Person_Samsom_harenZoals in de bijbel Samson zijn kracht verloor toen hij zijn haren kwijt was, is blijkbaar de denkkracht weg bij onze Diederick. Hij wil dat de brievenbusfirma’s in Nederland worden opgedoekt. Want?? volgens TT, zegt Samson dat de brievenbusfirma’s in Nederland tot een situatie kunnen leiden zoals in Cyprus?? Omdat ze geen of weinig belasting betalen, moeten we deze misstanden aanpakken.

Heeft er misschien iemand wat haargroeimiddel? Want dat heeft Samson wel erg hard nodig.

 

Blijkbaar weet hij niet (te bedenken) dat de Cypriotische banken, vooral in problemen raakten toen ze, mede gedwongen door de ECB en het IMF, grote verliezen maakten op de Griekse banken. Dát en slecht bankieren was de oorzaak van het Cypriotische probleem. Dat het nog een tijdje was vol te houden kwam door de opbrengsten van de brievenbusfirma’s en de grote deposito’s die buitenlanders daarvoor stalden.

Terwijl er minimale belasting wordt betaald, leveren die brievenbusfirma’s het belangrijkste deel van de Cypriotische economie op, meer dan toerisme of landbouw. Er worden  namelijk heel veel salarissen betaald om een structuur, limited oid daar op te zetten en dat levert weer extra werkgelegenheid, huizenbouw etc op.

Maar nee, iedereen gelijk, iedereen arm, vooral de kip met de gouden eieren in Cyprus of Nederland slachten, wat is nivelleren toch leuk.

Ierland zat ook in zo’n situatie, gelukkig hield men daar de rug recht en verhoogde de belastingen niet en begint men er daar weer bovenop te komen.

En beste moraalridder Samson, denk je nu echt dat als je brievenbusfirma’s hier de deur wijst, dat ze dan deemoedig aan jou belasting gaan betalen? Kom op, ik leg het je nog een keer uit: die firma’s gaan gewoon naar een volgend land onder achterlating van vele werklozen en het leeglopen van de laatste nog verhuurde kantoren in Amsterdam.

19 REACTIES

 1. Het zou toch eens leuk zijn als Samson hier op zou reageren… Maar die schijtlijsters van de PvdAllochtonen reageren nooit. Zelfs niet als je ze rechtstreeks per email aanroept. Zelfs niet als je een ontvangsbevestiging krijgt toegestuurd.

  Adam [17] reageerde op deze reactie.

 2. De accountants en notarissen wrijven zich al in de handen bij alle contracten die aangepast moeten worden.

 3. Ik ben benieuwd welke Nederlandse politicus als eerste voor gaat stellen om e-mail te belasten. Misschien loop ik alweer wat achter en zijn er misschien al meerdere geweest die dat idee hebben geopperd. In ieder geval lijkt die kip zonder kop waar dit artikeltje over gaat, nogal een ideale kandidaat voor die prijs.

  Hey Samsom, waarom ga je niet alle internetbedrijven verbieden. Die drukken namelijk alle ‘echte’ winkels weg, toch? Kom op, Samsom, dit is echt iets voor jou, hahahahah.

  Niet voor niets is de PvdA nog altijd Partij van de Armoede. Toen ik op de basisschool zat, snapte ik dat al.

  Pendragon [5] reageerde op deze reactie.

 4. @Jeroen Nouwens [4]: Geweldig idee man. een e-mailstamp. Niet verder vertellen, maar gewoon een bedrijf oprichten op de Kaaiman eilanden, en e-mailstamps gaan verkopen. Per mail 10 cent vragen en binnenlopen. Niks afdragen aan graaioverheden….

 5. Nederland is een belastingparadijs voor grote bedrijven. Dat moet anders worden aldus de heer Samsom. Nu las ik ergens een comment (weet niet meer waar) waarin werd uitgelegd dat een belastingparadijs natuurlijk niet bestaat. Als je niet bestolen wordt heeft dat niks paradijselijks. Het is normaal. Bij ons thuis is het toch ook geen geweldsparadijs omdat ik mijn vrouw niet sla? (:-) Die houden we erin!)

  Maar voor ons gewone mensen en het mkb is het hier wel een belastinghel. Maar daar hoor je die kale niet over natuurlijk.

 6. Mijn vader noemde 60 jaar terug al: PvdA = Pluk van de Ander

 7. Er klopt iets niet met die Samsom. Hij heeft kernfysica gestudeerd en afgerond. Dan moet je toch behoorlijk snugger zijn. Dan gaat ie bij de pvda. Dat wijst op een cynische carrièrepoliticus. Als je dom bent en je gelooft die luchtkastelenpraat van die geestelijk gemankeerden alla. En met dit soort dom gelul voor de achterban, onderschrijft hij dat hij een cynische carrièrepoliticus is. Het illustreert dat het een gevaarlijke klant is die zeehondenknuffelaar.

 8. volgens mij was hij met haar ook al een mongool. anders zet je je niet in voor Greenpeace en socialisme.

