Rijke Russen1Er zijn berichten dat die Russen hun geld al lang in veiligheid hadden gebracht. Daarbij gebruik makende van de totale chaos in Cyprus toe de EU geld van iedereen wilde hebben en de banken op Cyprus gesloten waren.

In die tijd waren echter “dochterbanken” van die Cyprioten wel nog open!

 

En daar was het wel mogelijk om de miljarden naar veiliger oorden te sluizen. Alles terwijl de EU-politici aan het praten waren en de eigen burgers maar maximaal €100 per dag of helemaal niets \konden bemachtigen.

Het zou best kunnen dat die rijke (slimme)  Russen hun geld  al lang weer op een veilig plekkie buiten de EU hebben.
Als dit echt gebeurd is, dan:

–is het een pracht verhaal voor een film of TV-serie
–is het een blamage voor de EU-politici!
———————-
Gebruik gemaakt van o.a.: http://www.zerohedge.com/news/2013-03-25/have-russians-already-quietly-withdrawn-all-their-cash-cyprus

15 REACTIES

 1. De buitenlandse filialen van de Laiki Bank staan onder toezicht van de Cypriotische autoriteiten. Deze laatste hebben, al dan niet bewust, deze filialen geen opdracht tot sluiting gegeven.
  Lekker zooitje op Cyprus.

 2. Och verrassend. Ik denk dat de EU daar echt van wist. Nee zelf geregeld heeft om problemen met de Russen te voorkomen.

  En dan straks vertellen dat de operatie niet genoeg opgebracht heeft. En we moeten dus meer bijbetalen dan gedacht.

  Dat heet het spelletje spelen.

 3. @Hub Jongen [1]:
  Mjah, wat zou jij doen als je berooft dreigt te worden?

  En voor wat het hele “Rijke Russen” verhaal betreft, waarom de aanname dat het crimineel geld betreft? Is dan elke Rus crimineel?

  De blamage voor de EU politici is dat men heeft geprobeerd te roven van een aantal Russische spaartegoeden met de motivatie: Alle Russische spaartegoeden zijn crimineel geld.

  Godwin: Iemand zei 80 jaar geleden dat elk Joods spaartegoed crimineel kapitaal was. En dus geroofd mocht worden.

  Als dat de denkwijze van de EU is, alsjeblieft, kunnen we met de EU stoppen?

  Jhon [5] reageerde op deze reactie.

 4. @Jhon [5]:
  Beste Jhon,

  Ik heb even de link doorgelezen, en heb mij verbaast. Ik krijg het niet voor elkaar om zoveel “samenzweringstheorien” aan elkaar te rijgen.

  Het is echter niet consistent met mijn beeld. De EU is niet het gevolg van kwalijke planning, maar een overheidsgedrocht wat zichzelf gemaakt heeft.

  Gewoon een shitload aan ambtenaartjes die denken dat hun eigen regeltjes de maatschappij kunnen beheren. En daar gruwelijk in falen, maar hun falen dekken met woorden. Woorden waarin helaas teveel mensen geloven.

  Nee, geen vrijmetselaars, geen nieuwe wereldorde, geen samenzwering van banken. Gewoon een monster wat bestaat omdat de meerderheid van mensen daarin gelooft.

  Philosoof G&R Eigenwijs [13] reageerde op deze reactie.

 5. Volgens de berichten vind Dijsselbloem de situatie op Cyprus een blauwdruk voor de rest van Europa. Dus je weet nu hoe ‘veilig’ het geld op je spaarrekening is.

  Feitelijk zijn er nu 2 soorten bankbeleid:
  – VIP behandeling via de achterdeur voor wie de juiste politieke connecties heeft.
  – Confiscatie en beperkingen voor de rest.

  Interessant detail is: volgens het beleid is iedereen die meer dan 100.000 euro op de bank heeft ‘rijk’. Zo veel geld is dat niet, 100K, ook hier weer propaganda om confiscatie goed te praten.

