vrijdag, 29 maart 2013
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Libertarische actie: steun petities die oproepen tot meer vrijheid!

Seagull_in_SeattleHet is weer tijd voor onze maandelijks rondje vrijheidsminnende petities. Ook afgelopen maand hebben diverse medemensen zich drukgemaakt over wetten, beperkingen en misfunctioneren van onze overheid. Zij startten een petitie, steun hen door die petities te ondertekenen!

 

1)    Ondernemers die een stuk grond willen kopen om daar voor eigen rekening en risico een recreatief paviljoen te ontwikkelen. Vrij normaal zou je zeggen. Niet in Arnhem.

2)    Gastoudersvragen willen meer ruimte voor ondernemersschap. Steun hen in hun strijd tegen te hoge leges en administratieve beperkingen.

3)    Honden in de Haarlemmermeer hebben een hondeleven. Help deze arme drommels!

4)    Geen hondenbelasting in de gemeente Drimmelen!

5)    Verlaging van tabaksaccijns!

6)    Deze gaat nog heel groot worden: legaliseer hennepteelt!

7)    Het is al erg genoeg dat we een publieke omroep hebben. Laat ze hun geld dan niet verkwisten aan dure naamswijziging.

8)    De lijst met anti-Rutte-petities blijft maar groeien. De kwaliteit is niet altijd om naar huis te schrijven: één en twee.  Wordt het niet eens tijd om al dit kruimelwerk te combineren tot één goed gepromoote site zolas www.burgerforum-eu.nl?

9)    De meeste kinderen gaan naar staatsscholen, maar er zijn gelukkig uitzonderingen. Ouders die hun kinderen zelf (laten) onderwijzen maken echter dubbele kosten: voor het onderwijs van hun eigen kroost èn voor dat van de staatsschoolkinderen. Deze petitie roept op om deze oneigenlijke belasting terug te geven, door een kindgebonden onderwijsbudget in te stellen.

10) Guldenpostzegels zijn binnenkort niet meer geldig. Er zijn echter nog steeds mensen die nog grote partijen in hun bezit hebben en dagelijks gebruiken voor het verzenden van post (Prepperoni is er één van). Die zijn in één klap waardeloos geworden. Net als de rest van Nederland hebben zij niet om de euro (en europostzegels) gevraagd en willen dan ook simpelweg hun ooit aangeschafte guldenpostzegels kunnen blijven gebruiken.

 

 

Hekkensluiter: het kan niet anders of deze hilarische petitie is door een libertarier gestart. Lees ook de reactie van de enige ondertekenaar 🙂

 

Prepperoni

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Ratio schreef op : 1
  Ratio

  petitie 7 is ingetrokken en de Rutte petities kwamen niet door.

  Verder wil ik iedereen oproepen gewoon even te tekenen

 2. Pasparal schreef op : 2

  En wat dacht men van een puntje 11, de hypotheekrente-aftrek helemaal opheffen? Het Nederlandse volk wil bevrijd zijn van moeten meebetalen aan de villa-subsidie voor profiteurs aan de top van de inkomenspiramide.

  jAAP [3] reageerde op deze reactie.

 3. jAAP schreef op : 3

  @Pasparal [2]: Prima plan! Wat mij betreft worden alle subsidies afgeschaft, dus ook de huursubsidie. Het Nederlandse volk moet bevrijd worden van het meebetalen aan andermans hobby’s en iedereen moet zijn/haar eigen woonruimte bekostigen, ongeacht het inkomen.

  Parparal [6] reageerde op deze reactie.

 4. Parparal schreef op : 4

  @jAAP [3]: Moeten we mensen met onvoldoende inkomen dan dwingen dakloos te worden, net als in de Derde Wereld? Is de economische vrijheid van de miljonair belangrijker dan de eerste levensbehoefte van de bezitloze?

  Primitieveling [5] reageerde op deze reactie.

 5. Primitieveling schreef op : 5

  Petitie 9 heb ik uiteraard niet getekend. Subsidie ontvangen/verstrekken heeft helemaal niets met vrijheid te maken.

  @Parparal [4]:

  Dan moeten die mensen hun handen maar eens laten wapperen. Voorbeelden genoeg van mensen die volgens de wet niet kunnen werken, maar wel een succesvol bedrijf hebben opgezet.