EURO_TippingPointEen week geleden publiceerden we de Gammele Toestand in de EU. Nu ontvingen we van een relatie een krantenknipsel uit WUZ met een heel goed overzicht door Bert Steenhuisen, uit Heilo. Het is nog niet gelukt hem te bereiken om publicatie te bespreken, maar ik neem aan dat hij het alleen maar prettig vindt als meer mensen het lezen.

Bert Steenhuisen, Heiloo: Vaarwel Europa

Premier Erdogan, die van Nederland klein Turkije wil maken;
Griekenland, dat door fraude Europa is binnen geloodst;
Cyprus dat zichzelf de financiële afgrond in heeft gewerkt;
Frankrijk, dat Straatsburg weigert op te geven en zijn eigen agenda heeft;
Italië, Spanje, Portugal, Ierland door de politiek naar de afgrond geleid;
Hongarije, dat een nieuwe dictator heeft gekozen;
het vroegere Joegoslavië, waar de diverse volkeren elkaar naar het leven staan,
Roemenië en Bulgarije waar diefstal en oplichting een leefgewoonte is;
België, dat niet eens in staat is Walen en Vlamingen samen te laten werken;

Europese culturen die ten principale botsen.
En de noordelijke landen als Duitsland, Nederland, Oostenrijk, Finland etc, overal maar financieel bijspringen om maar niet in het ’moeras’ dat EU heet ten onder te gaan.
Europa een droom van op macht beluste politici, die weigeren referenda uit te schrijven.

Gratis advies: zo snel mogelijk ’Verenigd Europa’ vaarwel zeggen, R.I.P . ’Europese Unie’. Heel veel Nederlanders (70-80%) zijn dezelfde mening toegedaan.

20 REACTIES

 1. De oplossing is simpel

  Per direct alle euro leningen wereldwijd laten vervallen en elk euro land zijn eigen (lands) valuta uitgeven zonder tussenkomst van prive banken.

  Deze prive banken rekenen intrest voor iets wat de staat zelf, gratis kan doen (geld creeren) en deze intrest is de reden van onze enorme staats schulden.

  Deze 17 euro landen accepteren geen Dollars, Yen, Euros, Ponden of andere “private bankers” mickey mouse money, maar doen alleen nog maar ruil handel totdat ook deze landen over gegaan zijn op een staats valuta.

  Het mes snijdt dan aan vele kanten.

  De bevolking is van zijn staats schuld af (die worden immers kwijt gescholden en bestaan dus niet meer), waardoor de belastingen met 30 tot 50% omlaag kunnen en austerity niet meer nodig is, zelfs niet in Griekenland of Cyprus.

  Er zal nooit meer inflatie zijn omdat de overheid (wijzelf) bepaald hoeveel geld er in omloop is.
  Er zal geen speculatie meer mogelijk zijn. (wat nu miljoenen mensen in armoede brengt)
  Al deze kwalijke instituten zoals het IMF, de ECB, de FED, Wereld bank en ga zo maar door, kunnen per direct opgeheven worden net zoals het EMS fonds en de Trojka.

  Maar nu het geniale van dit plan. Iedereen die op een berg “oneerlijk” geld zit (alle bankiers, elite, groot graaiers, vorsten huizen, criminelen, corrupte lieden, drug bendes, misdaad syndicaten en zelfs het Vaticaan) heeft per direct een berg waardeloos papier of een leuke reeks waardeloze getalletjes op een computer scherm.

  Als we over gaan op een staats valuta, vernietigen we in 1 klap al het gestolen en gegraaide geld van de mensen die ons deze crisis hebben aangedaan. Al deze droefneuzen zijn dan per direct de macht van hun geld kwijt en hebben net zoveel macht als u en ik……

  Het is een idee, wat JFK ook al opperde, en wat waarschijnlijk de reden van zijn dood is geweest. (zie youtube over de speach die JFK fataal werd)

  Tevens was het invoeren van de staats dollar “The Green Back” aanleiding voor de Engelse om in 1774 de oorlog met Amerika te starten. De engelse vreesden dat hun “Rothchild” bank macht wel eens in rook op zou kunnen gaan als de greenback nog sterker zou worden.

