glenn cripeGroningen – De voordracht van Glenn Cripe afgelopen donderdagavond in Huis de Beurs in Groningen voor een groep enthousiaste mensen begon even na 20.00 uur. Na een introductie van Ratio van de vrijspreker.nl en een animatie over het non agressie principe begon Glenn te vertellen over Ayn Rand en wat zij heeft betekend voor hem en veel anderen. Glenn – die zijn bewondering voor Rand duidelijk laat blijken – vertelt geanimeerd over haar grote invloed op de filosofie en de Amerikaanse cultuur.

Fascinerend was het om te horen hoe – mede door toedoen van Glenn – de Russische vertalingen van het werk van Rand landen in het voormalig Oostblok positief hebben beïnvloed. Na te hebben verteld hoe dit in zijn werk ging en wat de verwachtingen en de verrassende resultaten tot zo ver zijn geweest beantwoord hij vragen uit het publiek. Zijn weloverwogen antwoorden verschafte inzichten in onder andere de ontwikkelingen in de Amerikaanse politiek.

t zaaltje

Zo rond 22.00 uur begint Glenn met een presentatie van de verschillende Liberty Camps die hij organiseert met lokale partners in het voormalig Oostblok, Afrika, Azië en Zuid Amerika. Inspirerend was het om te zien en horen hoe studenten over de hele wereld de ideeën van vrijheid en zelfbeschikking omarmen en dit zelf ook in de praktijk brengen. Dit leidde uiteindelijk via een aantal quote’s van Rand tot de conclusie van de avond: probeer de wereld of anderen niet te veranderen maar leef zelf volgens jouw principes van non agressie en zelfbeschikking. Op een moment waar ik mijzelf geregeld toch op te veel cynisme betrap was deze boodschap een welkome opsteker.

best friends

uit de kroeg klein
Ingezonden door Harry van Dijken

1 REACTIE

 1. Ik vindt het opvallend dat veel topics op vrijspreker bestaan uit het aanhalen van andermans woorden en geschriften.Het lijkt er dan een beetje op of men niet de verantwoordelijkheid wil nemen voor de inhoud en de waarheidsgetrouwe weergave.

  Als je spreekbeurt voor 80 % uit andermans bevindingen bestaat dan getuigd dat van weinig eigen inzichten.Ik kan het natuurlijk mis hebben maar het viel me gewoon op dat er ook in berichten over Ron Paul altjd maar zo heldhaftig wordt gedaan over zijn kennis en inzicht.Maar ik zie het dan als loutere propaganda voor mensnen die zeggen zelf te kunnne en willen denken maar constant andermans woorden letterlijk over te nemen inclusief punten en comma’s.+

  Nu zou ik dat in mijn geval niet aanbevelen aangezien ik nogal wat tikfouten maak en u dus al snel door de mand zou vallen.
  Mensen als je wil reageren formuleer dan je eigen standpunt en kom niet met een tekst aan die 80% plagiaat is.+

  Vrijspreken betekend ook dat u vrij mag denken dus wees orgineel en lees geen dictaat van een ander op.En Ron Paul ach u kunt zelf toch ook argumenten en wijsheden bedenken.++

  Wees zelf eens die held die met een zelf bedacht plan komt

Comments are closed.