 6. Er wordt een puzzelstukje over het hoofd gezien.

  Dreiging inbeslagname KGB- en ander Russisch geld – Bedreiging Cypriotische parlementsleden d.m.v. ophanging Joods-Russische miljardair Boris Berezovsky – Openhouden buitenlandse filialen om geld weg te sluizen – Mission accomplished (maar dan op z’n Russisch uitgesproken)

 7. Volgens mij een broodje aapverhaal.
  Elk filiaal is een zelfstandige NV (of S.A. of whatever) met eigen rekeningen voor eigen klanten.
  Als u bv. klant is bij pakweg ING (Nederland) dan bent u niet automatisch klant van ING Belgie of ING direct in Spanje of de US.
  En van een bank (bv. ING Belgie) waar u geen klant bent kan u geen geld opnemen van een rekening die u er niet heeft. Ook kan u daar aan het loket niet instructie geven om overschrijvingen te doen van een moeder of zusterbedrijf waar u wel een rekening heeft lopen.
  Kortom als Laiki op Cyprus dicht was, stond u geld er vast (tot het verdween). Als u daarnaast -bewust- ook klant was bij buitenlandse dochters die in de regel overigens als juridische entiteit onder het locale buitenlandse toezicht vallen, dan kon u daar wel geld afhalen van die rekening, maar niet van de Cypriotische.
  Of dat zinvol is, kan ik niet met stellige zekerheid zeggen maar het is wel zo voorzichtig, immers men weet maar nooit of de dochters zouden meegesleurd worden in het faillissement van de moeder, cq. of de EU bewust ook die filialen zou viseren, dus ofschoon het geld er -misschien- wel zou overleven, kan je m.i. beter het zekere voor het onzekere nemen en geld wat daar staat alvast weghalen en alzo in veiligheid brengen, maar daarmee heb je het geld dat op de rekening in Cyprus stond (bij de moeder) nog niet. Daar kan je gewoon niet bij.

 8. @Philosoof G&R Eigenwijs [13]:
  Quote:
  “Geloof dat maar niet!!!!!”

  Geloof het maar wel! Hoe fascinerend ook de samenzweringtheorieën zijn, als je jezelf realiseert dat het geheel prima verklaard kan worden met menselijke stompzinnigheid doen de “geweldige” samenzweringtheorieën gewoon poef.

  Je kan zeker het geheel EU zien als een sociaal geheel, een wereld waarin mensen binnentreden met volledige acceptatie van de normen en waarden van die gemeenschap. Dat is binnen de EU bureaucratie ook het criterium om binnen te worden gelaten.

  Het geheel werkt zelfversterkend. Het enige probleem is dat deze organisatie behoorlijk veel macht heeft. En als doel heeft ontwikkeld meer macht te verkrijgen. Absolute macht.

  Wat voedt dit monster? De macht die het gegeven wordt, en de macht die het verkrijgt. Op een gegeven moment zitten we in de situatie waarin het monster zichzelf gaat voeden. Je kan de discussie aangaan of dat morgen of gister is…

  Het monster zelf zal geen enkel bezwaar hebben tegen de samenzweringtheorieën. Integendeel. Zo marginaliseren de tegenstanders zichzelf. Net zoals de Amerikaanse overheid geen enkel bezwaar had tegen de UFO theorieën van Rosswell. Het leidde de aandacht af van wat er werkelijk gebeurde.

  Dus door te verdwalen in de samenzweringtheorieën doe je exact wat zij willen wat je doet. Sorry voor het slechte nieuws.

 9. Er gaan nu zelfs berichten dat de schulden van de politici kwijt zijn gescholden om ze over te halen de wetten te bekrachtigen, 9 wetten zijn er door gejast op 1 middag ?????????????????? het blijven alleen maar vraag tekens oproepen.

Comments are closed.