Beslag nemenEen paar dagen geleden werd er in een reactie nr 4 op artikel
Achterlijk EU bestuur dat over u beslist”  de handschoen geworpen naar Vrijspreker: “Vertel eens iets nieuws; hoe gaan wij het tij keren?

Aangezien Vrijspreker de beroerdste niet is en het beste met haar lezers voor heeft, doen wij eens een voorzetje: 

 

ZIE artikel in ZeroHedge:Collapse System

De strekking van het artikel: wij laten het systeem instorten want anders stort het systeem zelf wel in. En dan is de schade groter en pijnlijker. Veel pijnlijker.

Het is een heel goed artikel dat aangeeft hoe het zover heeft kunnen komen, hoe het systeem werkt en…. wat je kunt doen om jezelf te beschermen.

Hoe lang houden wij vertrouwen in autoriteiten die, zonder pardon, spaartegoeden afromen, “captial controls”  instellen en ons uitzuigen met belastingen over belastingen. De welvaart van de mensen in hun eigen zakken willen steken en dat ook doen.

Overal in Europa zijn ze bezig om het mogelijk te maken om wetten aan te passen om beslag te kunnen leggen op spaargelden. In Nederland is dat al gebeurd, evenals in Spanje. In het Verenigd Koninkrijk vinden daar nu besprekingen over plaats. De EU is bezig met haar “Banken Unie”, waardoor het onmogelijk wordt om je geld naar een ander land te verhuizen als de banken in je eigen land instorten.
Kortom: Financieel gevangenschap.

Ik raad eenieder aan om:
1) het artikel te lezen en actie te ondernemen
2) naar het Spaarcenten seminar te gaan

Nu kan het nog….

Cyprus was misschien -ik herhaal misschien- een proefballonnetje, maar het komt er aan: de grootste roof allertijden!

 Ingezonden door  Melchizedek

19 REACTIES

 1. Dat wij bestolen werden wisten de meeste (vrijsprekers) wel tijdens Rutte 1 , een partij die toen opstond om het tij te keren de PVV keerde men de rug toe met verkiezingen waar Rutte 2 geboren werd met de landverraders vanuit de PVDA, en zitting kon nemen zonder de redder van het electoraat Geert Wilders die het wel goed gezien had dat Mark Rutte een reuze Eurofiel was en de bevoegdheden naar Brussel overhevelden .
  Cyprus is inderdaad het bekende proefballonnetje , Dijsselbloem zit nu als financieel voorzitter aan de touwtjes en dat komt Mark en Diederik goed uit.

 2. Je geld is nu allang niet meer veilig.

  Dus elk bezwaar tegen de onveiligheid en onduidelijkheid van Bitcoin is eigenlijk nergens meer op gebaseerd. Zet je geld buiten de klauwen van de staat.

 3. Ik kwam er vorig jaar achter dat een van de laatste kabinetten Lubbers al het pensioenfonds van de ambtenaren had leeggeroofd. Omdat ik niet zonder meer alles geloof wat mij wordt toegezonden, heb ik deze info doorgespeeld aan partijen waarvan ik in ieder geval een antwoord zou kunnen verwachten.
  Van de PVV hoorde ik niks, maar de SP bevestigde inderdaad het gebeuren. Zij hadden hier ook kamervragen over gesteld maar ach, jullie weten allemaal hoe het dan gaat.
  Nederland gaat veel verder dan andere landen als het gaat om het beroven van de burger, maar men compenseert dat met het laten ontstaan van anarchie in het maatschappelijk leven. Zo zijn we te angstig en te druk bezig met eigen besognes om de macht aan te tasten. EU? Eerst even voetbal kijken en dan Barbie.

 4. Als ze echt het internationale betalingsverkeer gaan blokkeren, is het heel snel afgelopen met de welvaart. Ik verwacht dat ze wel betalingsverkeer toe laten als je al de papieren invult en bij het gemeentehuis uren in de rij gaat staan voor een vergunning.

