vrijdag, 8 maart 2013
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Uit de euro!

Euro_brokeVanuit steeds meer hoeken komen opmerkingen of wensen om uit die euro te stappen. Nog maar kort geleden kreeg je bij een opmerking in die richting veel commentaar dat je daarvoor wel gek moet zijn.

Nu zijn er duidelijk in bijna de hele EU opmerkingen en zelfs eisen te horen om toch verstandig te zijn en uit te stappen.
De afgelopen week kreeg ik zelfs twee keer een positieve reactie op: “Ik voorspel dat met Kerstmis de EU-euro verschillend is van de huidige EU-euro”. Beide antwoorden kwamen neer op:”Ja, daar kon je wel eens gelijk in hebben!”

Ook uit veel artikelen in de (internationale) media merk je  duidelijk dat er wat aan het veranderen is in de wereld.
Zo publiceerde de EUobserver vandaag dat er ook in Duitsland “op hoog niveau” serieus over wordt gepraat:

Merkel ally says up to Italy to decide on staying in euro:
I
taly may decide to exit the euro or take other drastic action, Rainer Bruederle of Germany’s FDP party has said. Italian elections showed rising opposition to austerity measures but ‘the decision to adjust to the common currency is one that Italy has to take for itself,’ he said, Reuters reports.

 

 

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Adam schreef op : 1

  En de EU opheffen. Wat er nog op stapel staat belooft niet veel goed.

  A.s. dinsdag porno-verbod.

  Ook wordt er gesproken over een Europees minimumloon. Dit is verschrikkelijk. Dit is een garantie dat nog meer Europeanen niet meer kunnen werken en afhankelijk worden van de overheid.

  De EU zal niet stoppen totdat iedereen in Europa gelijk is (lees arm en afhankelijk van de overheid) met een kleine elite aan de top.

 2. Pteranodon schreef op : 2

  Om al die dingen af te dwingen moet je als EU heel duidelijk laten merken dat je van een hogere standing bent anders zien mensen niet tegen je op. Ik denk dat deze mensen beter een paard kunnen kopen als ze over straat willen, en daar niet van af stappen, zodat de mensen omhoog moeten kijken, want mensen zijn net honden, zogauw hun hoofden op gelijke hoogte blijken te staan als die van de EU apparatjiks erkennen ze die niet meer als hun Grote Leiders. Zo zijn de communisten ook groot geworden. Als je anderen klein wilt houden moet je voortdurend je tanden laten zien, Machiavelli, en zo. Dus dan krijg je een verschil rijk en arm tussen het proletariaat dat nog steeds een proletariaat zal zijn, en de partijboeven die zich wentelen in de luxe van die paar ministaatjes die nog niet tot de EU of de VS hegemonie behoren, en dat is dan een soort “capitalistic fringe” op de wereldkaart, ergens in de marge, 1% van de bevolking op wat kleine eilandjes zoals Singapore, Taiwan, IJsland en Man en zo.

  Pasparal [4] reageerde op deze reactie.

 3. Pasparal schreef op : 3

  De EU-burger is al ziedend op de politici. Met het afschaffen van de Euro zouden de machthebbers openlijk hun falen toegeven voor een mega-onderneming waar de burger nooit echt om gevraagd heeft. Dat zou heel goed tot massale rellen kunnen leiden en toestanden die kunnen doen terugdenken aan het historische jaar 1848. Reken dus maar dat ze er alles aan zullen doen de monetaire unie in leven te houden.

 4. Pasparal schreef op : 4

  @Pteranodon [2]: Nietwaar. De communisten zijn in eerste instantie groot geworden omdat ze werk maakten van armoedebestrijding en emancipatie van het proletariaat. Het leninisme heeft het zo lang volgehouden, juist omdat er steun voor was onder de gewone bevolking.

  Pteranodon [7] reageerde op deze reactie.

 5. Hugo schreef op : 5

  Uit de euro die devalueert en dan een gulden die devalueert ervoor in de plaats doen…

  De euro is evenals de gulden een valuta welke uit het niets wordt bijgeprint, lood om oud ijzer dus.

  Wilt u uit de euro…. gewoon lekker goud kopen..

  R. Reuvekamp [11] reageerde op deze reactie.

 6. jhon schreef op : 6

  “De Europese droom. Subsidiariteit, het geheim van het Europese succes.”

