiteit van de burgers.

Het trieste daarbij is dat de basisgedachte van de Europese Gemeenschap niet eens zo slecht was: een gemeenschappelijke markt met vrij verkeer van personen en goederen en goed bewaakte buitengrenzen, maar dan zonder de gezamenlijke euromunt, zonder een gelijk rentetarief voor alle landen en zonder macht in Brussel.

Ex-minister van financiën Gerrit Zalm die ons de euro in gelogen heeft en daarbij de gulden te goedkoop heeft verkwanseld propageert nu als hoogste baas van de staatsbank ABN-AMRO dat het beter is voor de burgers om hun hypotheekschuld af te lossen.

Dat de banken het geld zelf nodig hebben en de hypotheekrisico’s nu proberen af te schuiven op onze pensioenfondsen verzwijgt hij gemakshalve maar en daarmee geeft hij het woord hypocriet  een nieuwe dimensie!

Misdaad loont niet, maar witte boorden criminaliteit kennelijk wel voor € 750.000,- per jaar.

De tijd loopt voor de euro ten einde, want de oplossingen zijn inmiddels gevaarlijker en duurder dan het opdoeken van de euro. En het dictaat over Cyprus zal het einde alleen maar versnellen.

De tijd zal dan ook leren of de ondemocratische politici en de criminelen onder de bankiers na afloop van het zich ontwikkelende drama voor de rechter gebracht zullen worden voor hun blinde eerzucht en hun hebzucht.

Of zal de bevolking van diverse Europese landen het recht in eigen hand nemen?

Want de EU is momenteel niet alleen in financieel opzicht explosief.

Ingezonden door S.R.L. Lancee (schrijver/politiek analist, die in 2006 in zijn boek het einde van de EU al voorspelde).

29 REACTIES

 1. Het parlement in Cyprus kan nog nee zeggen maar wat is de kans? Onmogelijk het te voorspellen. Er is ook nog een alternatief plan (3% en 12,5%, wat “socialer” zeg maar).
  En het is ook maar de vraag of die stemming maandag al rond is.

  Ik word wakker in een Europa waarin het goed paniek en hommeles in de tent is, dat is vrijwel zeker. De Cyprioten zelf kunnen morgen niets doen met hun geld want dat ligt in de boeien geslagen te wachten tot het misschien gedecimeerd gaat worden. Wat ze eens dachten dat het eigendom was waar ze vrijelijk over dachten te beschikken.

  Merkel heeft de maatregel in de CDU verkocht alsof degenen die verantwoordelijk zijn, bijdragen aan de bailout. Het is dus alsof je door geassocieerd te zijn met een bank, al dit soort maatregelen over je heen zou kunnen krijgen. Hier zien we dus het resultaat van dat communistisch achtige dag in dag uit gebash op de banken, het grootkapitaal, enzovoorts. Nu gaan er koppen rollen, de zweep over de lijfeigenen, decimatie. Een verdeling van lasten is het ook al niet. De spaarzamen werkten hard, hadden hun zaken juist voor elkaar en zorgen dát er überhaupt banken waren in dat land, en die hadden al last van de crisis in de vorm van inflatie, en nu moeten ze nog eens extra boeten terwijl ze juist niks misdaan hebben.

  Op Youtube relatief veel reacties van onzekerheid of het wel verstandig is om geld op een bank te hebben, en veel gedenk over wat je als alternatief zou kunnen doen. Daarnaast ook veel mensen die goud en zilver zouden willen gaan kopen (maar ja het is nog geen openingstijd) en slechts een enkeling die het gelaten afwacht en probeert positief te blijven. Het wordt doorgaans beschouwd als roof.

  Nou, dat wordt dus spannend morgen. Europa as we started know it, maar dan in het kwadraat. Gaat in feite niet eens om een grote economie, maar het zou wel eens de laatste druppel kunnen zijn.

  Hub Jongen [2] reageerde op deze reactie.

