Happy Easter1

7 REACTIES

 1. Symptomen:

  Lege plekken in onze portemonnee.

  Diagnose:

  De (r)overheid is als een kankergezwel dat blijft maar doorgroeien in regels en graaien, de brave burger is als het omliggende vlees en wordt door het gezwel vermorzeld en verteerd.

  Behandeling:

  Starten met 4 keer bestralen oftewel afstraffen in het stemhokje tijdens landelijke, gemeentelijke, provinciale en europese verkiezingen, vervolgens zware chemo dat wil zeggen vervolgen van de laatste overgebleven ratten en bestraffen voor de door hun gepleegde diefstal.

 2. En niet vergeten;

  Inwoners van Cyprus vernederen is ongepast !

  Maar ook de inwoners van andere landen kun je niet zomaar overal de schuld van geven zoals van het debacle wat Banken en overheden veroorzaakt hebben, dat is beslist niet de schuld van de gewone inwoners, waar nu van gevraagd wordt het gelag te betalen wat anderen veroorzaakt hebben.

  Er wordt de indruk gewekt dat de burgers op te grote voet geleefd hebben, maar er wordt vergeten dat een Burger het recht heeft datgene te doen wat hij graag wil, daarvoor werkt en betaald hij dan ook en ontvangt geen geld, zoals te veel anderen, die vanuit het collectief opgebracht geld, waar ze en graai pot van gemaakt hebben.

  De overheid is te groot en het financiële beleid is een debacle geworden.
  De Banken dachten dat alles mogelijk was en gingen af op advies zogenaamde experts!
  Er zijn te veel mensen binnen gekomen die door de maatschappij onderhouden worden.
  Te hoge salarissen en bonussen vanuit het maatschappelijk opgebracht kapitaal.
  Wie heeft verzonnen dat 3 % begrotingstekort mag, en dat niet overschreden mag worden.
  Aangezien er geen goede leiding gegeven wordt is het verstandig om een door de burgers gekozen president aan te stellen en het “ verboden “ wordt mensen te vernederen!!.

  Hub Jongen [5] reageerde op deze reactie.
  Harrie Custers [6] reageerde op deze reactie.

 3. Dit ‘artikel’ vat precies samen waarom het libertarisme nog heel ver weg is. Het draait allemaal om één woord: cultuur. Ondanks dat het aantal christenen in de minderheid is en slechts een derde daarvan kerks is, vieren we massaal een fictief verhaal. In principe is iedereen daar vrij in, maar als we – als libertariërs – niet inzien dat dit soort ‘vieringen’ voortkomen uit conditionering, dan zullen we nooit in staat zijn om anderen te overtuigen dat het noodzakelijk achten van een overheid ook een vorm van conditionering is. Om te kunnen komen tot een cultuurverandering die leidt tot een libertarische samenleving, zullen we eerst onze eigen conditioneringen aan moeten pakken.

  Hub Jongen [7] reageerde op deze reactie.

 4. @reiny [2]:
  En laat je niet te veel beïnvloeden door het negatieve gedrag van politici.
  “verstandig om een door de burgers gekozen president aan te stellen en het “ verboden “ wordt mensen te vernederen!!.”

  Heb je iemand op het oog? En wat gaat die dan doen?
  Ik kon filmpje van Larsen Rose: “If you were king” niet vlug genoeg vinden. Ik ga proberen dit vandaag nog (opnieuw?) op de Vrijspreker te krijgen. Echt kijken!!!

  Een snellere, en meer haalbare oplossing is de overheid verbieden zich met een aantal zaken te bemoeien:(privatiseer)
  -buitenlandse oorlogen
  -ontwikkelingshulp
  -drugs
  -EU en aanhang

  Dat zou een enorm goed begin zijn!

 5. @reiny [2]: ja, er zit geen “rem” op. Het is dus een systeem zonder intern regelmechanisme. En dan gaat het inderdaad woekeren. In de vrije markt is het regelmechanisme winst of verlies. Dat is keihard, duidelijk en eerlijk.
  Bij de overheid heb je die directe onafhankelijke feed back niet. Daar heb je rapporten, commissies, adviseurs …. heel veel woorden en rookgordijnen dus.
  Bij de politiek heb je verkiezingen. We kunnen op die manier niet eens afstraffen dat de dames en heren partij-politiek laten prevaleren voor het algemeen belang van de Nederlanders. M.a.w. dat feed back systeem is ook onvoldoende direct en bovendien onvoldoende onafhankelijk gegeven de hersenspoeling door de media.

 6. @Patrick [4]:

  Daar zit wel veel in, maar ik denk dat het beter is om je tijd te besteden aan bvb de dingen die ik noem in reactie 5.
  En alleen dingen afschaffen waar anderen last van hebben, anders kom je tot dingen als het verbieden van de Mattheus Passion en dergelijke. Er zijn heel wat atheïsten die daar jaarlijks naar toe gaan.

Comments are closed.