oxygenZuurstof is een bemoeizuchtig atoom. Het wil reageren met bijna alle andere atomen. Het is de Overheid onder de atomen. Het symbool voor zuurstof is dan ook ‘O’.  Het is zelfs zo bemoeizuchtig dat het in de natuur met zichzelf reageert in de vorm van O2. Als zuurstofatomen bijvoorbeeld in aanraking komt met het piepkleine waterstof atoom, die op aarde nog maar zelden in vrije vorm voorkomen, worden deze gelijk onderworpen en gebonden. Steeds als zuurstof een ander atoom onderwerpt, komt er energie vrij. Het is alsof zuurstof de energie van andere atomen steelt.

Hier een foto van een aantal waterstof atomen die in de vrije markt bezig waren om hun transportdiensten aan te bieden aan welwillende klanten.  Een kleine vonk is soms voldoende om de aanval van zuurstof atomen in gang te zetten, die dan vaak met een grote explosie gepaard gaat. Na de explosie zijn de waterstofatomen al hun energie kwijt, maar de zuurstofatomen hebben het ook niet: het is weg, verdwenen foetsie, zoals spaargeld op een bankrekening in Cyprus.

Hindenburg

Ook koolstof atomen zijn soms de sigaar. Die zitten dan rustig in een boom gezellig gebonden met waterstof na een injectie zonne-energie. Iedereen had voordeel bij deze relatie. Dan komt zuurstof en weer met een kleine vonk als aanleiding, vliegt de boom in brand. De koolstofatomen worden onderworpen door 2 zuurstofatomen in de vorm van CO2 en de energie is wederom foetsie. Waarom? Omdat de zuurstof atomen met zijn tweeën zijn en koolstof maar alleen, het democratische principe. Twee wolven en een schaap die stemmen over wat ze voor lunch gaan eten.

Soms komt zuurstof ook met zijn drieën voor. Dat heet dan O3 of ozon en dat wordt ook wel smog genoemd. In deze drie- eenheid, is zuurstof op zijn gevaarlijkst. Het is als de trias politica. Overigens beweren sommigen dat deze ozon, die het aardse niveau heel schadelijk is, ons in hogere lagen van de atmosfeer beschermt.

Het gaat maar door met zuurstof, nooit heeft het genoeg. Zet je een mooie ijzeren brug neer om mensen over een rivier te transporteren, zuurstof valt het ijzer aan en creëert roest wat de brug verzwakt.

Libertariërs hebben een hekel aan dat soort onderwerping. Nu zijn er een aantal metalen en die heten edelmetalen. Die zijn edel net als edelmannen, omdat ze zich moeilijk laten onderwerpen. Goud is zo’n edelmetaal. Als zuurstof bij goud komt en zegt:”He, wij komen hier om je te binden en onderwerpen” dan zegt goud eenvoudig:”bekijk het maar mooi, dat feest gaat niet door, mij krijg je niet”. Zilver heeft dat in mindere mate en sommige andere metalen hebben de strategie toegepast om aan de buitenkant toe te geven aan zuurstof, maar hiermee gelijk een voor zuurstof ondoordringbare schil mee te vormen. Ze offeren een paar soortgenoten op, om de rest te kunnen beschermen.

 

17 REACTIES

 1. en de bom barst als zuurstof zich vermomt als inflatieatoom

 2. In het plaatje van het zuurstof atoom is ook mooi te zien dat zuurstof net als de overheid met een tekort van 2 kampt van 2 electronen in de buitenste schil. Dit is dan ook precies de reden dat het zo agressief en bezitterig is richting andere atomen.

 3. @Hub Jongen [7]: de tweede zin slaat niet op de voorgaande, dat is idd niet helemaal duidelijk. Ik had er een regeltje wit tussen gezet, maar er moet denk ik nog een zinnetje tussen.

 4. Het is opvallend te zine hoe vaak er op dit forum reclame wordt gemaakt om je geld in goud te beleggen.

  Je zou er haast van denken dat de schrijvers van dit soort artikelen baat hebben bij een hogere goudkoorts.

  Maar de prijs van goud wordt voor het grootste gedeelte opgedraven doordat het veelvuldig wordt toegepast in technische producten en communicatie middelen..