 5. Nouja, ik wacht niet tot de banken gaan instorten. Het is overduidelijk dat ze gaan instorte, de vraag is alleen wanneer.

  Dus een jaar geleden heb ik me geld al van de bank gehaald, want ze kondigen het niet aan, ineens krijg je gewoon niks meer en is je geld pleite.

  Ik begrijp mensen echt niet die hun geld op de bank laten staan, je weet dat het fout gaat en dat banken gewoon niet te vertrouwen zijn, en dan laat je toch hun je geld beheren.

  Moet ik dat nu dom of naive vinden?

 6. Het huidige bancaire geldscheppingsysteem is aan het einde van haar levensduur gekomen. Het als schuld in omloop brengen van geld is een privilege van het bankwezen, en is tevens haar verdienmodel. Zolang schulden in omloop worden gebracht tbv investeringen in de productiecapaciteit, groeien de schulden evenredig met de toekomstige verdiencapaciteit van een economie. Echter zodra banken schulden financieren tbv private consumptie dan resulteert dit vroeg of laat in een financieel-economische crisis. Overheidsschulden en hypotheekschulden hebben bijvoorbeeld een consumptief karakter. De zo ontstane schuldenberg komt dan aan het einde van een super-schulden-cyclus. Vanaf dat moment kan de fysieke economie de rente en aflossing niet meer opbrengen en verdwijnt er continu geld uit omloop via faillissementen die uitmonden in private en bancaire afschrijvingen. Dit leidt tot deleverage en mondt uit in deflatiekrachten. De algehele koopkracht valt vervolgens weg en de banken worden insolvabel. Dit proces versterkt zichzelf vervolgens. De soevereine Staat schiet ten laste van de belastingbetaler te hulp en wordt in het zwarte gat van de banken gezogen. Op zo’n moment blijkt dat alle besparingen een fictieve claim op het voortbrengende vermogen van een toekomstige economie zijn. De bancaire sector heeft zoveel
  claims gegenereerd dat deze onmogelijk zijn na te komen. Probleem is dat tevens het allocatievermogen van de economie is verstoord. Hierdoor krimpt de economie waardoor de schuldenlast in relatieve termen stijgt (teller en noemer effecten). Dit versterkt op zijn beurt de depressiekrachten. De situatie is vergelijkbaar met de jaren ’30. Het verschil zit in de initiele reactie van de centrale banken. Centrale banken bestrijden de symptomen en stellen de finale klap uit. Uitstel is echter geen afstel. De klap wordt hierdoor alleen maar groter. Het enige dat echt werkt is een monetaire reset in de vorm van een internationale schuldsanering. Hierbij kan gedacht worden aan het Chicago Plan of een modern debt jubilee zoals besproken wordt in dit artikel op de volgende website:

  http://www.economie-macht-maatschappij.com/monetair-beleid.html

  Mark Verbruggen [12] reageerde op deze reactie.

 7. @Hugo Z. [8]:
  Ik denk dat ik het ga begrijpen.
  Bij een positief saldo komt de (r)overheid afromen en bij een negatief saldo krijg je wat als overheid.
  Gelukkig heb ik beide niet, maar het berekenen van administratiekosten is altijd nog mogelijk toch?
  Gelukkig duurt het nog even voordat de R in de maand is, kan ik nog sparen.

 8. @emmrob [10]:
  Ik vraag me af of een drastische maatregel als een monetaire reset momenteel wel op haar plaats is. De wereldeconomie zoals ik die zie kenmerkt zich op het moment vooral door de snelle ontwikkeling van de zogenaamde BRIC landen en haar satellieten, en zelfs in Europa blijft de neergang voor het grootste deel beperkt tot een aantal twijfelachtige landen aan de Middelandse Zee – de crisis is in NL, Dld en Polen toch niet echt te vergelijken met de humanitaire drama in de jaren 1930 (waar uiteindelijk WOII uit ontstond). Dat neemt niet weg dat ook volgens mijn (beperkte) inzicht de EU economie(en) best wel behoorlijk in de stront zit, maar persoonlijk denk ik dat dit eerder te maken heeft met het feit dat de Europeanen al lang niet meer de monopolie op macht en kennis hebben. Ze zijn nu gewoonweg te duur voor de kunstjes die ze kunnen.

