Oorlog_inEuropaHet vermijden/voorkomen van oorlog is misschien wel het sterkste argument van de eurofielen. Als je vraagt naar de voordelen van de EU krijg je 4 van de 5 keer te horen dat we al 60 jaar geen oorlog gehad hebben.

 

Dat klopt voor zoverre er in West Europa geen gewapend conflict is uitgebroken. Maar in totaal zijn we betrokken in meer oorlogen dan ooit tevoren:
Zoals Balkan, Tsjernobyl, Irak, Afghanistan, Libië, en onderweg Iran.
Maar deze feiten worden vlug onder de tafel geschoven.

Interessant (en dreigend ??)  is echter dat Jean-Claude Juncker in een interview met Der Spiegel waarschuwt voor een mogelijke oorlog in de EU!!

Juncker constateert in het interview dat te veel landen bezig zijn terug te keren naar hun nationale belangen in  plaats van een centraal Europa.
Een voorbeeld is hoe Duitsers over de Grieken en hun schulden en bail-outs praten, en hoe de Grieken Angela Merkel in Nasiuniform afbeelden.

Zo ook de houding van de Italianen gedurende de recente verkiezingen die overwegend anti-Duits waren.
Juncker ziet een duidelijke gelijkenis met de toestand in Europa in 1913, nu 100 jaar geleden. En toen brak een jaar later de Eerste Wereldoorlog uit.

Dat wil niet zeggen dat dit nu ook gebeuren gaat. Maar wel bijna zeker is dat er binnen een jaar echt wat gaat veranderen in de EU. Zoals eerder gesteld: Met Kerstmis hebben we niet meer dezelfde euro-constellatie als vandaag.

Een heel belangrijke gebeurtenis is daarbij de verkiezing in Duitsland in aanstaande september. Hoe Angela Merkel en haar partij daar uit komen, is van zeer grote invloed.
Daarom gaat Jean-Claude, President van Luxemburg, haar ook helpen met campagne voeren.

Moeten we nu verwachten dat we binnenkort vernemen dat ook Marx Rutte met Angela campagne gaat voeren?

20 REACTIES

 1. Het praten over oorlog is het legitimeren van de overheid.
  Het is de duivel bij zijn staart uit zijn hol slepen.
  We moeten dit gewoon niet willen.

  Een hele mooie in dit verband heeft een poos geleden op site ge staan.

  STEL ER BREEKT ERGENS EEN OORLOG UIT EN NIEMAND
  GAAT ER HEEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. Dit maal laten we de zo gewenste oorlog door onze politici en bankiers zelf uitvechten. Bijlen en knuppels lever ik wel…

 3. @cruiser [2]:
  Herman Goering:
  “Naturally the common people don’t want war; neither in Russia, nor in England, nor in America, nor in Germany. That is understood. But after all, it is the leaders of the country who determine policy, and it is always a simple matter to drag the people along, whether it is a democracy, or a fascist dictatorship, or a parliament, or a communist dictatorship. Voice or no voice, the people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is to tell them they are being attacked, and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same in any country.”

 4. nu het zogenaamde argument ‘we moeten solidair zijn’ niet meer werkt, schakelt de EU een tandje hoger met het oorlogs-argument.

 5. Oorlog tussen europese landen komt er niet. Burgeroorlog lijkt mij voor de deur staan. Mensen zijn erg ontevreden over hun toekomst en de (r)overheid, in alle europese landen. Ik verwacht dat de eerste burgeroorlog uit Spanje of Griekenland komt. Ik denk zo in de trend van de grote revolutie van Frankrijk. In NL kennen we het spreekwoord; Boontje komt om zijn loontje. Werd ook een keer tijd!!!

 6. Is intussen al bekend wie de Slag om Tjernobyl heeft gewonnen? Dat is toch die strijd met de Charge of the Light Brigade door Napoleon IV als ik me niet vergis?

 7. Ik kan het mis hebben, maar voor zover ik weet zijn is er 11 maart 2004 bij een oorlogshandeling in Madrid 191 doden gevallen.

  Bij een oorlogshandeling op 7 juli 2005 in London vielen er 56 doden.

  Beide oorlogshandelingen worden terroristische aanslagen genoemd, maar feitelijk waren het verzetshandelingen van een islamitische organisatie (Al-Qaida) waar de EU en de NAVO een gewapend conflict mee hebben.

  Daarnaast kende Frankrijk in het najaar 2005 opstandelingen die daar een strijd met de politie streden.