  Dat betekend dat op ht moment dat er een vervangend materiaal op de markt komt ook dit luchtkasteel gevuld met zogenaamd waarde vast goud ineens lijkt te verdampen.

  Dus mocht er vanaf morgen een vervanger voor de technische toepassing komen dan kelderd de goud prijs met de snelheid van een tornado dus stop even met het reclame maken voor dit metaaltje.

  Wie echt van zijn geld wil profiteren kan beter vastgoed in de kuststeden en dorpen aankopen voor de verhuur.

  De aankoopprijzen zijn nu vaak gunstig en de zee zal immers altijd blijven trekken zelfs nu in de slechte tijden.De prijs van verhuur zal aangepast moeten worden aan deze tijd maar zo gauw als de economie aantrekt kan de prijs weer evenredig omhoog.

  Er blijven altijd investeringen waar een markt voor is omdat de natuur in ons mensen ons altijd weer naar zee of de natuur zal lokken.We zijn primitiever dan we zelf willen toegeven maar 99% van onze keuzes en gedragingen maken we onbewust zogenaamd op gevoel.

  Het verloop van OLIFANTEN PADEN is een goed voorbeeld en we zien het ook terug op de snelweg.Gaat uw voorganger slingerend naar links of recht langs een bepaald punt dan maakt u ook grote kans diezelfde beweging te volgen.

  Ook het feit dat mensen bij een ongeval juist op een obstakel botsen is de oergedachte zichzelf af te kunnen remmen door een tak vast te pakken.

  Mensne zijn gewoon nog steeds dieren die wat kleren hebben aangetrokken en als hier iedereen wordt opgeroepen zijn geld in goud om te zetten is er een kleine groep schrijvers die zichzelf een grote dienst bewijst door op die stijgende vraag weer in te spelen.

  Onder het mom als er geen vraag is dan zorg je voor vraag door het influisteren van een sprookje.
  Het is ook mooi te zien dat men bijeenkomsten organiseert met deskundigen.

  Juist op het moment dat men mensen erbij gaat halen die deskundig zijn gaat het mis.Ze spreken met moeilijke woorden en uiteindelijk krijgt u de kat in de zak oplosiing.

  Juist door al die zogenaamde deskundigen is deze crisis ontstaan.Ze wisten het allemaal zo goed.Kregen er goed voor betaald en ze hadden echt het beste met ons allen voor.

  Geven deze deskundige bij die bijeenkomsten ook persoonlijk garanties af of is het net als bij HARRY MENS die PALMINVEST zo aanprees maar de slachtoffers nooit schadeloos heeft gesteld.

  Mensne een sprookje vertellen kan iedereen maar geef er dan ook gerantie op zodat de nieuwe volgers bij hen verhaal kunnen komen halen als de wereklijkheid net als nu een grote zeepbel blijkt.

  Toch apart om te zien dat rijke lui zomaar een miljoen in iemand handen geven zonder ook maar een beetje onderzoek te doen naar het reilen en zeilen van die personen of zicht blijven houden op wat hun aandelen nu werkelijk doen op de markt of de voortgang van een project.

  pcrs [16] reageerde op deze reactie.

 5. @6 Ik weet niet of de vergelijking mank gaat. Ouder-kind relaties zijn niet geheel vrijblijvend, evenals het straffen van, of verdedigen tegen criminelen niet mogelijk is zonder dwang, ook in een libertarische maatschappij. Maar daar is niet een centrale overheid voor nodig.

  Een klein percentage zuurstof is gezond en noodzakelijk, maar zodra het uit de hand loopt stikt iedereen.

  pcrs [17] reageerde op deze reactie.

 6. @zandhapper camp MCmURDO [14]:
  “Maar de prijs van goud wordt voor het grootste gedeelte opgedraven doordat het veelvuldig wordt toegepast in technische producten en communicatie middelen..”

  Dus dat is jouw stelling dat het voornaamste gebruik van goud industrieele toepassingen zijn? Ik zou dat even checken.

 7. @Marnix [15]: Met dwang bedoel ik dan niet zelfverdediging, maar een moreel systeem waarbij A gehoorzaam moet zijn aan B, omdat A dan anders geweld gebruikt. Nog voordat er ook maar gestolen of vermoord is.
  In een libertarische maatschappij heb je geen dwang nodig en is er dus geen overheid.

Comments are closed.