  Maar stel een monetaire reset zal – in ieder geval in Europa – nodig blijken te zijn, dan zie ik in jouw zeer interessante link twee oplossingen beschreven staan: de dept jubelee gekoppeld aan een nieuw monetair systeem (de goudstandaard), en de state money credit system (chicago plan). Voor de eerste oplossing zou ik – als naïeve niet-econoom – onmiddellijk tekenen. Maar het Chicago plan zal me toch wel doen vrezen; de overheden van de natiestaten en al haar ambtenaren zouden op die manier nóg meer macht krijgen. En dat terwijl ik me afvraag of we niet van die inefficient operende haatzaaiende, grenzensluitende, oorlogvoerende en belastingheffende bende af moeten ten bate van een Libertarisch werkende netwerksamenleving.

  In aanvulling op jouw schrijven zou ik graag de wereld willen wijzen op een derde mogelijkheid – ruilsystemen, door volstrekte particulieren op te zetten. Immers, de huidige crisis heeft niets te maken met schaarste, maar met vertrouwen.
  Helaas zijn overheden niet zo te spreken over dergelijke ruilsystemen; er valt moeilijk belasting op te heffen. Maar daar zou de bevolking en het bedrijfsleven schijt aan kunnen (en moeten) hebben.

  Uiteraard is het maar de vraag hoe lang dergelijke ruilsystemen een economische HOOGconjuctuur overleven, maar die vraag is niet relevant voor een economische crisis. Zie het als een soort concurrentie tussen geldsystemen; waar de ene faalt kan de ander het overnemen en andersom.

  Ter verduidelijking zie:
  http://www.strohalm.nl/onze-aanpak.html

  emmrob [16] reageerde op deze reactie.
  emmrob [17] reageerde op deze reactie.

 9. Inslaan van voedsel, geld omwisselen voor goud, het zal allemaal niet helpen omdat de bankelite het contante geld uit zal bannen. Gevolg is dat je alleen nog maar via internet je bankzaken kunt doen. De bedoeling is dat je in een virtuele gevangeschap terecht komt. Je hebt dan niets meer te vertellen en ze kunnen je in alles controleren. Staat het ze niet aan dan blokkeren ze gewoon de toegang tot je bankrekening. Je kunt dan niets meer want even geld van iemand lenen is er dan niet meer bij. Stap voor stap zal dit plan doorgevoerd worden.

 10. @Hugo Z. [8]:

  Deze reactie komt niet van mijzelf maar van

  Ik zelf

  http://www.visionair.nl/ideeen/filosofie/de-grootste-vergissing-ooit/

  24 maart 2013 at 20:01 · Reageren

  copy/ paste

  Er zijn maar 2 oplossingen voor dit probleem.

  De eerste is om de macht gelijk te verdelen: democratisering. Dit proces wil nog altijd niet zo vlotten. In de democratische landen is er weilswaar meer zeggenschap dan in dictatoriaal geregeerde landen, maar veel zeggenschap loopt via kapitaal. No money, no vote. En er is het probleem dat democratie in ons systeem altijd via vereniging en vertegenwoordiging loopt. Als ik als eenling iets zou willen ben ik kansloos, ik moet altijd medestanders zien te verwerven. Op het moment dat ik daarmee begin treed ik in het strijdtoneel om de macht.

  Daarom is er ook nog een tweede optie. Zie af van de strijd om de macht. Conformeer je niet verder dan strikt noodzakelijk en begin met leven. Leef in harmonie met je zelf en met je omgeving. Zie af van de strijd om geld, want dan begeef je je ook in de strijd om de macht. Want als we het over “macht” hebben, dan denkt iedereen aan Den Haag, Brussel, bedrijfsbonzen etc etc. Dat is natuurlijk niet zo. Op het moment dat je gaat werken bij een bedrijf met 5 man personeel begeef je je al in een strijd om de macht. (wie het beste binnenkomt bij de baas of zo) Wil dat zeggen dat je niet kan werken bij dat bedrijf? Nee. Je kan er best gaan werken, maar begeef je niet in de strijd om de macht.

