Uw belastinggeld gaat via de staat naar pooiers. Dat is weer eens wat anders dan Redlight districthet bankenkartel. Minister Lodewijk Asscher – destijds wethouder in Amsterdam – kocht o.a. voor 25 miljoen euro de bordelen op van Charles Geerts en voor 40 miljoen de panden van de Barazaniclan. Uitvoerend gemeentelijk orgaan NV Stadsgoed staat nu onder water en op omvallen met ruim 100 miljoen euro schuld en dramatisch geslonken eigen vermogen.
In 2007 besloot wethouder Asscher om bordelen op te gaan kopen. Om ‘de criminaliteit en vrouwenuitbuiting tegen te gaan’.  Van de ruim 500 ramen moesten er 300 overblijven. In de opgekochte panden kwamen startende modeontwerpers: Red Light Fashion. Het geld kwam van het in 1999 opgerichte NV Stadsgoed die tot die tijd verpauperde historische panden had opgekocht en opgeknapt. Dit hemelbestormende plan werd Project 1012 gedoopt.

Stadsgoed betaalde de hoofdprijs voor de panden met bordeelvergunning, één van de meest lucratieve exploitatievormen. Vervolgens werden de panden gerenoveerd en kwam er een modeontwerper in. Een vorm van enorme kapitaalvernietiging: Stadsgoed staat nu voor meer dan 100 miljoen in het krijt. 30 miljoen bij de banken, 50 miljoen bij de Gemeente Amsterdam en 20 miljoen bij moedermaatschappij Stadsgenoot.

De waarde van de panden is volgens Stadsgoed circa 95 miljoen. Maar gezien de grote kosten, geringe huuropbrengst en rap dalend onroerend goed is zelfs 75 miljoen nauwelijks haalbaar. Zo bedraagt de huur van de ex-hoerenkitten slechts 5 miljoen euro per jaar. Daarnaast heeft Stadsgoed nog een verliesgevende dochter: Stadsgoed Monumenten BV. Deze BV heeft bij Stadsgoed een schuld van 42 miljoen euro die – met een huur van 1,6 miljoen per jaar – nooit meer terugbetaald kan worden.

De winnaars van deze scam ? Allereerst Lodewijk Asscher. De daadkrachtige wethouder die de vlucht voorwaarts nam naar Den Haag. Dan de bordeeleigenaren die de belastinggeld jackpot kregen. De verliezers ?
De prostitueés – de zielige groep waar het om begonnen was – werken nu waarschijnlijk illegaal onder slechtere omstandigheden. De toeristen tonen de maatschappelijk verantwoorde modezaakjes geen blik waardig. En zoals gebruikelijk betalen wij alle kosten voor dit debâcle dat je van 10 kilometer afstand kon zien aankomen.

De overtreffende trap van hoerenlopen is dus de overheid die met belastinggeld pooiers tot miljonairs maakt. Met de beste bedoelingen, dat dan weer wel.

4 REACTIES

 1. Dit is een typisch voorbeeld van marktontwrichtend gedrag dat de belastingbetaler veel geld kost. Alleen een overheid is tot zo iets in staat.
  hugo van reijen

 2. Ik wist het al langer: het land waarin ik ben geboren is ziekelijk. Geen wonder dat ik het hier niet kan uithouden. Je kunt het alleen maken in dit land als je de laarzen van de overheid likt en je komt pas echt ver als je hun konten likt, op allerlei niveaus, ik bedoel gemeentelijk, provinciaal en landelijk (waar die zones in de kont zitten, weet ik echt niet en interesseert me ook niet). Eerst uiteraard door foksubsididies, ook wel bekend als kinderbelasting, dan door allerlei andere hielenlikkerij in je studententijd (en passant uitkijken dat je geen vieze ziektes oploopt tijdens deze jaren) en dan begint het feest pas echt, als je hebt gekozen voor een of andere politieke mierenneukerij of regelneef, i.e. zoiets als advocaat ofzo. Het geld stroomt helemaal met bakken binnen als je op vroege leeftijd jezelf boven anderen stelt en maling hebt aan iedereen. Dat gedrag wordt juist gepromoot en beloond door je medeburgers die alleen maar hun tweejaarlijke vakantie willen op een met plastic bezaaid strand en een auto met nog meer technische snufjes of een designkeuken en alles zullen doen om die mooie dromen te verwezenlijken. Nou ja, wat kun je daar nog tegenin brengen? Hoerenkasten opkopen en die pooiers lopen lachend weg met koffers geld en nu zitten ze gewoon op een tropisch eiland of in een andere locatie met hun dames die misschien wel of misschien niet hun benen vrijwillig wijd gooien de hele avond door. Modezaakjes, hahah. Hier in Eindhoven zijn ze ook bezig met die feel-good linkse zooi in de hoerenbuurt. Echt, dit land presteert niets meer. Alle zooi komt uit China en de enige manier om hier geld te verdienen is in een of andere circle jerk voor een of ander gelegaliseerd kartel. Succes ermee!

 3. De (R)overheid fasciliteerd criminaliteit waarbij de uitvoerders (ambtenaren) immuniteit genieten (PIKMEER) de Italiaanse Maffia,Chinese triaden en de Yakuza zijn puppets vergeleken met de NL MAFFIA.
  Jhon

 4. Off-topic;

  Vanavond om 19:00 in de uitzending van OlympicZion radio:
  Alfons Borm is een enthousiaste ondernemer die de stekker uit zijn bedrijf getrokken zag door de ABN AMRO bank. Hij is niet blij, integendeel. Daarom treedt hij in de publiciteit met een verrassende en ludieke actie. Vanavond vertelt hij in de uitzending meer over zijn verhaal.

  http://olympiczion.nl/index.php/chat/radio-chat/

Comments are closed.