  Jhon

 7. Pteranodon schreef op : 7

  @Pasparal [4]:
  OK ten opzichte van een achterlijk tsarenregime ging het eventjes vooruit met de Nieuwe Economische Politiek (1921-1928). En niet te vergeten was het ook vrede na 3 jaar burgeroorlog dus weer wat rust in de tent. Het sovjetregime moest zich nog wat vestigen dus kon de boel nog niet zo stagneren en ruïneren als het later ging doen. Kan me voorstellen dat dat hoop gaf. Maar voor hoe lang?

  Om het Sovjetregime aan de macht te krijgen was nog wel iets van 3 jaar burgeroorlog nodig als ik me niet vergis. Niet iedereen was het er dus even roerend mee eens dát het er kwam.
  Als ik overtuigd zou raken dat er steun voor was onder het volk, die ook iets zoden aan de dijk zet, als maatschappelijk draagvlak, dan zou ik de volgende informatie nog nodig hebben:
  – Hoeveel procent van het volk was pro communisme, en wanneer, wat is het verloop daarin over die 73 jaar? Enige link naar een site die me daarin verder kan helpen bijvoorbeeld? Als je beweert dat het lang steun van het volk heeft genoten ga ik er ook van uit dat dat met cijfers te onderbouwen is.
  – Welke groep zorgde er voor dat het regime in het zadel kon blijven. Hoe werd dat gedaan? Wat voor impact had dat op de meningsuiting? Ik meen me te herinneren dat er tientallen miljoenen mensen zijn uitgemoord die niet tot de doelgroep behoorden. Ja zou houdt men wel relatief veel voorstanders over, en de rest durft zijn mond natuurlijk niet meer open te doen. Stalinisme he.

  Verwacht niet dat ze daar ooit 1 keer en masse tegelijk hun mening hebben kunnen uiten of al helemaal niet dat dat met enige regelmaat werd gedaan. Er is niet zoiets als normale verkiezingen geweest, en ook geen verplicht in te vullen enqueteformulier met retourenveloppe naar Moskou waarin je je werkelijke mening eens kon zeggen. Mao liet dat wel eens een keertje toe, en gebruikte dat om de politieke tegenstanders te exposeren en ging ze toen vervolgen.

  Die enige keer dat het volk daar ooit eens heeft kunnen aangeven wat het dacht, was bij de enige normale verkiezingen, in juni 1991, toen stemde maar 20% voor het communisme (het 1 graad minder bevroren communisme van Gorbachov) en kon het gelukkig inpakken. Nou Noord-Korea hopelijk nog want het is behoorlijk spannend daar, ik hoop echt dat het daar vrede blijft en dat ze zelf tijdig voor een ander regime zorgen zoals ook eerder in de Sovjetunie.

 8. jack schreef op : 8

  eigenlijk heb ik het liefst dat brussel de lucht in vliegt en de koningin/koning erbij

 9. Geert schreef op : 9

  Nog steeds dat gel#l over “uit de Euro stappen”…

  Euro = prima betaalmiddel
  Goud = prima spaarmiddel

  Kijk voor de gein eens hoe verschillend goud op de balans van de ECB vs Fed wordt gewaardeerd…

  Daarnaast nog een plaatje voor mensen die van grafieken houden: realcurrencies.files.wordpress.com

 10. ric ardo schreef op : 10

  We kunnen niet uit de euro omdat de politici ons in het nauw hebben gedreven financieel. Of zijn we bereid om honderden miljarden euro’s die geleend zijn op te geven??

 11. R. Reuvekamp schreef op : 11

  @Hugo [5]:

  Goud kopen? Welk goud? Bijna al het goud is in handen van centrale banken en elitaire machthebbers. Het goud dat je koopt, is fictief. Zolang jij het niet in je huis hebt, is het niet van jou. Zodra de poep de ventilator raakt, heb je je geld gewoon gratis weggegeven en mag je fluiten naar je goud.

  Hugo [12] reageerde op deze reactie.

 12. Hugo schreef op : 12

  @R. Reuvekamp [11]:

  Ruim 80% van het goud is in handen van particulieren beste R. Reuvekamp. De bevolking van India alleen al heeft meer goud dan alle centrale banken van de EU en VS tezamen.

 13. Pendragon schreef op : 13

  Linksom of rechtsom. De BRUELITE’s (Brusselse Elite) zal knokken voor het behoud van de euro al moeten ze daarmee Griekenland Italie, Spanje Ierland en de rest opblazen. Toegeven dat ze het fout hebben gedaan komt niet op in die betonnen koppen.

  Wat ik niet snap is dat een welvarend land als Turkije bij de EU wil behoren. Je zou toch knettergek zijn om een kaartje te kopen voor een reis op een zinkend schip.