  Maar er zijn natuurlijk meer micro-niveau’s waar de strijd om de macht zich afspeelt. Binnen het huwelijk bijvoorbeeld. Ook daar zal strijd om de macht niets brengen. Ook bij de vereniging waar je lid van bent kan zich een strijd om de macht plaatsvinden.

  Zodra er in de mensheid zich een kritische massa gaat bevinden die niet meer meedoet met de strijd om de macht, zullen de machtigen worden onttroond. Maar wie dat wil, zal toch ook op micro-niveau moeten stoppen met de strijd om de macht….

 11. @Mark Verbruggen [12]: Dank voor je reactie. Mijn voorkeur gaat uit naar een modern debt jubilee die opgevolgd wordt door een apolitieke 100% goudstandaard. De debt jubilee is nodig om het gezamelijke publieke en private schuldniveau terug te dringen onder de 180% van ons BBP (het eurozone gemiddelde beloopt nu grofweg het dubbele). Een 100% goudstandaard betekent dat exportoverschotten zich direct vertalen in een toename van de geldhoeveelheid in het exporterende land. Goud representeert dan namelijk geld, en wordt dagelijks gecleared tussen de centrale banken van deze wereld. Een toename van de geldhoeveelheid in een exporterend land, veroorzaakt inflatie in het exporterende land en deflatie in het importerende land. Hierdoor gaan goederen- en kapitaalstromen zich omkeren en wordt het evenwicht hersteld. Welvaartsverschillen worden dan – ceteris paribus – enkel bepaald door verschillen in productiviteit van landen.

  Verder ben ikzelf een aanhanger van down-top processen economisch en politiek-maatschappelijk. Je komt dan terecht bij de Libertijnse school, aangevuld met de Oostenrijkse economische school van Ludwig von Mises. Nadeel van de Oostenrijkse school is dat zij onderontwikkeld is op het gebied van het moderne monetarisme. Vandaar dat aanhangers van deze school e huidige deflatiekrachten onderschatten. Deze krachten hebben te maken met het feit dat geld vandaag de dag enkel als schuld in omloop wordt gebracht. In zo’n situatie gaan deleveragekrachten gepaard met het verdwijnen van liquiditeit.
  Enfin, de Republikeinse presidentskandidaat Ron Paul was een verademing in het presidentiele veld als het gaat om een gedegen fundamentele promotie van het Libertijnse gedachtengoed. Als je iets over hem wilt weten moet je het volgende artikel lezen:

  http://www.economie-macht-maatschappij.com/ron-paul.html

  Een artikel dat ingaat op Libertijnse monetaire politiek is via deze link te vinden:

  http://www.economie-macht-maatschappij.com/monetaire-politiek.html

  Groet, Rob

 12. @Mark Verbruggen [12]:

  Beste Mark, nog even het volgende: de eurozone problematiek lijkt zich momenteel te concentreren in de perifere landen van Europa. Eigenlijk zien we de scheidingslijn lopen tussen het Latijnse deel en het Germaanse deel. Frankrijk zit inmiddels ook aan de verkeerde kant van de streep. Probleem is de besmetting. We verplaatsen de schulden van de periferie naar de kern van de eurozone. Dit gebeurt via de tussenstap van garantiestellingen. De Nederlandse schatkist is inmiddels belast met zo’n 400 mrd euro aan garantiestellingen (70% BBP). De kern van de eurozone heeft zelf sowieso veel te hoge consumentenschulden en bedrijfsschulden. Daarnaast zijn de schulden die banken zijn aangegaan nog nooit zo hoog geweest. In Nederland bedragen de gezamelijk private schulden zo’n 300% van ons BBP. Onze staatsschuld van ca 70% is dus niet het probleem. Dit alles moet opgevangen worden door een vergrijzende bevolking. Vandaar dat centrale banken inflatie willen stimuleren. Dat lukt niet vanwege de besproken deflatiekrachten die optreden aan het eind van een super-schulden-cyclus. De inflatie die we zien is overheidsgedreven (verhoging van de lasten zoals BTW). Daarnaast zien we een sterke deflatie in onroerend goed. Dit wordt buiten de statistieken gehouden. Kortom, via het vigerende mondiale geldsysteem zijn landen sequentieel het haasje. Libertijnen spreken niet voor niets over ‘sound money’. Een eerlijk geldsysteem corrigeert processen real time en stapelt onevenwichtigheden niet op totdat ze katastrofaal zijn en ‘in extremis’ tot oorlog leiden.