  (zie de youtube video “Zeitgeist Addendum” dan snapt u precies hoe geld uit het niets gemaakt wordt, en hoe de private banksters, het geld voor slavernij gebruiken en hoe de FED ons naait).

  Als de Debet Crisis een hoogstaand spel schaak is, dan is terug gaan naar een staats valuta de zet waarmee de huidige elite in een klap schaakmat wordt gezet….

  Terug naar een Zwitsers model (met bindende referenda en eigen grens controle zoals we eeuwen gehad hebben)

  Maak dit bericht svp wereld kundig zodat wij bij een volgende stemming de invoering van een staatsgulden op kunnen eisen.

  Groeten Adam Onesto

  Als andere landen oorlog willen voeren omdat we hen nog zoveel triljard Euro’s verschuldigd zijn, dan zullen wij deze landen een scheeps lading houtpulp, een paar containers druk inkt en een paar balen katoen sturen, dan kunnen ze hun eigen “valuta naar keuze” gaan drukken.

  Harrie Custers [13] reageerde op deze reactie.
  Filosoof G&R Eigenwijs [18] reageerde op deze reactie.
  Holland4mpe [18] reageerde op deze reactie.
  Holland4mpe [18] reageerde op deze reactie.
  Holland4mpe [18] reageerde op deze reactie.

 2. “Er zal nooit meer inflatie zijn omdat de overheid (wijzelf) bepaald hoeveel geld er in omloop is.”

  U bent duidelijk een nieuwkomer hier. De overheid = niet wijzelf. En een clubje geweldsmonopolisten (= overheid) een geldpers geven lijdt overal en altijd tor misbruik, dus inflatie.

  valutas dienen door vrij handelende mensen te worden gekozen, niet met geweld van bovenaf door ‘ wijze’ heerschers opgelegd.

  leestip: http://www.rothbard.be/bestanden/boeken/WHDOMOGG.pdf

  damoN [3] reageerde op deze reactie.

 3. “Premier Erdogan, die van Nederland klein Turkije wil maken;”

  Dat een vijandige regeringsleider van NL een kolonie wil maken vind ik op zich niet zo schokkend. Wat ik wel schokkend vind, ik dat zo’n bende NSB’ers als Mark Rutte en zijn knechten er willig aan meewerken. Welke drugs of medicijnen zou Mark Miskoop gebruiken (idem voor Dijsselbloem) dat hij zo’n hysterisch lachje heeft? Is dat een bijwerking van langdurig cocainegebruik?

 4. damoN; Het merendeel van het geld is lucht, gemaakt door Banken met als onderpand de woningen van mensen die een hypotheek nemen.Zogenaamd fiatgeld!!uitleg;

  De bancaire sector is gemachtigd door de centrale bank om liquiditeit (geld) ter beschikking te stellen op het gebied van leningen en hypotheken. De uitgifte daarvan gebeurt door de diverse banken met ondersteuning van de centrale bank. Men zal zich afvragen waar deze liquiditeit vandaan komt. Die komt feitelijk uit het niets. Als een bank een lening of hypotheek beschikbaar stelt aan de lener, dan creëert deze bank geld uit het niets om deze te financieren. Wanneer de lening of de hypotheek geheel wordt terugbetaald, dan verdwijnt dit geld weer in het niets. De bank ontleent zijn bestaansrecht aan de rente die men ontvangt. Dit is bekend onder naam fiatgeld, want er staat geen enkele tegenwaarde ten opzichte van dit ‘geld’, het is in feite gebakken lucht.

  Bertus [10] reageerde op deze reactie.

 5. Bert Steenhuizen heeft helemaal gelijk.
  Vooral dat betreffende referenda is een hekel punt.
  Men denkt in Den Haag en Brussel de wijsheid in pacht te hebben, neemt zeer ondemocratisch besluiten waar volkeren der EU geen enkele inbreng in hebben en laat vervolgens die volkeren voor de door de bestuurders veroorzaakte puinhoop de rekeningen betalen.
  En zelf? Zelf komt men er mee weg met de politieke onschendbaarheid.