  In 2011 kende Engeland een soortgelijke strijd tussen opstandelingen en de politie.

  Door beide overheden werden dit rellen genoemd, maar het waren minimaal rassenrellen, met als doel een burgeroorlog te ontketenen.

  Iedereen die denkt dat de EU vrede is hoeft nog geen 10 jaar terug in de tijd te kijken om te zien dat de werkelijkheid heel anders is. Europa is al lang in oorlog, ware het niet dat voornamelijk een koude oorlog is.

 8. Ooit waren we in Nederland onderdeel van het prachtige Spaanse Imperium. Totdat we dat meer dan zat waren en we onder eigen vlag verder gingen. Nou ja, dat had ook wel wat voeten in de aarde, en 80 jaar later nog steeds. Opstootjes, rellen, rebellie, och och och, wat waren die kaaskoppen een stelletje terroristen en vagebonden, die samenwerkten met zeerovers, Geuzen genaamd. En wat was dat toch een klootviool, die hertog van Alva.

  Niet alleen dat, we vonden het ook wel cool om te zeggen dat we liever onder moslim bestuur wilden staan dan Rooms Katholiek, (zie inscriptie geuzenpenning) en alles wat Turks was bewonderden, tot aan de tulpen toe.

  En onze handeltjes met de Spanjaarden legden ons zeker geen windeieren. Naast wapen en munitie handel, legden we ons ook nog een toe op het beroven van diverse Spaanse bootjes afgeladen met zilver en goud uit de Amerika’s.

  Als geschiedenis enige indicatie is voor de toekomst dan wel dit: Elk rijk gaat ten onder aan financieel wanbestuur en geeft kansen aan kleinere staten om zichzelf van onder de knoet weg te werken.

 9. En zo zal het zijn helaas, een oorlog is onvermijdelijk, er zijn immers teveel monden die gevoed moeten worden, teveel mensen die geen nuttige dagbesteding meer hebben, teveel mensen die zich niet meer willen laten bepiepelen.

  Niet u en ik bepalen of, nee wanneer, de oorlog uitbreekt, dat bepaalt de politiek door zijn handelen en vooral door het nalaten ervan, het volk zal in opstand komen, en dat kon nog wel eens sneller gaan dan u en ik denken.

  Primitieveling [13] reageerde op deze reactie.

 10. @Hub,

  Gatver ik schrijf nooit meer wat, ik ben nu gewoon misselijk en sprakeloos, ik ben dus niet de enige die de tekenen ziet (enkele dagen geleden schreef ik er zelfs een stukje over in een ander topic)

  Laten we hopen dat het snel komt ? euh, ik heb niks gezegd, ik ook altijd met mijn grote bek, ik zie te veel, hoor te veel en voel soms dingen die ik maar beter niet kan zeggen, waarom doe ik dat dan toch steeds weer ?

 11. Alle militairen hebben een zelfde interresse aan oorlog.Zonder dreiging gaan er al snel stemmen op over het verminderen van defensie uitgaven.Dus 2 gezworen militaire vijanden snappen samen dat hoemer kabaal ze maken des te meer geld en bevoegdheden ze krijgen.

  Stel je nu eens onze wereld voor zonder dat er de eerste,tweede en de balkan oorlog was geweest.

  Hoe zou de wereld er dan hebben uitgezien.Als je met die vraag gaat spelen kom je al snel op het punt van overbevolking.
  Tweede punt is economie zonder oorlog geen wederopbouw.

  Een oorlog zorgt ervoor dat alle kaarten weer geschud worden zonder dat men voor oorlogsbuit hoeft te betalen.

  Kortom als de politiek er een potje van gemaakt heeft zien ze maar 1 oplossing een oorlog uitlokken.

  Militairren weten net als een aannemer dat voor het ene project is afgelopen het nieuwe project al aan het opstarten is.
  Dus wanneer gaan de kanonnen donderen ?

 12. @deZotVanZwammerTotKletsMajoor [6]: Het volk heeft niets te willen het gaat de overheden om de angst want als de bevolking bang is accepteerd ze alles wat de politieke en militaire leiders zeggen.

  Als je kijkt naar onze huidige samenleving dan zouden de Russen en de STASI jaloers zijn op de data verzameling over de moderne mens in het zogenaamde vrije westen.

  Het is uniek in de geschiedenis dat mensnen hun eigen STASI dossier invullen en regelmatig up-daten via facebook,hyves,msn etc.Hun GSM is het peilbaken waar men precies kan zien wie waar is en een SMS bom bij een politie onderzoek laat duidelijk zien dat al deze gegevens gebruikt worden.Oke soms is het nuttig en wenselijk bij bijvoorbeeld een verdwijning etc maar snap dan gelijk dat het vaker onrechtmatig gebruikt wordt.

