DuurderHaal Uw geld van de bank, boor naar gas in uw tuin en maak een moestuintje, geef de code van uw bankrekening maar aan de regering, die weten er wel raad mee en dan heeft u geen zorgen meer dat ze het anders van u stelen of rechtmatig onteigenen. Mijn generatie  heeft de dictatuur in 1945 al eens meegemaakt, en oh wat waren er veel aanhangers van deze dictatuur, en konden deze mensen hun medeburgers onder dwang alles afhalen. Laat het niet weer zover komen en neem vroegtijdig afstand van deze Europese democratische dictatuur met kleine dictators aan het bewind die nu andere landen al overheersen gaan. Of vindt u mij een angsthaas en te negatief?

 

Bankrekeningen werden toen ook bevroren en je kon niet meer aan je geld komen en er kwam oorlogsgeld voor terug. Je kon nog kopen op bonnen  om enigszins te voorzien in je eigen levensonderhoud.
In ieder geval zie je dat datgene wat ons kan overkomen nu al gebeurt in andere landen. Banken dicht en eerst je eigen geld gedeeltelijk inleveren vóór dat je er weer gebruik van kan maken.
De Euro is straks niets meer waard en heeft het ook geen enkele zin deze nog in bezit te hebben vermoed ik. En goud zal je in moeten leveren. Net als onder de Duitse bezetting zelfs alles wat van koper gemaakt was. (Hadden ze toen nodig om kogels van te maken)

De geest is in ieder geval uit de fles. Zuid-Europa zal met argusogen de ontwikkelingen in Cyprus volgen. Zo weten ze meteen wat ook hen straks te wachten staat. En wij als Nederlanders, die Europeanen geworden zijn, hebben schellen voor de ogen en zien dit niet aankomen en gaan gewoon afwachten, en straks net als makke schapen naar een slachtplaats, dat is dan  EUROPA !! .
Democratie alleen voor machthebbers en niet voor de burgers.
P.S. Let wel, zeepmiddelen daar heeft u dan de meeste behoefte aan.

Ingezonden door Reiny

7 REACTIES

 1. goud moet je alleen inleveren als de overheid weet dat je het hebt…

 2. Ik maak me over Europa niet zo’n zorgen. Uiteindelijk is zo’n blok niet bestand tegen de wil van een collectieve bevolking, en die begint steeds meer hun buik vol te krijgen van de EU. Ik verwacht dat de EU binnen 10 jaar op zijn gat ligt; de Euro nog sneller.

  Uiteindelijk blijft het grote probleem niet een specifieke staat, zoals een supranationale staat, maar het heilige geloof in de staat an sich. De irrationele denkwijze dat overheidsdwang op Europees niveau op de ene of andere manier verkeerd is maar op nationaal niveau niet.

  En ik stel dat nationalisme veel te maken heeft met die denkwijze. Men heeft geen probleem met overheidsdwang; maar met overheidsdwang door buitenlanders.
  Natuurlijk verwelkom ik elk negatief geluid over de EU; maar de enige kritiek die ik echt respecteer is de kritiek vanuit libertarisch oogpunt.

  damoN [7] reageerde op deze reactie.

 3. @Individualist [3]:

  Helemaal mee eens. Dat geneuzel bijvoorbeeld over de euro. Alsof de gulden zo geweldig was. Ook daarmee werden de spaarders elke paar jaar beroofd van 10% van hun koopkracht door het geld printen van de roverheid. Maar dat gaat geleidelijk en mensen zijn dom genoeg om te geloven dat speculanten en graaiende bedrijven daar de oorzaak van zijn, dus snurkt men lekker door.

Comments are closed.