  Europa gaat ten onder aan woede en opgekropte haat en nijd onder haar eigen bevolking. Zie Griekenland, zie Cyprus, zie heel de Middenlandse zee landen maar.
  Overal is men boos, boos omdat de rekening van falende politiek en falende managers in de met name financiële sector met de mantel der eigen liefde en vooral met heel veel geld van de belasting betalende Euro burger moet worden afgedekt.
  De politiek veroorzaakt alle ellende ten koste van veel geld en zelfs mensenlevens en diezelfde veroorzakers willen ten koste van nog veel meer geld en mensenlevens nog eens pogen om die zelf veroorzaakt puinhoop op te ruimen.

  Farizeeër noemen we dat.
  Zichzelf tot goden verheven personen die menen de wijsheid in pacht te hebben en ons de wet dus voor te mogen schrijven.
  Terwijl ze zelf die wet met handen en voeten treden, er maling aan hebben, er schijt aan hebben.
  We worden dus bestuurt door het rif raf der samenleving!
  Landelijk mogen we nog ‘kiezen’ zoals dat dan heet, Europees hebben we geen enkele invloed.
  Zover gaat het!

 6. Er heerst verwarring omtrent het begrip geld, schuld en de creatie daarvan. Laat mij een poging doen u te verhelderen.

  Het eurosysteem bestaat uit 2 componenten:

  A. De euro, welke ontstaat als schuld en wordt gecreerd door lagere banken d.m.v. een lening. De euro is dus geen geld, maar schuld.

  B. Goud, dat op de balans van de ECB en haar aandeelhouders de Centrale banken van NL., Duitsl., Frank. etc. etc. staat. Goud is het echte geld binnen de EU.

  Als er meer euro’s worden gecreeerd door de ECB om de PIIGS van een bailout te voorzien dan daalt de waarde van de euro t.o.v. het goud. Er gaat geen welvaart verloren want deze verschuift van papier naar goud. De balans van de CB’s in de EU blijft intact.

  Aan de andere kant wordt de goudprijs onderdrukt door de FED en haar banken. Niet zoals zovelen denken om de inflatie te maskeren, maar om een lage olieprijs te houden.

  Olie wordt namelijk betaald in goud. De koning van Saudi Arabie kent het spel van fiatvaluta’s en wenst z’n eindige voorraad olie niet in te wisselen voor papieren beloftes die steeds minder waard worden.

  De petrodollar deal houdt in dat de FED de goudprijs laag houdt zodat de Saudies met hun surplus aan dollars goud kunnen kopen op de vrije markt.

  Zodra dollars geen olie meer kunnen kopen schiet de prijs van goud door het dak en vervangt de dollar door goud op de reservebalans en zal de euro voor 99% gedekt zijn door goud.

  Het bovenstaande verklaart de oorlog in Irak, Libie, Syrie en de aankomende in Iran.

  De EU heeft als economisch blok het meeste goud en het enige wat wij hoeven te doen is solvabel te blijven cq. overschot op de handelsbalans zodat ons goud niet richting het buitenland verdwijnt.

  plato [17] reageerde op deze reactie.

 7. Prima artikel en goed commentaar. Alleen de enorme onmacht die je voelt, dat door die ontzictbare macht zonder democratische uitleg alles maar kan plaatsvinden is heel naar.

 8. @Adam Onesto [1]: de uitdaging is dat het volk, dus elke individuele burger uit het systeem stapt. De overheid is n.l. zelf onderdeel van het systeem en gaat dat dus niet doen. Sterker nog, er is sprake van “collectieve” corruptie, d.w.z. dat heel veel mensen een radertje zijn in dat systeem, daar voordelen aan ontlenen, niet zien dat eruit stappen ook voor hen voordeliger zou zijn en dus helpen het systeem in stand te houden. The matrix zeg maar.