  Grote virus uitbraken kwamen uit het niets en verdwenen in het niets.Vaak waren de vaccins gevaarlijker als de kwaal maar als je de angst als een product ziet dan hebben de media en internationale overheden een mooi resultaat in de markt gezet.De farmaceuten sponnen er flink garen bij dus als de slager zijn eigen vlees keurt kan het wel eens zijn dat hij het lot soms een handje helpt voor meer omzet

 13. Gelukkig dat er geen verplicht leger meer is anders had er allang oorlog geweest .
  Nu moeten die politici die oorlog willen het zelf maar doen en vooropgaan .Maar geen jonge mensen meer opofferen

 14. Dankzij de EU geen oorlog ? Een leugen zo groot als het Gentse Belfort , de EU landen voeren oorlog in Afghanistan ,Irak, Libië, Mali, en staan te springen om er in Syrië in te vliegen , enz.,enz. !

 15. Van mij mag het, we leven al jaren niet meer in een Democratie, waarbij het volk bij belangrijke beslissingen worden uitgesloten en dus ook geen referendum mogen houden, dit valt onder Dictatuur!
  En daar worden we vanaf bestek 81 al door bestuurd en is allemaal wanbeleid wat ze voeren en het volk minachten!
  Het is een bilderberg clupje die dit bedacht hebben en ze zullen er zeker vanuit gaan, dat dit gedoemd is tot mislukking en die dag zie ik graag tegen moet, ben er klaar mee met die dieven, die huichelaars die dit land helemaal naar de afgrond hebben gebracht door ons alles maar door ons strot heen te proppen, het is tijd voor een koekje van eigen deeg te geven, genoeg is genoeg en ben zeker bereid om voor me vrijheid te knokken, want die vrijheid die we hebben gekregen na de twee wereld oorlog is ons allang al weer afgenomen en wanneer worden we nu eens wakker?
  Dit opgedrongen eu zooi heeft alleen maar ellende gebracht, privatisering goedkope arbeids krachten uit het oosten terwijl het volk hier de straat op wordt gepeurt en wacht maar als volgend jaar het ontslag recht van kracht wordt, dan hebben we de poppen echt aan het dansen en welkom nog meer vullis uit het oosten die voor vijf opgedrongen euro wel 12 uur per dag willen werken.
  Nee hoor ben er klaar mee met deze bananen republiek, waar niet Nederlanders meer voor elkaar krijgen dan het eigen volk en zo zit het echt wel in elkaar, die pvda,vvd,groenlinks,d66 en al die linkse wauzen en die zogenaamde rechtse partij vvd, zijn allemaal grafbakken die maar dingen doen wat zij goed achten!
  Al deze Dictators partijen komen eerst op voor hun eigen belangen dan voor de familie en dan voor vrienden, maar zeker niet voor het werkend volk, die pikken ze alles af wat ze maar verdienen.
  Een mensen leven hier in Nedereland kost een miljoen aan belasting en dan heb ik het niet eens over de BTW en al die andere taxen waar die Dictators zoveel aan verdienen!
  Ik kijk er naar uit als de bom barst en ben er klaar voor en denk als er oorlog uitbreekt dat alle landen in de opgedronge eu gaan vechten voor de echte Democratie en niet in de vorm van de afgelopen jaren.
  dat bilderberg clupje samen met de yanks willen graag dat Julian Assange uitgeleverd wordt aan de vs en waarom zouden ze dat zo graag willen?
  Omdat hij maar het topje van de ijsberg heeft laten zien en dat hij genoeg informatie heeft over de opgedrongen eu waar het volk geen brood van lust!
  Ik zie geen verschil met 40/45 en heden, wel dat we moegen blijven leven met alle ergenissen van dien, dat is het enige verschil.
  de opstanden in het midden oosten zijn ook niet voor niks geweest, maar de Dictators hier zitten nog stevig in hun zadel en wie kan mij overtuigen dat zij beter zijn dan Assad, hoesein,gadafi en alle anderen, ik zie geen verschil, wel weer eerder genoemde, dat we mogen blijven leven met de nodige frustratie en ergenissen.
  Nederland was ooit eens een mooi land, totdat de Dictatuur erin kwam en nu is het een Getto een afval putje van de opgedrongen eu!

Comments are closed.