 2. @pteranodon [1]:

  “. . . . veel gedenk over wat je als alternatief zou kunnen doen.. . . ”
  Niet veel, maar we kunnen proberen elkaar adviezen te geven en dan moet ieder het maar voor zichzelf uitmaken.
  Wat geld betreft om te beginnen:
  –op geen enkele bank meer dan € 100.000.- (voor wat het waard is.Zie Cyprus)
  –Heb een bedrag in huis (ipv op de bank) om een paar weken van te kunnen leven. Renteverlies is minimaal. Wel goed opbergen tegen diefstal.
  –Overweeg goud/zilver te kopen. (Voor € 40 of iets minder kun je al een gram kopen). en verbergen.
  –Vergeet ook niet wat etenswaar in huis te hebben.(blikjes die je toch gebruikt)

  Plato [6] reageerde op deze reactie.

 3. Het is van de zotte,het zou erop neer komen dat als een willekeurig bedrijf failliet gaat je ipv op de aandeelhouders en obligatie houders, het gewoon op je klanten verhaald! Want mensen die een bankrekening hebben zijn klanten in mijn ogen.

 4. Vraag mij af hoelang het nog duurt voor dat ze goud in beslag gaan nemen.

 5. Dit artikel is recht uit mijn hart gegrepen. Dit vat alles samen. Ik hoop dat velen dit zullen lezen en zullen inzien hoe gevaarlijk de situatie aan het worden is. Hoop dat nieuwe politici het roer overnemen en het tij nog kunnen keren.

  Overnight [16] reageerde op deze reactie.

 6. @Hub Jongen [2]: Nou, Hub, nu ben je toch aan het overdrijven. Overigens slaat die 100.000 regel eigenlijk nergens op. Dan kunnen de goede banken betalen voor de slechte. Je moet gewoon de mogelijkheid hebben je geld bij een bank te stallen waar ze er verder met hun tengels van af blijven. En als je rente wil hebben, ga elders je gang. Trouwens ik begrijp de verontwaardiging inzake de Cypres-deal niet. Bij faillissement hadden de mensen toch niks tot weinig over gehouden.

  pteranodon [8] reageerde op deze reactie.
  Hub Jongen [9] reageerde op deze reactie.

 7. Ik heb al een behoorlijk gedeelte in bitcoins omgezet. Gaat snel en daar kan verder niemand aankomen.

 8. @Plato [6]:
  Wat het beangstigende is, is dat de onschuldige burgers met het spaarzame gedrag hier aansprakelijk worden gehouden terwijl ze juist spáárden. Het soort gedrag dat die crisis veroorzaakt, blijft zo en met het uitblijven van een structurele oplossing gaat dit dus opnieuw gebeuren, zo’n bailout. Overheden die op deze manier te werk gaan getuigen van nul inzicht in hoe deze crisis werkt, en het is nu ook duidelijk dat ze ontzettend beïnvloedbaar voor dat dag in dag uit linkse praatje dat banken de veroorzaker zijn van de crisis, en nu zijn dus ook de klanten van de banken begonnen als paria’s behandeld te worden. Who’s next, en in welk land.

  plato [21] reageerde op deze reactie.

 9. @Plato [6]:
  “. . . . nu ben je toch aan het overdrijven. . . . . ”

  Vertel eens concreet wat overdreven is.
  Er is bij deze Cyprus-coup aangetoond dat overheden geen grenzen kennen en regeren met nul moraliteit en voorgaande beloften zo maar in de prullenbak gooien.
  Is het dan gek of wijs als je binnen je mogelijkheden een beetje voorzichtigheid betracht?
  Ofis iemand zelf simplistisch als hij er niet mee rekent?

  Plato [18] reageerde op deze reactie.

 10. Meneer Dijsselbloem zal wel blij zijn met zijn nieuwe functie. Wat een moedig en goed besluit om Cyprus zo te redden. Dit is nog nooit vertoond zo’n openlijke diefstal van de burgers. En dat noem je dan vermogensheffing. De EU leiders ontpoppen zich steeds meer als criminelen. I.t.t. Robin Hood wordt het geld gejat van de armen en gegeven aan de rijken. Want hoe durf je baas van de centrale Cyprische bank een vertrekpremie te geven van € 2 mln. en de burgers een heffing te laten betalen over hun spaargeld? Dat is nu het Europa van van Rompuy, Barosso, slippendrager Dijsselbloem en kornuiten. O, wat mogen we blij zijn met de EU en de Euro, we zouden niet zonder willen en kunnen. Toch? Wanneer stoppen onze parlementariërs dit mislukte project? Of moeten we zelf eerst failliet gaan?