  Dus is de vraag: hoe creeren wij een nieuwe overheid naast de huidige, die daadwerkelijk wèl van, voor en door het volk handelt. Of nog beter, geldsystemen die zonder overheidsregulering functioneren?

  deZotVanZwammerTotKletsMajoor [14] reageerde op deze reactie.

 9. Nederland is een belastingparadijs wordt gesteld, maar wat ik onder belastingparadijs versta is een land waar ik mijn geld zwart kan plaatsen en rente ontvang.

  Dus niet het systeem wat overheden met elkaar afgesproken waar je legaal papieren geld transacties kunt doen om zo belasting in andere landen te ontwijken en hier niets te betalen.

  In het tv programma Buitenhof werd dat er niet uitgelicht, en was het onderwerp niet duidelijk genoeg.

 10. de uitspraak, dat Hongarije een dictator heeft gekozen komt niet eens dicht bij de waarheid en geeft enkel de onkunde van de schrijver aan, betreffende de politieke situatie uit het verleden en heden in Hongarije.

  De Fidesz geleide regering rekent o.a. af met een socialistisch monopolie op elk gebied in de Hongaarse samenleving en met een grondwet die gestoeld was op de van oorsprong socialistische grondwet.

  Hongarije was namelijk het enige voormalige oostblok land waar de grondwet niet werkelijk verandert was na de val van het communisme (socialisme).

  Daarnaast wil de huidige regering het land bewaren van een overname door de EU met zijn liberale waarden en de invloed en monopoliepositie van internationale banken en multinationals terugdringen.

  Dit is ook de reden waarom Hongarije continue word aangevallen door de VS en de EU met aanverwante organisaties.

 11. @Hugo Z. [8]: “Er gaat geen welvaart verloren, want deze verschuift van papier naar goud”. Dit begrijp ik niet. We hebben toch goederen/diensten geleverd aan die PIIGS en die spullen zien we niet meer terug. Lekker voor niks gewerkt, terwijl we dachten ze later terug te krijgen. Dat noem ik inleveren van welvaart. Als de Europese handelsbalans in evenwicht blijft, zal de waarde van de euro niet hoeven te dalen. Maar de grote spanningen bestaan tussen de eurolanden onderling en het systeem en daarmee het vertrouwen in de euro kan wel degelijk instorten. Dat kan de ECB met zijn goud niet oplossen.

 12. @Adam Onesto [1]:

  Om tot een gelimiteerde, waardevaste valuta te komen, in dien
  gewenst wereldwijd.
  Kan men elke persoon het recht toekennen, een gelimiteerd bedrag te bezitten als geboorterecht.
  Dit bedrag kan door werk verkregen worden.
  De waarde vastheid wordt ge vonden in het aantal mensen dat
  recht verwerft binnen het verdeelmodel en het verbod bij wet om per persoon, meer te bezitten dan de limit. (voor een ieder gelijk)
  Als de persoon het voltallig mogelijke in zijn bezit heeft,
  kan hij of zij niet meer aan zich binden en kiezen om met vakantie te gaan,of het meer verdiende naar eigen keuze te schenken aan dat gene, dat hem of haar goed lijkt.
  Meerdere personen kunnen samenwerken, echter er kan nooit sprake zijn van een groter bedrag dan de som, toegestaan per individu vermeerdert met hun aantal.

  Deze constructie zou de goud standaard kunnen vervangen,
  doordat zij is ge koppelt aan het aantal deelnemers,
  met een maximum aan valuta, per individu.

  Het ge heel kan nog aan vulling gebruiken, dus dit even als
  aan zetje.

  Harrie Custers [19] reageerde op deze reactie.

 13. @Harrie Custers [19]:

  Harrie dank voor de link.

  Wat houd ons tegen?
  Waarschijnlijk de onwil van anderen, die hier mee hun zakken vullen.
  Dat is het probleem, wij weten hoe het anders zou kunnen,
  maar maar zij ook en weten nog van geen wijken.
  Dus blijven wij voorlopig nog, aan de zijlijn staan kijken.

Comments are closed.