  Hayek: ‘ als socialisten iets van economie zouden begrijpen zouden ze geen socialisten zijn’

  Ikke: ‘ Als socialisten iets van ecologie zouden begrijpen, zouden ze geen socialisten zijn’

  eigendomsrechten en de effectieve (dus niet in overheidsrechtbanken) bescherming ervan zijn namelijk het beste voor het milieu.

 9. Als je 20 bent en geen socialist heb je geen hart.
  Als je 40 bent geweest en nog steeds socialist heb je geen verstand.

  Ps: niets zo asociaal als socialisme

 10. Deze vos verliest weliswaar zijn haren maar niet zijn streken, belastingparadijzen houden de nationale overheden eerlijk of zoveel mogelijk. Maar dat is niet wat de statisten willen. De laatste “redding” van een Nederlandse bank was in elk geval een voorbode wat heet als een powergrab waar socialisten altijd al van gedroomd hebben, de bancaire sector innemen en opnemen in het collectivisme. In een markt die overgereguleerd werd en gemanipuleerd, waar kapitalisme niet mocht werken. Factoren die een broodkamer voor dit soort ingrepen is gebleken net als de greep die nu de socialisten en andere progressieve krachten te lijken willen voltooien met een complete overname van de fi nanciele markten.

  Peter D [13] reageerde op deze reactie.

 11. In de volkskrant van afgelopen zaterdag stond een artikel over belastingparadijzen. O.a. Shell maakt daar gebruik van. Oh wat een boeven zijn het dat ze daar met een aantal mensen een assurantiebedrijf runnen. Of je niet een bedrijf mag vestigen in een land naar keuze. Mag je dan ook geen gebruik maken van lagere arbeidskosten. Nou dan kunnen we wel afscheid nemen van een paar landen. Wat een geweldige journalistiek!

 12. Opzouten met die pleuris oplichters ze mogen blij zijn dat het volk ze niet door heeft hoe veel schade ze aanrichten .
  Het zijn vuile gore oplichters die als parasieten de zuur verdiende welvaart van het volk naar zich toe zuigt met een verwoestende uitwerking op de totale welvaart .Ik zou graag zien dat dit onkruid werd vernietigt met alle beschikbare middelen .

 13. Samson mist wel meer dan zijn haar alleen. Hij ziet er uit als een kickbokser die kan praten maar er komt helaas niets verstandigs uit. Je moet als PvdA toch wel redelijk in de knoop zitten met jezelf als je deze man die een uitstraling heeft als een grasmaaier, naar voren gaat schuiven. Ok, iemand op zijn uiterlijk behoordelen is niet fair maar als er vervolgens klinklare nonsens uit komt dan kun je haast niet anders toch.
  Hoe je het wendt of keert : we worden geboren in een dictatuur. Democratie is de dictatuur van het volk, socialisme de dictatuur van de gelijkheid, liberalisme de dictatuur van het ondernemen gekoppeld aan de dictatuur van de economische groei. Zeg eens dat ik ongelijk heb. Sta er open voor.

 14. Het leuke is met politici dat ze zo lekker voorspelbaar zijn en lijden aan het syndroom van korte-termijn-geheugen. In de periode dat ze gekozen moeten worden hebben ze het de hele dag over ‘de kiezer’. Als alles achter de rug is hoor je hen er niet meer over en er is geen journalist die hen erop wijst dat ze vertegenwoordigers zijn van ‘het volk’. En dan zitten wij hier maar te typen dat het een lieve lust is om dat onmachtgevoel lucht te geven. Volksopstand, stenen gooien, blokkades, noem maar op zoals ze dat in Frankrijk soms zo heerlijk kunnen doen. De beuk erin, naar het Binnenhof en man en paard noemen. Weg met die arrogantie van de ultieme domheid.

 15. Iedereen opgelet, anderhalve week geleden, de uitzending van een van de journalistiek journalisten van brandpunt of nieuwsuur, ik weet even niet meer precies wie.

  Doet verhaal over de manier waarop grote corporaties de wet misbruiken en belastinbgen omzeilen, het is echt waar, dhr Samsom heeft de klok horen luiden maar als hij de klepel weet te vinden kan je pas echt lachen, de Amsterdamse zuid-as is één van de plekken waar de maffie dagelijks huishoud.

  Miljarden, nee biljoenen aan belastinggeld worden er wereldwijd ontdoken en Nederland is mede verantwoordelijk voor de in standhouding van deze zwendel (althans een deel van onze liberale politici dan, samen met de belastingdienst blijkbaar)

  In het Engelse Lagerhuis zijn er al onderzoeken geweest naar deze praktijken waaronder o.a. Google, Starbucks en Yahoo aan de tand werden gevoeld, de zwendel is mega groot en moet vooral in de doofpot blijven is de insteek van onze politici.

  Laten we nou die Samsom eens de ruimte en het geld geve om dat uit te zoeken, je zal versteld dtaan hoe in en in slecht onze politiek is en in wat voor zwijnenstal ze zich begeven, pure maffioso zijn het en niet anders, overigens zijn de grote corporaties en de rijkste Nederlanders ook betrokken bij dezelfde zwendel.

Comments are closed.