  Philosoof G&R Eigenwijs [14] reageerde op deze reactie.

 11. @Hoeder [11]:

  Onze parlementariers zijn roepende in de woestijn,reeds ten
  dode op geschreven, toen zij aan hun politieke tocht begonnen!!

  Laat alle hoop op politieke hulp varen, er is allen onrecht dat men
  voorlopig nog als recht aan de burger probeert te slijten.

  Daar moeten we het mee doen, of we gaan stoppen met onze
  medewerking te verlenen aan de ons opgedrongen gezagsregels.

 12. Het beslissende moment komt pas als het Parlement daar heeft gestemd want tot die tijd is er nog een kans (maar hoe klein?) dat die maatregel niet doorgaat, en zo ja wat zijn de uiteindelijke percentages?

  Ik zou zeggen dat het grootste angstzweet in Italië zal zijn. Daar zijn mensen relatief het vermogendst ten opzichte van het gekwakkel van hun overheid.

  Zou het kunnen dat de maatregel die Cyprus boven het hoofd hangt, een effect is van dag in dag uit een aanhoudend bombardement van die hatelijke taal tegen banken, en dat nu de vernederingen en paria-behandelingen gaan volgen in praktische zin, en dat zich zelfs uitstrekt tot hun klanten? Die groep die allerlei (utopische) schulden maakt ziet nu de troep door een ander opgeruimd worden die er allerminst oorzaak van is geweest.

 13. Ondanks dat Zalm het zegt is aflossen van je hypotheek geen slecht idee. Van aflossen is immers nog nooit iemand armer geworden en je spaargeld is dan veilig voor de roverheid. Enig nadeel is dat je minder flexibel bent en minder bestendig voor tijdelijke setbacks.

 14. @Hub Jongen [9]: Ik ben het met je eens dat je voorzichtig moet zijn, maar zolang de blikken die je in huis wil halen niet van goud of zilver zijn, heeft het op dit moment weinig zin. Zo’n vaart loopt het ook weer niet. Als ieder huishouden met een vermogen een flinke haircut krijgt, gaan we gewoon verder met waar we gebleven zijn. Wat voor alternatief hebben we. Dat het met de moraliteit helemaal gedaan is, is natuurlijk een ramp. Niemand in de politiek die daar een woord aan besteedt. Of het de normaalste zaak van de wereld is dat je de rekening krijgt van al dat falen en dievenwerk. Zo gaat dat in de natuur en wij zijn geen haar beter. Allemaal koekoeken op een paar duiven na.

 15. Eigenlijk ben ik wel blij dat die dieven die het geld wilde afpikken van de bevolking van Cyprus en in hun broek schijten van de russische Maffia die daar veel geld hebben en er nu op terug komen.
  Ik hoop nu dat iedere burger van de opgedrongen eu hun geld van de bank afhaald want dan hebben ze wel zeggenschap er over en als het op de bank staat allang niet meer, dus als iedereen het doet, laten we tegelijk zien dat het afgelopen is met die Dictators in Brussel en alle lijers van de opgedrongen eu!
  Het is genoeg geweest de Democratie is dood en zij doen wat ze willen en wij hebben niks meer in te brengen namens die Bilderberg ratten die bepalen wat goed voor ons is en onze grondrechten hebben afgenomen!
  Genoeg is genoeg en ben er klaar mee en hoop dat de mensen nu wakker worden en ertegen in gaan.
  Wij stemmen op hun loze beloftes en als ze eenmaal gekozen zijn naaien ze iedere burger zonder dat ze dat lekker vinden!!!!!!!!!

 16. Ik ben zo vrij hier een afwijkend geluid te laten horen. Verbeter me als ik het verkeerd voor heb.
  De kwestie is: was de EU/ECB wel verplicht om Cyprus te helpen met 10 miljard Euro steun ? Zolang de bankenunie nog geen feit is, is de faling van een bank een louter nationaal probleem. Vergelijk het met Kauphting van enkele jaren geleden. Elke lidstaat heeft zijn depositogarantiefonds en wordt geacht daarmee de rekeninghouders schadeloos te stellen (tot 100.000 euro). M.i. gaat de EU hier haar boekje ver te buiten. Het voorwensel van systeemkritische banken kan in het geval van het kleine Cyprus zeker niet ingeroepen worden. Mijn besluit: de EU is vooral totalitair omdat ze geen wettelijke regels volgt.

