Person_Dijsselbloen_Lange neusDe hele NL en buitenlandse pers schrijven er over dat Dijsselbloem, PvdA minister van Financiën liegt, en de bewijzen daarvoor zijn overduidelijk. Om slechts één  artikel te noemen zie DDS.
De vraag is of dat erg is?

Wel neen, want iedereen weet toch dat politici liegen?

Maar bovendien is Dijsselbloem de opvolger van Jean Claude Juncker die openlijk verklaard heeft dat hij liegt als hij dat nodig vindt. En Jean Claude is zeker acht jaar het hoofd van eurogroep in de EU geweest!

Dus iedereen kan weten hoe het daar toegaat en weet nu dat Jeroen op het zelfde pad is.
Het is wel stom dat hij het zo duidelijk en zo vroeg heeft laten merken.

Wat wel erg is, is dat kiezers in de hele EU aan dergelijke mensen steeds weer hun mandaat geven om alles over en voor hen te beslissen. Zelfs laten ze gebeuren dat de macht van die politici over de burgers, belastingbetalers steeds groter wordt.

Let maar op: de Tweede Kamer moet nog de Cyprusovereenkomst goedkeuren. Ze zouden niet akkoord kunnen gaan. Maar wedden dat dit een wassen neus is?

En zo ging het met het ESM waardoor die gekozen volksvertegenwoordigers de soevereiniteit van Nederland nogmaals verpatsten. Om maar niet te praten hoe ze de door het referendum afgekeurde EU-grondwet toch verwezenlijkt hebben via het Verraad van Lissabon.

Het lijkt wel masochisme, maar ze gaan dat weer doen als ze binnenkort de EU-BankenUnie officieel gaan goedkeuren.

Gaat u nog stemmen?

15 REACTIES

 1. Stuntelende Jeroen Dijsselbloem moeten we koesteren. Voldoet prima als Early Warning System.

 2. Belangrijkste vak tijdens opleidingen als bestuurskunde en politicologie is liegen met een stalen gezicht.

  Maar stemmen ga ik de volgende keer weer ja. Als de LP tenminste weer meedoet.

 3. Wat was de PvdA trots toen Dijsselbloem benoemd werd. Nederland sprak weer mee op hoog niveau, ondanks de schade die de PVV had berokkend.
  De arrogantie straalt er bij de man van af en natuurlijk zullen PvdA en VVD hem blijven steunen. Gelukkig is zeer duidelijk geworden hoe onbetrouwbare deze regering is en wat voor minkukels parlementariërs zijn. Het is toch zonneklaar dat de Euro geflopt is. Het heeft ons al handen vol geld gekost. Maar het spreekwoord “Beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald”, kennen ze in Den Haag niet.
  Een schande dat dit allemaal kan, eigenlijk door de lamlendigheid van de burgers, die alles pikken.

 4. Jeroen doet het prima, nu wordt iedereen tenminste wakker gemaakt, liever vroeger dan later. Geld op je bankrekening is niet van jouw, het is van de bank aan wie je het hebt toevertrouwd (uitgeleend). De overheid geeft wel garantie (tot 100.000), maar is ook maar een belofte want pot voor garantiestelsel bevat maar fractie van gedekte saldo. Uiteindelijk zal ECB wel bijspringen (bijdrukken) om grotere banken te redden = dalende euro = hogere inflatie = alle eurobezitters meebetalen.

 5. Ik vind het nogal meevallen met de leugens van Dijsselbloem. Bovendien gaat het helemaal nergens over. De financiële sector en hun journalistieke loopjongens zouden zich beter druk kunnen maken over het feit dat de financiële markten de aansluiting met de economische realiteit geheel zijn verloren.

  En leugens kom je natuurlijk overal tegen. Het bedrijfsleven is ook niet vies van leugens. Kijk maar eens naar reclame of naar de informatie die fabrikanten geven. En het zou ook erg naïef zijn om te denken dat libertariërs nooit liegen. Net als andere idealisten gebruiken zij bepaalde berichten, zoals ook dit artikel, om hun ideaal te promoten en laten ze de keerzijde van hun ideaal liefst onbelicht.

 6. Het is niet zo erg dat Dijsselbloem (of iedere andere uit welk kabinet VVD/CDA met steun van de aarskruipers dan ook) liegt maar het ergste aan deze uitspraak is wel dat het inmiddels al zover gekomen is dat u en ik al geen eigenaar meer zijn van ons eigen spaargeld.

  In Cyprus hebben ze inmiddels de banken zodanig aangepast dat er maximaal 300 euro per dag kan worden opgenomen met een maximum van een paar duizend euro per week ?

  Let even op de kleine letters in dit geheel, morgen, nee misschien is niet van toepassing, morgen of overmorgen is diezelfde regeling in alle banken van Europa de standaard en de reden daarvoor is snel te vinden.

