Lemmings1Meestal schrijf ik genuanceerd en relativerend, maar vanmorgen zat mijn gemoed even vol met ergernis. Wat is er met ons aan de hand; ouderen laten hun erfenis na aan dierenbescherming en goede doelen enz. Wij geven ook veel geld aan dit soort doelen en vergokken kapitalen, alles kan ook dure feestjes en reisjes op kosten van de staat zijn gewoon geworden.

 

De ene helft van de wereld vreet zich te barsten, wordt er ziek van wat kapitalen kost , de andere helft gaat dood van de honger.

Wij investeren in het bevrijden van mensen in andere landen, maar dat lijkt meer op oorlog voeren en wij hebben daar alle kapitaal voor, geld is nooit een probleem. Wij bouwen gevangenissen om criminelen uit het buitenland op te sluiten in plaats van ze uit ons land te verwijderen. Er wordt geïnvesteerd in tbs klinieken, opvangcentra voor vluchtelingen enz. Investeren in sportpaleizen, musea, voetballers en overal is subsidie en geld voor, zelfs voor het betalen van Advocaten die mensen in Nederland willen laten komen. De overheid wil geld van bouwverenigingen hebben om de puinhoop in verloederde wijken op te knappen, de vraag is hoe komt dit en wie zijn schuld aan deze verloedering.  Het gaat mij niet aan, maar men weet altijd geld te vinden als het nodig is, zoals stille reserve potten die overal aanwezig zijn.

Pensioenfondsen vergokken op de beurs, soms het geld van de leden, in plaats van investeren in onze welvaart. Milieu daar komt zoveel geld binnen dat ze niet meer weten wat ze er mee doen moeten, maar bestuurders willen steeds meer geld binnen halen.

Waterschappen hebben ook aardige reserve gecreëerd, ga zo maar door, geld genoeg. Maar geld en goede wil om demente bejaarden te huisvesten en om te investeren is er niet.
En dan nog eens de problemen van bezwaarschriften als men een verzorgingshuis wil bouwen; dat vertraagt ook aardig, daar kunnen de milieu voorschriften ”alles”  vertragen doordat er “misbruik” van deze regels gemaakt wordt.
Wij klootjesvolk accepteren het allemaal als normaal en dierenvrienden en milieubewegingen en alle andere mensen moeten zich maar eens bezinnen op waar ze mee bezig zijn, en waar ze geld voor over hebben en waar het zinvol ter verbetering van ons leef- en woonklimaat aan besteed kan worden. Prestige projecten van steeds wisselende ministers hebben geen enkel nut of waarde als je mensen in ellende laat verkommeren en laat vallen!! 

 P.S.
Reiny: Ik schreef dit bericht in 2007. Vraag nu: “wat hebben we in die tussentijd geleerd?”
RED: Het zal duidelijk zijn wie de schrijver met “we” en “men” bedoelt!
Een antwoord op zijn laatste vraag is: “Niets, de “massa”  loopt nog steeds als lemmings achter de leiders aan!”

2 REACTIES

 1. Ik heb een niet te vertalen hekel aan al die millieu-debielen , millieu-clubjes en nog meer van die “red-de-aarde-figuren.
  De grootste vijand in de bossen die we nog hebben , zijn die enge-gluiperige-sluipende wandelaartjes , waar het wild zich een ONGELUK van schrikt , omdat ze ze niet horen aankomen.
  In het Gooi heb ik al jaren geen ree meer gezien.
  Ze stonden altijd bij schemer op bepaalde plekken…..nu over !!
  Ik reed altijd in een 4×4 langs die plekken , en heb wat wild gezien , die zich totaal niet stoorde aan een ronkende diesel , omdat tractoren bij het ploegen , hetzelfde geluid maken.
  Maar alle , eeuwen-oude , bospaden moesten dicht , want dat voldoet aan onze eisen van natuurbeheer.
  Fazanten ? , nooit meer gezien , want er moesten zonodig weer vossen komen.
  En het stierf van de fazanten in het Gooi.
  Tegenwoordig grazen er koeien op de hei…..hoe dom kun je wezen.

  ..

 2. Het zijn geen leiders, maar LIJDERS aan:

  Aan volgzaamheid, om de mooie baan met verdienste
  te behouden.
  Om later nog betere posities te kunnen bezetten.
  Aan ondeskundigheid mbt. het te verrichten werk.
  Aan onverantwoordelijkheid, gevoel, en fatsoen om op te stappen na mislukking, van het op ge dragen werk.
  Aan een ruim bemeten bord voor hun kop.
  Aan minachting, van de mensen die dachten dat het goed ging komen, die hen hebben ge kozen.
  Aan daad kracht als zij vinden dat zaken niet naar behoren worden
  uitgevoerd, waar zij verantwoordelijk voor zijn.

  En zo zou ik nog uren door kunnen gaan.

  Dus tot slot wil ik U, in overweging geven, u af te vragen,
  of mensen die er aan mee werken dat, de zeggenschap van ons, als volk, te grabbel gooien op een wijze zoals dit heeft plaats
  gevonden, zich als onze leiders kunnen opwerpen.
  Denk dan aan het buiten werking stellen van UW rechten door
  verkrachting van wet, het daar voor in de plaats stellen van zg. democratiebesluiten waar aan niet meer geappelleerd mag worden za. wetje Mulder, het deels buiten werking stellen van onze grondwet,het verdrag van Lissabon, het verdelen van
  UW geld binnen Europa, enz. enz.

  Het heeft er alle schijn van dat het marionetten zijn, die UW
  voorkeur hebben verworven en alles doen wat hun politiek wordt af gedwongen.
  Om zelf buiten schot te blijven!

  DE vraag blijft, hoe denkt U hier NU over, en voelt U zich mede
  verantwoordelijk!

  U hebt ze gekozen!!!

  En vooral wat denkt U er aan te gaan doen!

Comments are closed.