 17. @pteranodon [8]: Maar zo moet een libertarische maatschappij toch werken. Als jij je geld bij een waardeloze bank parkeert voor een beetje meer rente, ja dan kan je voor de bijl gaan. De mensen moeten gewoon naar een bank gaan die niet speculeert en dan maar geen rente. Bovendien kennen we faillissementsrecht. Dat betekent dat je alles kwijt kan zijn. Of moet de staat ons maar elk ogenblik redden. Dan zit ik hier waarschijnlijk op de verkeerde site.

  Pteranodon [22] reageerde op deze reactie.

 18. @plato [21]:
  Het gaat om alle spaarders, en alle banken in Cyprus waar in Cyprus belastingplichtigen hun rekeningen hebben staan. Valt dus buiten het faillissementsrecht. Er is nog niemand failliet, er wordt geplunderd om dat te voorkomen. Met het gevolg dat de rotte appels die failliet zouden gaan, alsmaar blijven bestaan. Structureel zal er amper wat veranderen. Lekker makkelijk, gewoon spaarders plunderen, en het vorige gedrag voortzetten. Die spaarders zijn toch weerloos en ze hebben veel poen. Het betreft trouwens ook kinderen die een bankrekening hebben. Echt iedereen willen ze te grazen nemen.

  Plato [28] reageerde op deze reactie.

 19. @Nico [23]:

  ” Argentinië en IJsland hebben laten zien dat het kan,”

  Dat was het eerste waar mijn blik op viel. En toen hield ik direkt op met lezen.

 20. ofschoon ik het evenzeer een afschuwelijke maatregel vind , moeten we toch ook toegeven, dat bij een devaluatie van de munt , we eveneens (zwaar) verlies lijden ! En dat wordt voor minstens alle Med-landen het te volgen scenario, als de Euro verdwijnt en elk land weer de eigen munt weer invoert ! Dus ook al geen prettig vooruitzicht , zeker niet voor Griekenland waarvoor men dan een devaluatie van minstens 40 %voorspelt !
  Moraal van het verhaal : de kleine man en/of vrouw is altijd de pineut

 21. De Europese Unie vergt zoveel overheid die aan zoveel moet voldoen, dat de zuidelijke landen daar alleen aan kunnen voldoen door meer te lenen en meer te lenen. Banken die dreigen om te vallen omdat een financieel ongezonde overheid die alsmaar op de pof leeft, de banken zelf niet kan redden.

  De overheden hebben de banken echter keihard nodig om dat utopische gedrag in stand te houden. Naast de belastingbetaler zijn de banken een tweede kip met de gouden eieren. Ze zullen de banken dus niet loslaten. Ik begrijp alleen niet dat banken zo gek zijn om alsmaar te lenen aan iets wat niet rendabel is, probeer dit eens als aankomende ondernemer!

 22. @Pteranodon [22]: Inderdaad op papier nog niet failliet, maar in feite wel. De mensen die hun geld naar een bank brengen kijken nergens naar. Dat zou moeten veranderen en mensen moeten opkomen voor zekerheid. Dat gaat nu misschien wel komen. Mensen worden wakker gemaakt. Overigens krijgen de Cyprioten aardig wat geld (noem het desnoods een lening) en wat krijgen we er voor terug: volgens die mensen zijn de Duitsers allemaal nazi’s. Das toch van de gekke. Stank voor dank. Laat ze maar barsten.

  Pteranodon [29] reageerde op deze reactie.

 23. @Plato [28]:
  Het failliet van de EU is er nog niet, qua faillissementsrecht, maar dan neem ik dus ook mijn maatregelen voor het morele failliet van de EU. Bij deze failliet verklaard in dat opzicht.
  Deze zijn als volgt:

  – Terugtrekken van de eens private bank ABN-AMRO die sinds al weer enige tijd door de staat is geüsurpeerd. En naar een private bank verhuizen.
  – Euro’s zoveel mogelijk verlaten voor andere valuta, of edelmetalen als ik daar wat van zou verwachten.
  – En lekker door blijven reaguren zolang er wat te reaguren valt.

Comments are closed.