  De maffia in Brussel krijgt langzaam in de gaten dat de EUSSR geen lang leven meer beschoren is als men de burger alle vrijheid laat over zijn kapitaal en dus moeten er maatregelen genomen worden, maatregelen die de burger nog verder beperken in de mogelijkheid zichzelf te uiten en/of staande te houden in hun verzet tegen de uitbuiting die gaande is.

  Verzet kán en zál niet lang uitblijven en ook Brussel weet dat een burger mét geld meer schade kan aanrichten dan een burger zónder geld, immers zonder geld kan men geen wapens kopen, zonder geld kan men geen georganiseerd verzet opzetten en laat staan dat men zonder geld een lange bezetting en onderdrukking kan verdragen, men verzwakt immers niet alleen moreel maar ook lichamelijk na langere tijd.

  Het stelen gaat gewoon door maakt u zich daarover maar geen illusies en binnenkort komt de waarheid ook hier donders hard aan de oppervlakte, Nederland is immers op Cyprus na het land met de meeste schulden als ik het goed gelezen heb, en het land met de hoogste werkeloosheid, ook weer ergens gelezen, dus wie zegt mij dat ons land niet snel aan de beurt is?

  Dus dat leugentje van Dijsselbloem is eigenlijk helemaal geen leugen, dat is doodgewoon een proefballon die wordt opgelaten om te zien hoeveel verzet er ontstaat onder het volk en dat verzet is zoals ik het zie niet of nauwelijks aanwezig.

  En juist omdat wij, de burger, zich niet verzet is het proefballonnetje (dat Cyprus heet) wat is opgelaten een prachtige voorspelling van wat de Brusselse Maffia te wachten staat, de burger levert geen of weinig verzet en dus is de weg vrij om nog verdergaand uitpersing van het Europese volk te doen voortgaan en de onderdrukkin verder op te voeren, wanneer ziet u dat nou eens ?

  Haal uw geld van de bank, of dat veel uitmaakt ? de belastingdienst gaat binnenkort zelfs controleren op grote sommen contanten in uw huis, en stop het in een oude sok voor mijn part maar háál het WEG voordat het te laat is.

  Iedere euro die niet meer op de banken staat kunnen ze u niet meer afnemen, hoe hard ze het ook proberen, en tegelijkertijd laat u als burger de enige macht die u heeft gelden en maakt u duidelijk dat u het niet langer pikt.

  Laat op uw conto niet meer staan dan wat er nodig is om uw rekeningen te voldoen en haal al het andere van uw rekeningen, vooral uw spaartegoeden zijn een gewilde buit voor Brussel, en stop het veilig weg in een oude sok of wat dan ook.

  Neem als u het niet vertrouwd en bang bent voor inbrekers desnoods een grote valse hond of koop in België een pistool maar breng uw geld in veiligheid, want ik voorspel u, u bent de volgende die zijn geld ziet verdampen als sneeuw voor de zon.

  U moet het natuurlijk niet doen omdat ik dat zeg want oproepen tot dit soort dingen is strafbaar en ik hab u dan bij deze ook niet aangezet tot een bankrun maar u slechts een voorbeeld gegeven van hoe Ik het doe, van mijn geld blijven ze af, de eerstvolgende die dat probeert kan een zwart pak bestellen (of laten bestellen)

  IK pik het in ieder geval niet langer, waarom ? nou simpel, omdat er altijd leugenaars zoals Dijsselbloem zullen zijn die zich mooi voordoen maar intussen met hun lange vingers in uw buidel zitten en u bestelen waar u bij staat.

  Brussel, maar ook alle andere “regeringen” worden namelijk bestuurt door frauduleuze banken en accountantkantoren die er alleen maar op uit zijn om hun macht globaal te doen gelden, en dat houd echt niet op bij de voordeur van Cyprus alleen.

 7. Dijsselbloem kan zelfs expliciet beloven dat hij het nooit meer zal doen, maar dan nog, wat in een interview of op een persconferente door iemand wordt beweerd, daar kun je geen rechten aan ontlenen. Hij kan nog zoveel zeggen.

 8. Waar het onzekere hem in zit bij Dijsselbloem, is dat hij juist géén blauwdruk gebruikt, en dus opportunisme of willekeur. Dat is juist precies hetgene waarvoor ooit die Franse Revolutie uitbrak, omdat de burgerij meer rechtszekerheid wilde.

 9. Een template is een lay-out waarin je de cijfertjes in kunt vullen die bij een situatie horen. Zou zou ik het althans als kantoorpik verstaan (beroepsdeformatie niet geheel uitgesloten :-)). Naar deze situatie vertaald is het dus geen 6.75 vs 9.9% maar in dezelfde template misschien andere percentages.

Comments are closed.