  Voor wat betreft de BRIC’s landen het volgende:
  deze landen hadden 20 jaar geleden in absolute termen lage schuldniveaus. China had bijvoorbeeld geen schuld. De schuldniveaus lopen nu sterk op. Dit geldt ook voor Zuid-Korea. Met name China heeft een groot probleem. Elke keer als de Chinese authoriteiten de geldhoeveelheid afremmen koelt de economie onmiddelijk af. De kredietverlening heeft tot een enorme zeepbel geleid in onroerend goed. Veel van de aangelegde infrastructuur is gefinancierd door lokale overheden via krediet van lokale banken. Als de belastingopbrengsten tegenvallen die men verwacht vanwege de verbeterng van de economische structuur, dan stort de zaak financieel in. Ook hier is al het geld als schuld in omloop gebracht. Chinese statistieken zijn onbetrouwbaar en veel kredieten op lokaal niveau worden verplicht doorgerold, omdat aflossing op dit moment onmogelijk blijkt. De centrale overheid is wat dit betreft in china almachtig. Het BBP van China bestaat al 20 jaar voor 50% uit binnenlandse kapitaalinvesteringen. Dit is mondiaal nog nooit voorgekomen. Meer en meer wordt zichtbaar dat een groot deel van de investeringen te bestempelen is als mal investment. Dit gaat enorme afschrijvingen opleveren, gevolgd door bancaire problemen. De consumptie in China is te laag. China moet komen tot een herbalancering van haar economie. Het IMF heeft onlangs een interessante studie hierover vrijgegeven. Een aanrader is de site van Michael Pettis, China Financial Markets. Hierbij de link:

  http://www.mpettis.com/

  Kortom, het gras is niet groener bij de buren. De mondialisering van het huidige geldsysteem betekent dat we met een faseverschil allemaal in hetzelfde bootje zitten. Vluchten heeft geen zin. Het zijn interessante tijden.

  Een fundamenteel artikel over ons geldsysteem en de werking daarvan is hier te vinden:

  http://www.economie-macht-maatschappij.com/geldsysteem-faalt.html

 13. Laten we gewoon alvast een aanvang maken met de sabotage van het controle netwerk.Al die camera’s en kenteken scanners zijn er niet om die criminelen achter de tralies te krijgen want die worden al beschermd door het rechtssysteem met hier en daar een betaalde vormfout waardoor ze vrijuit gaan.Het totale controle systeem is er voor bedoeld dat als de groep van verzet groeit deze in d egaten te houden en te isoleren.Alle nieuwe wetgeving is in feite de herleving van de STASI om mensen zonder vorm van rechtspraak vast te kunnen houden of zelfs doden en ja dan komen die drones van onze eigen defensie goed van pas.Nederland heeft inmiddels zoveel drones dat er elke dag een paar boven ons land kunnen vliegen.

  We zijn al lekker op weg om playmobiel poppetjes te worden.Middels babbers zoals op deze site voor betaalde relatie sites met foto,s van veel te mooie dames tot de verleiding tot het kopen van goud.

  Mensen worden op afstand bestuurbaar gemaakt. Cookie erbij zorgt ervoor dat men alles over ons verzameld maar je kan mensen ook buiten de gebaande paden leiden door kleine pop-up berichten te verspreiden.

Comments are closed.